OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Κατηγορηματικός ΥΕΘΑ για το προσφυγικό: «Θα σφραγίσουμε τον Έβρο»

23/09/2019 - 12:38
ΥΕΘΑ
Share on FacebookShare on Twitter
Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε νέες δηλώσεις προχώρησε ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι Ένοπλες Δυνάμεις θα αντιμετωπίσουν τις αυξανόμενες προσφυγικές/μεταναστευτικές ροές προς την Ελλάδα, θέτοντας ως σημεία αναφοράς τον Έβρο αλλά και τα νησιά του Αιγαίου.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος μίλησε σήμερα σε ραδιοφωνική εκπομπή, όπου και μίλησε για τις εξελίξεις στις προσφυγικές ροές και πως το ΥΠΕΘΑ σχεδιάζει να αντιμετωπίσει αυτό το ζήτημα, ενώ ήταν κατηγορηματικός για τα μέτρα που θα ληφθούν, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «θα σφραγίσουμε τον Έβρο».

«Θα σφραγιστεί ο Έβρος»

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος αναφερόμενος στις προσφυγικές ροές, διευκρίνισε ότι το φαινόμενο αυτό δεν εντοπίζεται μόνο στην περιοχή του Έβρου, αλλά και στα νησιά του Αιγαίου, λέγοντας πως: «Από τον Έβρο δεν περνάνε χιλιάδες περνάνε πολύ λιγότεροι. Και οσονούπω δεν θα περνάει κανείς γιατί θα σφραγιστεί ο Έβρος.

Κάτι τέτοιο όμως δεν μπορεί να γίνει στα νησιά. Θα κάνουμε ότι πιο κοντινό υπάρχει σε αυτό. Κατ’ αρχήν σε όλο το μήκος και πλάτος των συνόρων χερσαίων και θαλασσίων θα αυξηθούν όλα τα μέσα επιτήρησης. Σκοπός η αποτροπή. Δεν είμαι σίγουρος ότι η αυστηρότερη επιτήρηση και η εντατικότερη επιτήρηση θα φέρει και την πλήρη αποτροπή. Νομίζω όμως ότι σε πρώτη φάση θα σφίξουν τα λουριά».

Στη συνέχεια ο ΥΕΘΑ υπογράμμισε ότι: «Είτε το θέλουμε είτε όχι για λόγους που ανάγονται και σε γεωπολιτικά παιχνίδια επί των οποίων δεν έχουμε τον έλεγχο – αποφάσεις άλλων είναι – αυτή τη στιγμή έχει ξεκινήσει μία έξαρση των μεταναστευτικών ροών. (…) Μεγάλη έξαρση πραγματικά.

Όταν το σύστημα μπορεί να επεξεργαστεί 600 αιτήσεις ασύλου την εβδομάδα ασχέτως πότε θα εκδικαστούν που πάνε πολύ αργότερα λόγω της δομής της διαδικασίας, και έρχονται χίλιοι τότε όπως καταλαβαίνεται το πρόβλημα είναι μεγάλο».

Στο σημείο αυτό προσέθεσε ότι «αποφασίσαμε να ενισχύσουμε τα μέτρα επιτήρησης από άκρη σε άκρη στο Αιγαίο» και έκανε λόγο για «ενίσχυση παρατηρητηρίων στο Αιγαίο», ενώ διευκρινίζοντας την φράση για «σφράγισμα του Έβρου» είπε ότι αυτό συνεπάγεται:

«Περισσότερα παρατηρητήρια, εντατικότερη διαδικασία επιτήρησης, περισσότερα μέσα περιπολίας παντού. Εμείς αυτή τη στιγμή θέλουμε να εκπέμψουμε αυστηρότερο σήμα ως προς τη συνολική στάση της κυβέρνησης και της χώρας στο θέμα των προσφύγων».

Οι προσφυγικές ροές στο Αιγαίο

Μεταφέροντας τη συζήτηση για το πρόβλημα των προσφυγικών ροών από τον Έβρο στο Αιγαίο, ο ΥΕΘΑ επεσήμανε πως: «Το προσφυγικό είναι ένα πρόβλημα μεγάλο που θέλει διαχείριση σε πολλά επίπεδα. Και διπλωματικό και εσωτερικό και τοπικό.

Χθες αποφασίσαμε να ενισχύσουμε τα μέσα επιτήρησης από άκρη σε άκρη στο Αιγαίο. Ενισχύονται όλα τα παρατηρητήρια και υπάρχουν πολλά  στα νησιά του Αιγαίου με επιπλέον στελεχιακό δυναμικό.

Από το στρατό βεβαίως διότι είναι παρατηρητήρια του στρατού. Υπό την επιτήρηση βέβαια του Λιμενικού διότι αυτό διεξάγει τις επιχειρήσεις. Δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή να εμπλέξουμε το στρατό κανονικά σε αυτή την υπόθεση, αλλά βοηθά με μέσα κυρίως να ελέγξει την κατάσταση όσο μπορεί».

Στο σημείο αυτό ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε ότι: «Είναι προφανές ότι πρέπει να αποσυμφορηθούν τα νησιά πριν καταλυθεί το σύμπαν εκεί πέρα. Αυτό αναπόφευκτα σημαίνει ότι πρέπει κάποιοι να μεταφερθούν στην ενδοχώρα.

Εκεί πρέπει κάπου να φιλοξενηθούν. Αναπτύσσεται μία προσπάθεια σε όλα τα επίπεδα. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει αναλάβει αυτή την αποστολή στο εσωτερικό της χώρας».

Με πληροφορίες από: Newspost / Φωτογραφίες Intime News

Tags: ΕΒΡΟΣΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΝΗΙΣΑ ΑΙΓΑΙΟΥΝΙΚΟΣ ΠΑΑΝΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣΠΡΟΣΦΥΓΙΚΕΣ ΡΟΕΣΣΥΝΟΡΑΥΕΘΑ

Related Posts

Πρωτεύς - S113
ΥΕΘΑ

Παραδόθηκε το υποβρύχιο «Πρωτεύς» S113 ως μουσείο – Δένδιας: «H ναυτική παράδοση δύναμη ευθύνης για το μέλλον» [pics]

11/05/2026 - 22:00
Δένδιας - drone
ΥΕΘΑ

Νίκος Δένδιας για το drone στην Λευκάδα: «Ξέρουμε τι είναι και τι περιέχει, δεν έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε»

09/05/2026 - 13:59
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Επίσκεψη στην έδρα της 34 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας στη Θεσσαλονίκη [pics, vid]

09/05/2026 - 12:32

Διαβάστε Επίσης

«ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ» στο Αιγαίο με τον «ΚΙΜΩΝΑ» στο επίκεντρο

Καιρός σήμερα: Γενικά αίθριος, πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια – Δείτε αναλυτικά

Σαν σήμερα: 1947: Εγκαινιάζεται το στρατόπεδο Μακρονήσου, το οποίο προορίζεται κυρίως για τον εγκλεισμό «ύποπτων στρατιωτικών»

Τραμπ: Κρίσιμη σύσκεψη στον Λευκό Οίκο για τα επόμενα βήματα στο Ιράν – «Στο τραπέζι» η επανέναρξη των επιθέσεων

Παραδόθηκε το υποβρύχιο «Πρωτεύς» S113 ως μουσείο – Δένδιας: «H ναυτική παράδοση δύναμη ευθύνης για το μέλλον» [pics]

Λευκάδα: Η στιγμή της ελεγχόμενης έκρηξης των εκρηκτικών που βρέθηκαν στο θαλάσσιο drone [vid]

Ιμάμογλου: «Σκουπίδια το κατηγορητήριο» – Ξεσπά ο πρώην δήμαρχος Κωνσταντινούπολης στην δίκη του για «πολιτική κατασκοπεία»

«NATO Tiger Meet 2026»: Παρουσία των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ και ΓΕΑ η DV Day της πολυεθνικής αεροπορικής άσκησης στον Άραξο [pics, vid]

Top News

«Σαν κρυστάλλινη σφαίρα»: Βίντεο της NASA αποκαλύπτει τι συμβαίνει στο νερό που αιωρείται στο διάστημα

Tζένη Κατσίγιαννη: 4.000 άτομα διασκέδασαν με το «Πες μου Πως σε λένε» σε συναυλία της στο Γαλάτσι 

Eurovision: Βίντεο από την πρόβα του Akyla με highlight τη λύρα αλά Έλενα Παπαρίζου

Survivor: Σοβαρό ατύχημα στο ριάλιτι επιβίωσης - Αναστέλλεται η μετάδοση

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert