OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ισχυρός σεισμός 7,1 Ρίχτερ στην Καλιφόρνια!

06/07/2019 - 10:41
Σεισμός
Share on FacebookShare on Twitter

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,1 βαθμών έπληξε τη νότια Καλιφόρνια το βράδυ της Παρασκευής (τοπική ώρα, πρωί Σαββάτου ώρα Ελλάδας), προκαλώντας κάποιες ζημιές σε κτίρια, πυρκαγιές και ορισμένους τραυματισμούς, με την ισχύ του να είναι 8 φορές μεγαλύτερη από τον προσεισμό που συντάραξε την ίδια περιοχή την Πέμπτη, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Η νεότερη σεισμική δόνηση σημειώθηκε γύρω στις 8:20 μμ τοπική ώρα (06.20 το πρωί του Σαββάτου ώρα Ελλάδας), κοντά στην πόλη Ρίτζκρεστ στα όρια του Εθνικού Πάρκου Ντεθ Βάλεϊ, σε απόσταση 202 χιλιομέτρων βορειοανατολικά του Λος Άντζελες, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS).

Η δήμαρχος του Ρίτζκρεστ Πέγκι Μπρίντεν δήλωσε τηλεφωνικά: «Έχουμε πυρκαγιές, έχουμε διαρροές αερίου, έχουμε τραυματισμούς, έχουμε κόσμο χωρίς ρεύμα. Το αντιμετωπίζουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Ρίτζκρεστ Τζεντ Μακλάφλιν δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι υπάρχουν αναφορές μόνο για ελαφρείς τραυματισμούς, προσθέτοντας ότι οι αρχές δεν έχουν μέχρι στιγμής στοιχεία για σοβαρά τραυματίες. Νωρίτερα, άλλοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο αριθμός των τραυματιών και η έκταση των ζημιών δεν είναι ακόμα γνωστά, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για νεκρούς.

Ο νεότερος σεισμός ήταν ο ισχυρότερος που πλήττει τη νότια Καλιφόρνια ύστερα από τη δόνηση των 7,1 βαθμών στην έρημο Μοχάβε κοντά σε στρατιωτική βάση το 1999, δήλωσε η Λούσι Τζόουνς, σεισμολόγος στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνιας (CalTech).

Η πυροσβεστική υπηρεσία της κομητείας του Σαν Μπερναντίνο ανέφερε ότι ο νεότερος σεισμός προκάλεσε κάποιες ζημιές σε κτίρια. «Σπίτια άλλαξαν θέση, θεμέλια ράγισαν, τοιχία αντιστήριξης έπεσαν», ανέφερε η πυροσβεστική στο Twitter. Καταγράφηκε «ένας τραυματισμός (ελαφρύς), οι πυροσβέστες προσφέρουν φροντίδες στον ασθενή. Δεν υπάρχουν ανάγκες που να μην έχουν καλυφθεί αυτή τη στιγμή», διευκρίνισε σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης

Ο Λουκ Σμιθ, ιδιοκτήτης του Furys Sports Bar στο Ρίτζκρεστ δήλωσε σε τηλεφωνική του επικοινωνία ότι η δόνηση προκάλεσε κάποιες ζημιές στην εσωτερική ψευδοροφή του καταστήματος και στο μπαρ ενώ είχε ως αποτέλεσμα να σπάσουν και κάποια μπουκάλια. Σύμφωνα με τον ίδιο, εκείνη την ώρα στο μπαρ βρίσκονταν τρεις πελάτες αλλά κανείς δεν τραυματίστηκε.

ΠΛΗΘΟΣ ΜΕΤΑΣΕΙΣΜΩΝ

Πλήθος μετασεισμών έπληξαν την περιοχή της νότιας Καλιφόρνιας μετά τη δόνηση μεγέθους 6,4 βαθμών που σημειώθηκε προχθές το πρωί κοντά στο Ρίτζκρεστ. Σύμφωνα με τη Τζόουνς, η δόνηση της Πέμπτης αποδείχθηκε ότι ήταν προσεισμός της δόνησης των 7,1 βαθμών. Προχθές αναφέρθηκαν μερικοί μόνο τραυματισμοί ενώ σε δύο σπίτια ξέσπασε πυρκαγιά λόγω των σπασμένων αγωγών αερίου, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Σύμφωνα με το USGS, ο σεισμός που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής (τοπική ώρα) απελευθέρωσε περίπου οκτώ φορές περισσότερη ενέργεια σε σχέση με τη δόνηση της Πέμπτης. Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, ο νεότερος σεισμός ήταν σχεδόν 11 φορές ισχυρότερος σε σχέση με αυτόν της Πέμπτης.

Ο τελευταίος μεγάλος καταστροφικός σεισμός που έπληξε τη νότια Καλιφόρνια ήταν μεγέθους 6,7 βαθμών στο Νόθριτζ, που είχε επίκεντρο μια πυκνοκατοικημένη περιοχή του Λος Άντζελες. Τότε έχασαν τη ζωή τους 57 άνθρωποι ενώ προκλήθηκαν ζημιές δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτο: REUTERS

 

Tags: ΗΠΑΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑΣΕΙΣΜΟΣΣΕΙΣΜΟΣ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ

Related Posts

Τραμπ
ΚΟΣΜΟΣ

Κονγκό και Ρουάντα υπέγραψαν ειρηνευτική συμφωνία παρουσία Τραμπ, αλλά οι μάχες συνεχίζονται

04/12/2025 - 21:34
Βρετανία - Νορβηγία
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία και Νορβηγία ενώνουν τις δυνάμεις τους για να «κυνηγούν» ρωσικά υποβρύχια και να προστατεύουν τις υποδομές στη Βόρεια Θάλασσα

04/12/2025 - 21:10
Ισραήλ - Μοσάντ - Νετανιάχου
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Νέος επικεφαλής της Μοσάντ ο Ρόμαν Γκόφμαν, στρατιωτικός σύμβουλος του Νετανιάχου

04/12/2025 - 19:32

Διαβάστε Επίσης

Όπλα μακράς εμβέλειας: Ο πόλεμος αποστάσεως και το νέο δόγμα που προκαλεί ανησυχία στην Τουρκία

Καιρός σήμερα: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Πού προβλέπονται ισχυρές βροχές

Σαν σήμερα: Το 1831 αρχίζει η Ε’ Εθνοσυνέλευση στο Άργος για να ψηφίσει νέο Σύνταγμα

«Το NATO πρέπει να είναι έτοιμο να ανταποκριθεί σε υβριδικές απειλές», λέει ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής της συμμαχίας

Κονγκό και Ρουάντα υπέγραψαν ειρηνευτική συμφωνία παρουσία Τραμπ, αλλά οι μάχες συνεχίζονται

Βρετανία και Νορβηγία ενώνουν τις δυνάμεις τους για να «κυνηγούν» ρωσικά υποβρύχια και να προστατεύουν τις υποδομές στη Βόρεια Θάλασσα

Eastern Sentry: Η Γερμανία ανέπτυξε πέντε Eurofighter και 150 στρατιώτες στην Πολωνία

«ΚΙΜΩΝ»: «Ερχόμαστε σύντομα», το μήνυμα του πληρώματος της πρώτης ελληνικής φρεγάτας FDI [vid]

Top News

Eurovision 2026: Παραμένει το Ισραήλ στον διαγωνισμό - Αποχωρούν Ολλανδία, Ισπανία, Ιρλανδία και Σλοβενία

Σκληρή σύγκρουση Κωνσταντοπούλου και Μαγειρία στην εξεταστική του ΟΠΕΚΕΠΕ: «Τρώτε με χρυσά κουτάλια» - «Είστε πλεύση λασπολογίας»

Σπύρος Μαρτίκας: Φίλος του τον διαψεύδει για την συμμορία των καζίνο - «Δεν γνωρίζω τα μέλη του κυκλώματος, του δάνεισα 200.000 ευρώ ως δάνειο»

Κακοκαιρία Byron: Νόμιμη η απουσία των δημοσίων υπαλλήλων που δεν θα μπορούν να προσέλθουν την Παρασκευή

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert