OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

ΥΠΕΘΑ: Συνδρομή ΕΔ στην αποκατάσταση των ζημιών στην Κρήτη – ΦΩΤΟ

20/05/2019 - 15:46
ΥΠΕΘΑ: Συνδρομή ΕΔ στην αποκατάσταση των ζημιών στην Κρήτη – ΦΩΤΟ
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2019, μετέβη στον ποταμό Κερίτη πλησίον Αλικιανού νομού Χανίων, όπου τοποθετήθηκε μία στρατιωτική γέφυρα τύπου Bailey.

To έργο πραγματοποιήθηκε με μέριμνα της Μονάδας Μελετών Κατασκευών (ΜΟΜΚΑ) του ΓΕΕΘΑ και τη διάθεση προσωπικού και μέσων του ΣΞ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο της συνδρομής των Ενόπλων Δυνάμεων, στο έργο της αποκατάστασης από τις φυσικές καταστροφές που προκλήθηκαν στην Κρήτη λόγω έντονων καιρικών φαινομένων.

Ακολουθεί δήλωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας στους Δημοσιογράφους:

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Κύριε Υπουργέ, η γέφυρα στον Πλατανιά εξυπηρέτησε αυτό που ήταν να εξυπηρετήσει. Τώρα, εδώ, στον Κερίτη, που είναι και μεγάλο πρόβλημα, γιατί συνδέει δύο πολύ παραγωγικές περιοχές, εγκαταστάθηκε και μάλιστα και αυτή σε χρόνο ρεκόρ.

Ε. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ: Ναι, όπως βλέπετε, σήμερα ήρθαμε εδώ για να δούμε την ολοκλήρωση της γέφυρας, η οποία, όπως είδατε και εσείς, έγινε πάρα πολύ γρήγορα, δηλαδή σε τρεις ημέρες μεταφέρθηκε και τοποθετήθηκε η γέφυρα από το προσωπικό του Στρατού, σε συνεργασία με την Περιφέρεια, και αποκαταστάθηκε, όπως λέτε και εσείς, ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα εδώ στην περιοχή του Αλικιανού.

Ξέρουμε ότι είναι πολύ σοβαρή αρτηρία, γιατί διασυνδέει πάρα πολλά χωριά μεταξύ τους. Θεωρήσαμε ότι είναι χρέος μας να βοηθήσουμε, γιατί έρχεται και η τουριστική περίοδος, η οποία θα δημιουργήσει θέματα αν δεν είναι ανοικτή η γραμμή.

Άλλη μια φορά λέω ότι όταν οι φορείς συνεργάζονται και υπάρχει αμοιβαία κατανόηση και υποστήριξη, τα αποτελέσματα είναι και γρήγορα και σοβαρά. Εδώ η αντιμετώπιση των ζημιών που προέκυψαν από τις μεγάλες πλημμύρες, όπως ξέρετε, την επόμενη ημέρα που έπεσε η γέφυρα του Κερίτη είχαν ήδη έρθει οι γέφυρες Bailey, από την Αθήνα. Πρώτα, τοποθετήθηκε η γέφυρα στον Πλατανιά και όταν αποκαταστάθηκε η γέφυρα έδωσε τη δυνατότητα στους τεχνικούς να συνεχίσουν να δουλεύουν και να αποκαταστήσουν τα προβλήματα. Όταν αποκαταστάθηκε η γέφυρα αφαιρέθηκε αυτή η Bailey και τοποθετήθηκε εδώ με μια προεργασία που έγινε από την Περιφέρεια.

Ελπίζουμε ότι θα καλύψει τις ανάγκες, για όσο χρειαστεί, μέχρι να αποκατασταθεί η γέφυρα του Κερίτη με τις προδιαγραφές που είχε ξανακατασκευαστεί και τη μορφή που είχε όταν είχε φτιαχτεί επί Βενιζέλου το 1908.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Κύριε Υπουργέ, αυτό δείχνει, η ταχύτητα με την οποία έδρασε και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αλλά και άλλα Υπουργεία, ότι όταν ο Έλληνας θέλει, μπορεί.

Ε. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ: Αυτό είναι το μήνυμα. Ότι όταν θέλουμε και όταν αποφασίσουμε κάτι, μπορούμε. Πρέπει, λοιπόν, να έχουμε αυτοπεποίθηση, να πιστεύουμε στους εαυτούς μας και στις δυνατότητες που έχει αυτός ο τόπος.

Ευχαριστώ πάρα πολύ.

Tags: ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣΓΕΦΥΡΑΖΗΜΙΕΣΚΡΗΤΗΥΕΘΑΥΠΕΘΑ

Related Posts

Δένδιας - drone
ΥΕΘΑ

Νίκος Δένδιας για το drone στην Λευκάδα: «Ξέρουμε τι είναι και τι περιέχει, δεν έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε»

09/05/2026 - 13:59
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Επίσκεψη στην έδρα της 34 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας στη Θεσσαλονίκη [pics, vid]

09/05/2026 - 12:32
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Ο Δένδιας στην Πορτογαλία: Μετά την βάση των C-390, επισκέφθηκε το Επιχειρησιακό Κέντρο για Μη Επανδρωμένα Οχήματα (CEOV)

08/05/2026 - 17:49

Διαβάστε Επίσης

Λωρίδα της Γάζας: Τουλάχιστον τρεις νεκροί Παλαιστίνιοι και μέλη της Χαμάς από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές

«Το Ιράν παρέδωσε στο Πακιστάν την απάντηση στην πρόταση των ΗΠΑ», λένε ιρανικά ΜΜΕ

Μοτζτάμπα Χαμενεΐ: Έδωσε «νέα κατευθυντήρια μέτρα» στον στρατό του Ιράν για επιχειρήσεις κατά των «εχθρών»

Κουβέιτ: Εχθρικά drones εντοπίστηκαν στον εναέριο χώρο – Το Κατάρ επιβεβαιώνει ότι χτυπήθηκε φορτηγό πλοίο

Ουκρανία: Αξιωματούχοι αναφέρουν συγκρούσεις στο πεδίο της μάχης και πλήγματα με drones παρά την εκεχειρία

F-35: Αμερικανικό stealth μαχητικό εξέπεμψε σήμα κινδύνου πάνω από τον Κόλπο του Ομάν

G550 CAEW: H IAI προτείνει το αεροσκάφος έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου στην Πολεμική Αεροπορία

Τραμπ: Τα αμερικανικά στρατεύματα που θα φύγουν από την Γερμανία, πιθανώς θα πάνε στην Πολωνία

Top News

Σία Κοσιώνη: Το παρασκήνιο της αποχώρησής της και η συζήτηση του ΣΚΑΪ με τον Αντώνη Σρόιτερ το 2025

Τι ισχύει με τις ταυτότητες παλαιού τύπου και μέχρι πότε πρέπει να τις αλλάξετε

Ο Ντάνιελ Κρεγκ στη συναυλία των Metallica στο ΟΑΚΑ: Η φωτογραφία του με φόντο την πίστα

Γιώργος Μαζωνάκης: Το μπάνιο του και η παρέμβαση για τα Ιαματικά Λουτρά των Θερμοπυλών - «Κάντε κάτι»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert