OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ

Άλλαξε χέρια το Λιμενικό Σώμα – Νέος αρχηγός ο αντιναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης

15/10/2019 - 15:08
Λιμενικό Σώμα
Share on FacebookShare on Twitter
Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μετά από τρία χρόνια και οκτώ μήνες άλλαξε, σήμερα το πρωί, η ηγεσία του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής. Στην τελετή παράδοσης- παραλαβής, που πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του υπουργείου Ναυτιλίας, παρουσία του αρμόδιου υπουργού, Γιάννη Πλακιωτάκη, ο απερχόμενος αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Σταμάτης Ράπτης, παρέδωσε τα ηνία του Λιμενικού στον αντιναύαρχο Θεόδωρο Κλιάρη.

Ο κ. Ράπτης, στην εθιμοτυπική ομιλία του, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο αποχώρησής του από την ηγεσία του Σώματος, καθώς, όπως υποστήριξε, «η απόφαση της αποστρατείας του έγινε εσπευμένα και κυριολεκτικά νύχτα και του γνωστοποιήθηκε από τα ΜΜΕ, που δεν συνάδει με τις παραδόσεις του Λιμενικού Σώματος».

«Θεωρώ ότι αποτελεί ένδειξη έλλειψης σεβασμού στον θεσμό του αρχηγού και στο προσωπικό του Σώματος. Πολλώ δε μάλλον αφού αυτό συνέβη μετά την επιστροφή μου από σημαντικότατο υπηρεσιακό ταξίδι στο εξωτερικό για το προσφυγικό ζήτημα. Παρόλα αυτά, θέλω να ελπίζω ότι ο άκομψος αυτός τρόπος δεν οφείλεται αποκλειστικά στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας αλλά σε εξωθεσμικούς κύκλους και συμφέροντα εκτός του υπουργείου Ναυτιλίας και του Λιμενικού Σώματος που άδικα με πολέμησαν», πρόσθεσε.

Ο κ. Ράπτης ανέφερε ότι αποχωρεί από το Σώμα «ικανοποιημένος, παραδίδοντας ένα Λιμενικό μεγαλύτερο, ισχυρότερο, ακμαίο και αλώβητο, σε πλήρη ετοιμότητα να αντιμετωπίσει προκλήσεις και αντιξοότητες». Όπως σημείωσε, το Σώμα καλείται να πλεύσει προς τη δεύτερη εκατονταετία της ιστορικής πορείας του, έχοντας εξασφαλίσει τα εχέγγυα και τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

Νέος αρχηγός ο αντιναύαρχος Θ. Κλιάρης

Από την πλευρά του, ο νέος αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχος Θ. Κλιάρης, στην ομιλία του, έστειλε μήνυμα προς τα στελέχη του ΛΣ ότι δεν θα επιτρέψει ενέργειες επίλυσης θεμάτων με εξωθεσμικές παρεμβάσεις και συμπεριφορές, που δεν συνάδουν με την ιδιότητα στελέχους του Σώματος.

Όπως τόνισε, η παραβατικότητα είναι έξω από κάθε πλαίσιο συζήτησης ανοχής και δράσης. Επισήμανε ότι το ΛΣ δεν έπαψε να ανασυγκροτείται, όπως οφείλει να κάνει ένας οργανισμός που θέλει να μείνει ζωντανός, αλλά και να ανταποκρίνεται σε διαφορετικές ανάγκες και συνθήκες που ανακύπτουν στην πορεία του. Τέλος, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, για την εμπιστοσύνη που επιδεικνύουν προς το πρόσωπό του και είπε ότι ο ίδιος δεσμεύεται έμπρακτα να είναι αντάξιος των ευθυνών που του ανέθεσαν.

Τι δήλωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας

Ο κ. Πλακιωτάκης, στην ομιλία του, υπογράμμισε ότι «ήρθε ή ώρα να κάνουμε όσα πρέπει και με την ταχύτητα που πρέπει, για να διατηρηθεί και να ενισχυθεί η υψηλή επιχειρησιακή δυνατότητα των στελεχών του Λιμενικού Σώματος», συμπληρώνοντας ότι το Λιμενικό «θα πρέπει να ενισχυθεί με όλα τα μέσα που απαιτούνται, υλικά και άυλα».

«Ήρθε η ώρα να εργαστούμε συστηματικά ώστε να εμπεδωθεί στις τάξεις των στελεχών το αίσθημα ασφάλειας, αξιοκρατίας, δίκαιης αντιμετώπισης και αναγνώρισης του σημαντικού και πολυεπίπεδου έργου τους», δήλωσε ο κ. Πλακιωτάκης, για να προσθέσει ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου εργάζονται συστηματικά προκειμένου να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ για το εξοπλιστικό πρόγραμμα του Λιμενικού Σώματος, κινητοποιώντας πόρους από το ΕΣΠΑ, το Ταμείο Άμυνας και Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Ο υπουργός Ναυτιλίας ευχαρίστησε τον απερχόμενο αρχηγό του ΛΣ για τις προσπάθειες που κατέβαλλε, σε μία πραγματικά δύσκολη περίοδο, ενώ ευχήθηκε στον νέο αρχηγό κάθε επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνει.

«Προσβλέπω στη στενή μας συνεργασία, προκειμένου να υλοποιηθούν οι πολιτικές που θα οδηγήσουν στην ενίσχυση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του Λιμενικού Σώματος, στη διαρκή αναβάθμιση των στελεχών του, στην εμπέδωση της αξιοκρατίας, αλλά και στη δημιουργία μίας ακόμα πιο στενής σχέσης του Λιμενικού με την ελληνική κοινωνία», κατέληξε ο κ. Πλακιωτάκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: ΑΡΧΗΓΟΣΕΛΛΑΔΑΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΛΙΑΡΗΣΛΙΜΕΝΙΚΟΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗΤΕΛΕΤΗΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

Related Posts

καιρός
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός σήμερα: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις – Δείτε αναλυτικά

18/05/2026 - 04:36
ΚΥΣΕΑ
ΕΛΛΑΔΑ

ΚΥΣΕΑ: Συνεδριάζει τη Δευτέρα υπό τον πρωθυπουργό το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας

17/05/2026 - 15:23
καιρός
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος με παροδικά αυξημένες νεφώσεις – Τοπικές βροχές σε Μακεδονία και Θράκη

17/05/2026 - 07:11

Διαβάστε Επίσης

Λίβανος: Σκοτώθηκε ηγετικό στέλεχος του Παλαιστινιακού Ισλαμικού Τζιχάντ από πλήγμα του Ισραήλ – Συνολικά 7 νεκροί

Διεθνής Αμνηστία: Έσπασαν τραγικό ρεκόρ οι εκτελέσεις το 2025 με πρωτοπόρο το Ιράν

EA-18G: Καρέ καρέ η συγκλονιστική συντριβή αμερικανικών μαχητικών σε αεροπορική επίδειξη [vid]

Στη Λιθουανία κατέπεσε ακόμα ένα ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος – Δεν σημειώθηκε έκρηξη

Μάλι: Τουλάχιστον 10 νεκροί από επίθεση με drones που αποδίδεται στον στρατό

Τραμπ: Ανάρτηση με αναφορά στον Σταύρο Παπασταύρου για την ενεργειακή συνεργασία ΗΠΑ – Ελλάδας

AIM-260A: «Στο φως» η πρώτη φωτογραφία του μυστικού πυραύλου νέας γενιάς των ΗΠΑ

Αγώνας δρόμου για να κλείσουν οι Bergamini: Έγκριση από το ΚΥΣΕΑ για την διακρατική συμφωνία

Top News

Survivor: Τα πρώτα λόγια του Σταύρου Φλώρου μέσα από το νοσοκομείο, μετά το ατύχημα - «Χαμογελάω γιατί μου έχετε δώσει δύναμη»

Ρία Ελληνίδου - Δημήτρης Αλεξάνδρου: Το φιλί στο στόμα και οι εικόνες από το κοινό πάρτι για τα γενέθλιά τους

Μαρία Καρυστιανού: Πυρετός συλλογής υπογραφών για την ίδρυση του νέου κόμματος - Δεν θα πάει σήμερα στον Άρειο Πάγο

Λένα Ζευγαρά: «Ησυχαστήριο για μένα είναι το χωριό όπου μεγάλωσα»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert