OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ

Τεκμήρια: Καταργούνται μέσα στην επόμενη τριετία

01/08/2019 - 12:08
Τεκμήρια
Share on FacebookShare on Twitter

Μέσα στην επόμενη τριετία καταργούνται τα τεκμήρια διαβίωσης. Το προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Θεσπίστηκαν για πρώτη φορά το 1978.

Πέρασαν σχεδόν 40 χρόνια απ’ όταν μπήκαν στη ζωή των Ελλήνων φορολογούμενων τα τεκμήρια διαβίωσης. Τέσσερις δεκαετίες μετά έρχεται, όπως προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, η ώρα της κατάργησής τους.

Με τη σημερινή τους μορφή, τα τεκμήρια θεσμοθετήθηκαν το 2010 και έκτοτε δεν έχουν αλλάξει παρά την κρίση και τη μείωση των εισοδημάτων.

Τα τεκμήρια θα αρχίσουν να… αποχωρούν από το 2020, με στόχο της κυβέρνησης έως το 2022 να έχουν καταργηθεί πλήρως. Προκειμένου να μην παρουσιαστούν φαινόμενα φοροδιαφυγής ή φαινόμενα μη αποκάλυψης εισοδημάτων, το οικονομικό επιτελείο ετοιμάζεται να ενεργοποιήσει έμμεσες τεχνικές ελέγχου, σε συνδυασμό και με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Έτσι, εκτιμά το επιτελείο της κυβέρνησης, πως παρά την κατάργηση των τεκμηρίων, θα μπορούν να εντοπίζονται όσοι ξοδεύουν πολλά, δηλώνουν λίγα και συντηρούν περιουσίες μεγάλης αξίας.

Η κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης θα ενταχθεί στον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος που θα κατατεθεί σε λίγες μέρες στη Βουλή, όπως δήλωσε χθες  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τι δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

«Θα υπάρχει πρόνοια για σταδιακή κατάργηση των τεκμηρίων, εφόσον προωθούμε τις έμμεσες τεχνικές ελέγχου. Και εμείς έχουμε στον πυρήνα του σχεδιασμού μας την προώθηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών. Τα τεκμήρια σταδιακά θα φύγουν. Αυτό φέρνει και μια ευθύνη.

Όταν φεύγει το αντικειμενικό κριτήριο, θα πρέπει να δούμε τα εισοδήματα να ανταποκρίνονται στα πραγματικά. Μειώνουμε τους φορολογικούς συντελεστές για να δώσουμε κίνητρο στους πολίτες να δηλώνουν τα πραγματικά τους εισοδήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ την Τετάρτη.

Σημειώνεται ότι το 2018, τα τεκμήρια… «έκαψαν» 1,9 εκατ. φορολογούμενους, οι οποίοι φορολογήθηκαν για μεγαλύτερα εισοδήματα. Οι περισσότεροι που φορολογήθηκαν με βάση τα τεκμήρια ήταν οι μισθωτοί, ακολούθησαν οι συνταξιούχοι και οι εισοδηματίες.

Με πληροφορίες από: Newsit / Kathimerini | Φωτογραφία αρχείου Intime News

Tags: ΕΛΛΑΔΑΕΦΟΡΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤΕΚΜΗΡΙΑ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ

Related Posts

Μητσοτάκης
ΕΛΛΑΔΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Τουρκία δεν μπορεί να μπει στο SAFE – Το πρώτο τρίμηνο του 2026 μπορεί να γίνει το ΑΣΣ»

05/12/2025 - 18:13
Γεραπετρίτης
ΕΛΛΑΔΑ

Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα, με την πρωτοβουλία της Πενταμερούς, επιδιώκει να καθιερώσει τη θέση της ως πυλώνας σταθερότητας

05/12/2025 - 14:36
Κακοκαιρία Byron: Σε δυτική και βόρεια Αττική τα μεγαλύτερα ύψη βροχής
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Byron: Σε δυτική και βόρεια Αττική τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

05/12/2025 - 10:21

Διαβάστε Επίσης

F-35: «Η Τουρκία είναι λίγους μήνες μακριά από το να επιστρέψει στο πρόγραμμα», λέει ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

Η Νορβηγία θα αγοράσει ακόμη δύο υποβρύχια από την Γερμανία και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Τουρκία δεν μπορεί να μπει στο SAFE – Το πρώτο τρίμηνο του 2026 μπορεί να γίνει το ΑΣΣ»

123 γαλλικά τεθωρακισμένα Serval και 92 Griffon αποκτά το Βέλγιο, με κόστος 1,15 δισ. ευρώ

Λίβανος: Kαλεί τον ΟΗΕ να ασκήσει πιέσεις στο Ισραήλ για να σεβαστεί την εκεχειρία με την Χεζμπολάχ

PULS: Πέρασε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής η αγορά των 36 ισραηλινών ΠΕΠ

Επίσκεψη Πούτιν στην Ινδία: Στο επίκεντρο το ρωσικό πετρέλαιο, οι S-400 και τα Su-57

Top News

Έφηβος στη Βρετανία για την εξάρτησή του από την κεταμίνη: «Ξεκίνησα στα 13, έφτασα να παίρνω 11 γραμμάρια την ημέρα»

«Προσοχή, Netflix»: Ξένοι αναλυτές για τις προκλήσεις και τους κινδύνους του mega-deal με τη Warner Bros

Κόνι Μεταξά - Τάσος Ξιαρχό: «Κάποιοι κρύβουν την πραγματικότητα για να αρέσουν στον κόσμο» υποστηρίζει η τραγουδίστρια

Οι αγρότες έχουν κόψει με μπλόκα 3 σημεία στην Αθηνών - Λαμίας: Δυόμιση ώρες παραπάνω το ταξίδι για Θεσσαλονίκη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert