OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΚΥΠΡΟΣ

Ακάρ: «Είμαστε αποφασισμένοι όπως το 74′ – Εθνική μας υπόθεση η Κύπρος»

03/10/2019 - 11:02
Ακάρ
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ επανέλαβε τις «γνωστές απειλές» κατά της Κύπρου και της Ελλάδας σχετικά με την τουρκική εισβολή του 1974, υπογραμμίζοντας ότι η Τουρκία έχει ακόμα την ίδια αποφασιστικότητα όπως και τότε.

Ο Ακάρ σε πρόσφατες δηλώσεις του κατέστησε σαφές ότι η Άγκυρα έχει στρέψει την προσοχή της στην ανατολική Μεσόγειο, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά πως η Κύπρος είναι «εθνική τους υπόθεση».

«Έχουμε την ίδια αποφασιστικότητα όπως και το 1974», δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χολούσι Ακάρ λέγοντας ότι ως εγγυήτρια χώρα θα συνεχίσουν να προστατεύουν τα δικαιώματα των Τ/Κ.

Η «νέα» απειλή

Σε ομιλία του σε τελετή για την νέα ακαδημαϊκή χρονιά, ο Τούρκος Υπουργός είπε «είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στην ‘γαλάζια πατρίδα’ μας συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου και των περιχώρων της».

«Η Κύπρος είναι δική μας εθνική υπόθεση. Οι απόψεις και προσεγγίσεις μας σε αυτό το θέμα είναι καθαρές», ανέφερε.

Ο Τούρκος Υπουργός είπε ακόμη ότι η Τουρκία είναι υπέρ μας βιώσιμης και περιεκτικής λύσης στην Κύπρο. «Πιστεύουμε ότι μόνο με αυτό τον τρόπο θα διασφαλιστεί η ειρήνη, η γαλήνη και η σταθερότητα στο νησί. Επιδεικνύουμε μια θέση αρχής και στο θέμα του δίκαιου διαμοιρασμού των πηγών της ανατολική Μεσογείου.

Από την άλλη, όπως προστατεύσαμε τα δικαιώματα των Τ/Κ αδελφών μας το 1974, έχουμε και σήμερα την ίδια αποφασιστικότητα. Εμείς ως εγγυήτρια δύναμη θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε και δικά μας δικαιώματα και τα δικαιώματα των Τ/Κ αδελφών μας στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου», ανέφερε ο Τούρκος Υπουργός.

Το Διεθνές Δίκαιο και η ήρεμη επίλυση προβλημάτων

Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι ως Τουρκία αναφέρονται «στο διεθνές δίκαιο, τις σχέσεις καλής γειτονίας, τη φιλία, την επίλυση των προβλημάτων με ήρεμο και ήσυχο τρόπο, σε στρατηγική συνεργασία, στο πνεύμα συμμαχίας μέσα στο ΝΑΤΟ».

Ωστόσο ανέφερε πως «αν δεν μπορούν να γίνουν στο πλαίσιο των προηγούμενων συμφωνιών και των διαπραγματεύσεων, εμείς θα κινηθούμε μόνοι μας, λέμε ότι έχουμε και Β και Γ σχέδιο». «Αυτό δεν είναι σε καμία περίπτωση απειλή.

Θέλω να γίνει καλά αντιληπτό», είπε ο Χουλούσι Ακάρ και πρόσθεσε: «Εμείς είμαστε υπέρ της ειρήνης, της σταθερότητας, των σχέσεων καλής γειτονίας, σεβόμαστε την εδαφική ακεραιότητα των γειτόνων μας, είμαστε υπέρ της εξέλιξης των γεγονότων με αυτό τον τρόπο».

Με πληροφορίες από: ΚΥΠΕ / Καθημερινή Κύπρου

Tags: ΑΠΕΙΛΕΣΑΤΤΙΛΑΣΕΙΣΒΟΛΗ ΚΥΠΡΟΥΕΛΛΑΔΑΚΥΠΡΟΣΤΟΥΡΚΙΑΧΟΥΛΟΥΣΙ ΑΚΑΡ

Related Posts

Μητσοτάκης - Χριστοδουλίδης
ΕΛΛΑΔΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Μίλησε με τον πρόεδρο Χριστοδουλίδη για τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό

11/12/2025 - 16:25
Κύπρος - Χριστοδουλίδης
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

05/12/2025 - 20:24
Τουρκία - Κύπρος
ΚΥΠΡΟΣ

«Στράβωσε» η Τουρκία με τη συμφωνία Κύπρου – Λιβάνου για καθορισμό ΑΟΖ: «Αγνοούνται οι Τουρκοκύπριοι – Θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντά τους»

27/11/2025 - 11:13

Διαβάστε Επίσης

Ιράν: «Θα συνεχίσουμε να υποστήριζουμε τη Χεζμπολάχ» – Οι ΗΠΑ πιέζουν τον Λίβανο για τον αφοπλισμό της

Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: «Έρχονται πιο αυστηροί νόμοι για τα όπλα» είπε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας

Κολομβία: Εντολή του προέδρου Πέτρο στον στρατό να επιτεθεί κατά των ανταρτών του ELN

Ισραήλ: Ο στρατός σκότωσε δύο μαχητές και ένα διοικητικό στέλεχος τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο

Χιλή: Νικητής των προεδρικών εκλογών ο υπερσυντηρητικός Καστ – Οπαδοί πανηγύριζαν με εικόνες του Πινοσέτ

Εκσυγχρονισμός ΜΕΚΟ: Στην τελική ευθεία οι 3 κύριες συμβάσεις – «Τρέχουν» επικοινωνίες, νέο sonar και πυροβόλα Mk45-Sovraponte

Καιρός: Τοπικές νεφώσεις και πιθανότητα βροχών σε Σποράδες, Εύβοια και Κρήτη

Σαν σήμερα: Το 1937 ξεκινά επί Στάλιν η οργανωμένη μαζική καταδίωξη των ελληνικής καταγωγής πολιτών στην ΕΣΣΔ

Top News

Νεκρός ο σκηνοθέτης Ρομπ Ράινερ και η σύζυγός του, Μισέλ - Δολοφονήθηκαν από τον γιο τους

Δώρο Χριστουγέννων: Μέχρι 21 Δεκεμβρίου η καταβολή του - Online υπολογισμός

Συνταγή για σούπα κάστανο βελουτέ

Μαίρη Συνατσάκη: Η κόρη μου είναι παντοτινά η αισιόδοξη νότα στην καθημερινότητά μου, το φως και ο ήλιος

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert