OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Πάιατ: Η Ελλάδα έγινε από πηγή προβλημάτων σε πηγή λύσεων

17/07/2019 - 12:05
Πάιατ
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ βρέθηκε στο συνέδριο του Economist που γίνεται αυτές τις ημέρες στο Λαγονήσι και μίλησε για τις τελευταίες εξελίξεις σε ό,τι αφορά τα ελληνοτουρκικά, τον ρόλο της Ελλάδας στη νοτιανατολική Μεσόγειο, την κρίση με την Τουρκία αλλά και τη νέα κυβέρνηση.

Με το θερμόμετρο της έντασης να ανεβαίνει συνεχώς στην νοτιοανατολική Μεσόγειο, μετά και τις δηλώσεις Τσαβούσογλου για τέταρτο πλοίο στην περιοχή, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κ.Τζέφρι Πάιατ μίλησε εφ’όλης της ύλης για τις τελευταίες εξελίξεις με τον ίδιο να λέει χαρακτηριστικά πως η Ελλάδα μετατράπηκε από πηγή προβλημάτων σε πηγή λύσεων».

Τα σημεία αναφοράς της ομιλίας του

Ειδικότερα, ο Τζέφρι Πάιατ στην ομιλία του, συνεχάρη τον νέο Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του για την «άψογη μετάβαση και προσήλωση», όπως είπε, των ελληνοαμερικανικών σχέσεων.

Επίσης ο κ. Πάιατ, αφού σημείωσε ότι η συνάντηση του νέου υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον ομόλογό του στις ΗΠΑ καταδεικνύουν την συνέχισε με ταχύτητα της προόδου των ελληνοαμερικανικών σχέσεων σημείωσε ότι οι σχέσεις ΗΠΑ-Ελλάδας βρίσκονται στο καλύτερο σημείο.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι με τη σχέση μας και συνεργασία μας» σημείωσε ο Τζέφρυ Πάιατ και συνέχισε λέγοντας ότι πλέον η συνεργία των δύο χωρών αφορά πολλούς τομείς όπως την ενέργεια το εμπόριο και άλλους.

Επίσης πρόσθεσε ότι η Ελλάδα σήμερα είναι η προστάτιδα χώρα και ο πυλώνας σταθερότητας στην νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Τα Βαλκάνια και η Τουρκία

Αναφερόμενος στα Βαλκάνια ο Αμερικανός πρέσβης δήλωσε ότι οι ΗΠΑ επικεντρώνονται στην ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ.

Για την Τουρκία ο κ. Πάιατ υπογράμμισε ότι «χαιρετίζουμε την προσπάθεια της Ελλάδας για να εμβάθυνση των σχέσεων με την Τουρκία, γιατί είμαστε όλοι σύμμαχοι» και τόνισε κανείς δεν μπορεί να αντέξει ένα ατύχημα στην περιοχή.

Μάλιστα ως κάτι σημαντικό ανέφερε το συγχαρητήριο τηλεφώνημα του Ταγίπ Ερντογάν στον Κυριάκο Μητσοτάκη το οποίο και, όπως είπε ήταν το πρώτο τηλεφώνημα ηγέτη άλλης χώρας.

Με πολλά σημεία της τοποθέτησής του ο κ. Πάιατ επανέλαβε ότι «στόχος μας είναι η σταθερότητα, η ειρήνη και η αξιοποίηση πόρων στην περιοχή» και χαιρέτησε επίσης την ομαλή μετάβαση τόσο στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας όσο και στο υπουργείο Εξωτερικών κάνοντας αναφορά και στους κυρίους Αποστολάκη και Παναγιωτόπουλου όσο και στους κυρίους Κατρούγκαλο και Δένδια.

Επίσης ευχαρίστησε προσωπικά τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την αναγνώριση του προέδρου της Βενεζουέλας και σημείωσε ότι η ΝΔ ήταν αυτή που το 2014, ως κυβέρνηση, έθεσε τις βάσεις για τον ΤΑΡ.

Επιπροσθέτως σημείωσε ότι η κατάσταση στην ενέργεια αλλά πολύ γρήγορα και η Ελλάδα δείχνει το δρόμο, ενώ τόνισε ότι οι ΗΠΑ θέλουν να βοηθήσουν την Ελλάδα για να ξεκλειδώσει και άλλες επενδύσεις και σε άλλους τομείς.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πάιατ «η Ελλάδα παίζει μεγάλο ρόλο στην περιοχή και ζούμε την καλύτερη συγκυρία στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις» ενώ μίλησε και για σύμπτωση συμφερόντων. Τέλος κάνοντας αναφορά στην Τουρκία είπε ότι είναι προς το συμφέρον της Τουρκίας η καλή σχέση με την Ελλάδα.

Πηγή και φωτογραφία από: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Tags: ECONOMISTΕΛΛΑΔΑΗΠΑΠΑΙΑΤΤΟΥΡΚΙΑΥΕΘΑ

Related Posts

Ουκρανία - Ρωσία
ΚΟΣΜΟΣ

Οι σοροί 1.003 πεσόντων στρατιωτών επέστρεψαν στην Ουκρανία – Η Ρωσία παρέλαβε 26 σορούς

19/12/2025 - 16:07
Orlan-10
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Ρωσικό drone τύπου Orlan-10 έπεσε κοντά στην Κωνσταντινούπολη

19/12/2025 - 15:32
συνέντευξη Πούτιν
ΚΟΣΜΟΣ

Ειρωνικά μηνύματα και ερωτήματα Ρώσων στη συνέντευξη του Πούτιν

19/12/2025 - 15:21

Διαβάστε Επίσης

Οι σοροί 1.003 πεσόντων στρατιωτών επέστρεψαν στην Ουκρανία – Η Ρωσία παρέλαβε 26 σορούς

Τουρκία: Ρωσικό drone τύπου Orlan-10 έπεσε κοντά στην Κωνσταντινούπολη

Ειρωνικά μηνύματα και ερωτήματα Ρώσων στη συνέντευξη του Πούτιν

Καβγάς Καιρίδη – Δαβάκη για την απουσία Δένδια από την Επιτροπή Εθνικής Άμυνας της Βουλής

Το Ισραήλ απήγγειλε κατηγορίες εις βάρος ενός Ρώσου πολίτη για κατασκοπεία υπέρ του Ιράν

SBU: Η Ουκρανία έπληξε με drone πετρελαιοφόρο του ρωσικού «σκιώδους στόλου» στη Μεσόγειο [vid]

Χαμάς: «Ελπίζουμε το Ισραήλ να σταματήσει τις παραβιάσεις στη Γάζα μετά τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ»

Ισλαμικό Κράτος: «Πλήγμα για ΗΠΑ – Συρία η φονική επίθεση σε Αμερικανούς στρατιώτες στην Παλμύρα»

Top News

Γιώργος Μαζωνάκης: «Δεν έχω λόγο να πω ψέματα» λέει ο νεαρός που του έκανε μήνυση - «Ο Γιώργος δεν ήθελε να συνεργαστεί μαζί του» υποστηρίζει συνεργάτης του τραγουδιστή

Μπήκαν στην Ποσειδώνος οι πρώτες κάμερες με ΑΙ που θα στέλνουν αυτόματα «ραβασάκια» - Δείτε φωτογραφίες

Άρης Μουγκοπέτρος: Φοράω το χέρι τρεις μέρες, ήρθαν οι κόρες μου, το χαϊδέψαν και είπαν «μπαμπά το μιμί πέρασε»

Νίκος Παππάς: Σε καμία περίπτωση δεν τον γρονθοκόπησα - Καταδικάζω την πράξη μου και ντρέπομαι

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert