OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ερντογάν: Κανείς δεν μπορεί να σταματήσει τις γεωτρήσεις μας

08/07/2019 - 12:41
Ερντογάν
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε σε νέες δηλώσεις σήμερα λίγο πριν μεταβεί στο Σεράγεβο, όπου και αναφέρθηκε τόσο στο αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών και τη νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη, συνδέοντας την με τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, ενώ μίλησε και για τους S-400 στην Τουρκία. 

Με τα ρωσικά πυραυλικά αεροπορικά συστήματα αεροπορικής άμυνας να βρίσκονται στο τελικό στάδιο άφιξης και εγκατάστασής τους στην Τουρκία, όπου εκτός της Άγκυρας, ακούγονται άλλες δύο περιοχές, στο νότιο τμήμα της χώρας, ο Ερντογάν ήταν κατηγορηματικός, ενώ δεν άφησε περιθώρια για όσα γίνονται στην ανατολική Μεσόγειο.

Τι είπε για τους S-400

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν μίλησε για την πορεία των εξελίξεων σε ό,τι αφορά τους S-400 στην Τουρκία, λέγοντας ότι η διαδικασία μεταφοράς και προετοιμασίας για την παραλαβή τους βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ το προσωπικό του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων και του Υπουργείου Άμυνας εργάζονται για το που θα εγκατασταθούν.

Προσέθεσε επίσης ότι έχουν συμφωνηθεί και «έχουν κλείσει» οι ημερομηνίες για την παράδοση όλων των πυραυλικών συστημάτων, ενώ οι τουρκικές αρχές προχωρούν στον απαραίτητο σχεδιασμό για την ανάπτυξή τους».

Η ειρήνη και η σταθερότητα στα Βαλκάνια

Ο Πρόεδρος Ερντογάν, στο πλαίσιο επίσκεψής του στη Βοσνία, αναφέρθηκε και στις εξελίξεις στα στο περιφερειακό σύστημα των Βαλκανίων λέγοντας ότι «η ειρήνη, η σταθερότητα, η συνύπαρξη και η ευημερία των Βαλκανίων είναι εξαιρετικά σημαντική» για την Τουρκία.

Επίσης έκανε λόγια για γεωστρατηγική θέση της χώρας του, καθώς όπως δήλωσε έχει την «πολυτέλεια να παρακολουθεί τις εξελίξεις σε αυτή την γεωγραφική περιοχή», με την Τουρκία να συμμετάσχει στην Σύνοδο της «Διαδικασίας Συνεργασίας Ν.Α Ευρώπης» που θα διεξαχθεί στην πρωτεύουσα της Βοσνίας.

Ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο

Ο Τούρκος Πρόεδρος δεν άφησε ασχολίαστες τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και την κυπριακή ΑΟΖ, λέγοντας ότι «επί του παρόντος, τα τουρκικά γεωτρύπανα και πλοία συνεχίζουν τις εξερευνητικές και ερευνητικές δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο».

Ωστόσο, ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι ελπίζει πως στο μέλλον δεν θα προκύψουν «προβλήματα» στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο.

Στη συνέχεια άφησε αιχμές για τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί από την τουρκική προκλητικότητα στην περιοχή λέγοντας πως «μπορεί να υπάρχουν κάποιες φωνές [αντιδράσεις] δεξιά και αριστερά, όμως καμία από αυτές τις φωνές δεν  μπορεί να μας σταματήσει από την πορεία μας, αφού έχουμε εκφράσει την θέση μας γι’αυτό το ευαίσθητο ζήτημα σε ηγέτες της διεθνούς κοινότητας».

Τέλος σε ό,τι αφορά τις ελληνικές εκλογές, ο Ερντογάν αναφέρθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, δηλώνοντας ότι » χθες βράδυ έγινε μια επιλογή και εύχομαι να συνεχίσουμε μια νέα διαδικασία ειρήνης με την Ελλάδα».

Με πληροφορίες από: Ahaber / Anadolu

Tags: S-400 ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣΕΚΛΟΓΕΣ 2019ΕΛΛΑΔΑΕΡΝΤΟΓΑΝΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Φιντάν - Τουρκία - ΕΕ
ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Συνάντηση Φιντάν με την Ευρωπαία Επίτροπο Διεύρυνσης – Στο επίκεντρο το Κυπριακό

06/02/2026 - 17:45
Τουρκία
ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Προτείνει να αναλάβει ρόλο «μεσολαβητή» για την αποκλιμάκωση της έντασης Ιράν – ΗΠΑ

30/01/2026 - 13:48
Τουρκία - Ιράν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Ρόλο μεσολαβητή ανάμεσα στην ΗΠΑ και Ιράν επιδιώκει η Τουρκία – Στην Άγκυρα αύριο ο Ιρανός ΥΠΕΞ

29/01/2026 - 11:44

Διαβάστε Επίσης

NATO: Οι ΗΠΑ παραδίδουν στους Ευρωπαίους δύο επιχειρησιακά στρατηγεία και αναλαμβάνουν την ενιαία ναυτική διοίκηση

ΗΠΑ και Αρμενία υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας

Με ΝΟΤΑΜ και NAVTEX η Τουρκία αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο, λίγο πριν τη συνάντηση Μητσοτάκη και Ερντογάν

Η Ταϊβάν αγοράζει 10 νέα C-130J αντί να αναβαθμίσει τα παλαιότερα C-130H, λόγω κόστους

Το Ισραήλ παίρνει μέτρα για να ενισχύσει τον έλεγχο στη Δυτική Όχθη – Αντιδρούν μουσουλμανικές χώρες

Σε πολυεθνική και όχι σε κρατικές αρχές η διαρροή πληροφοριών, ισχυρίζεται ο Σμήναρχος – Η κινεζική τακτική του reverse engineering

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι πιέζουν το Ποκρόφσκ, εκμεταλλευόμενοι την «ανεπαρκή» αεράμυνα

ΗΠΑ: «Κυνήγησαν» πλοίο από την Καραϊβική ως τον Ινδικό πριν το καταλάβουν – Είχε παραβιάσει την καραντίνα [vid]

Top News

Η Αλεξάνδρα Νίκα είναι έγκυος ξανά: Το συγκινητικό βίντεο με τον Κωνσταντίνο Αργυρό και τον γιο τους Βασίλη

Ιωάννα Τούνη: «Νομίζω μου αξίζει να πάω μια φορά ταξίδι χωρίς να πληρώνω εγώ»

Σμαραγδής σε Στάνκογλου: «Αυτό το κλίμα είναι η αριστερά, δε θέλουν να πιστέψουν ότι η ταινία Καποδίστριας είχε επιτυχία»

Αιμίλιος Χειλάκης: Απίστευτο περιστατικό στην παράσταση «Cancel» που πρωταγωνιστεί – Η αστυνομία «εισέβαλε» στο θέατρο

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert