OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Brexit: Περνάει το νομοσχέδιο για τη διεξαγωγή εκλογών στις 12 Δεκεμβρίου

29/10/2019 - 18:19
Brexit
Share on FacebookShare on Twitter

Η συμφωνία για το Brexit είναι έτοιμη να επικυρωθεί από μια νέα Βουλή, δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, τονίζοντας ότι οποιαδήποτε καθυστέρηση αποδεικνύεται εξαιρετικά καταστροφική για το εθνικό συμφέρον.

«Το κλίμα αβεβαιότητας μας πηγαίνει όλους πίσω», συμπλήρωσε ενώπιον των βουλευτών στην προσπάθειά του να εξασφαλίσει τις ψήφους που απαιτούνται ώστε να περάσει το νομοσχέδιο για τη διεξαγωγή εκλογών στις 12 Δεκεμβρίου.

Ωστόσο, ο Μπόρις Τζόνσον έκανε λόγο για εξαιρετικές οικονομικές επιδόσεις της χώρας δεδομένης της αβεβαιότητας που επικρατεί.

Από την πλευρά του ο ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν διαμήνυσε ότι είναι έτοιμος για εκλογές ανεξαρτήτως ημερομηνίας.

Σύμφωνα πάντως με όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος του Μπόρις Τζόνσον η πιο πιθανή ημερομηνία είναι η 12η Δεκεμβρίου, ωστόσο θα εξεταστεί τυχόν αίτημα για διαφορετική ημερομηνία.

Πρόσθεσε ακόμη ότι οποιαδήποτε αλλαγή στα εκλογικά δικαιώματα που θα μείωνε το όριο ηλικίας από τα 18 στα 16 και θα επέτρεπε να ψηφίσουν και πολίτες των υπολοίπων 27 χωρών που ζουν στη Βρετανία, θα αποτελούσε μια σκόπιμη απόπειρα να καθυστερήσει η εκλογική διαδικασία, εκτιμώντας το διάστημα αυτό στους έξι μήνες. Μάλιστα ο Βρετανός πρωθυπουργός, δια του εκπροσώπου του, είπε ότι αν η Βουλή αποφασίσει υπέρ της μείωσης του ορίου ηλικίας, τότε θα ακυρωθούν τα σχέδια για πρόωρες εκλογές.

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα ο Τζόνσον πρότεινε τη διεξαγωγή εκλογών με μια διαδικασία που απαιτούσε πλειοψηφία δύο τρίτων στη Βουλή των Κοινοτήτων αλλά οι βουλευτές καταψήφισαν την πρόταση. Σήμερα η Βουλή των Κοινοτήτων αναμένεται να τοποθετηθεί σχετικά με ένα κυβερνητικό νομοσχέδιο το οποίο και πάλι προβλέπει εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου, ωστόσο, απαιτείται απλή πλειοψηφία για να εγκριθεί. Δεδομένης της στήριξης του Κόρμπιν είναι πολύ πιθανό να εγκριθεί αν και κόμματα της αντιπολίτευσης ενδέχεται να πιέσουν την κυβέρνηση να αλλάξει την ημερομηνία κατά μία ή δύο ημέρες.

Ο ηγέτης των Εργατικών αποφάσισε να συνταχθεί με την πρόταση Τζόνσον για προκήρυξη πρόωρων εκλογών στις 12 Δεκεμβρίου καθώς ο όρος που είχε θέσει να απομακρυνθεί το ενδεχόμενο ενός Brexit χωρίς συμφωνία έχει πλέον επιτευχθεί, ύστερα από την τρίμηνη παράταση που συμφωνήθηκε χθες με την Ευρωπαϊκή Ενωση, έως τις 31 Ιανουαρίου του 2020.

Ο κ. Κόρμπιν πρόσθεσε ότι τώρα θα ξεκινήσει η «πιο φιλόδοξη και ριζοσπαστική» προεκλογική εκστρατεία.

«Έλεγα σταθερά πως είμαστε έτοιμοι για εκλογές και πως το να τις υποστηρίξουμε εξαρτάται από το να φύγει από το τραπέζι το ενδεχόμενο ενός Brexit χωρίς συμφωνία», δήλωσε ο Κόρμπιν στο αποκαλούμενο σκιώδες υπουργικό συμβούλιό του, σύμφωνα με το γραφείο του.

«Πληροφορηθήκαμε τώρα από την ΕΕ ότι η παράταση του Άρθρου 50 μέχρι την 31η Ιανουαρίου επιβεβαιώθηκε, έτσι για τους τρεις επόμενους μήνες, η προϋπόθεσή μας να φύγει από το τραπέζι το ενδεχόμενο της μη συμφωνίας έχει εκπληρωθεί. Θα αρχίσουμε τώρα την πιο φιλόδοξη και ριζοσπαστική εκστρατεία για πραγματική αλλαγή που έχει δει ποτέ η χώρα μας», ανέφερε o ηγέτης των Εργατικών.

Tags: BREXITΒΡΕΤΑΝΙΑΜΠΟΡΙΣ ΤΖΟΝΣΟΝΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣΤΖΕΡΕΜΙ ΚΟΡΜΠΙΝ

Related Posts

Χούθι - USS Abraham Lincoln
ΚΟΣΜΟΣ

Οι Χούθι απειλούν με νέες επιθέσεις στην Ερυθρά Θάλασσα, καθώς το USS Abraham Lincoln βρίσκεται στη Μέση Ανατολή

26/01/2026 - 18:35
Ζελένσκι
ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι: «Τα στρατιωτικά ζητήματα στο επίκεντρο των συζητήσεων με τη Ρωσία – Προετοιμαζόμαστε για τις νέες τριμερείς συναντήσεις»

26/01/2026 - 18:07
ΗΑΕ - Αμερικανική βάση
ΚΟΣΜΟΣ

HAE: «Δεν θα επιτρέψουμε τη χρήση της επικράτειάς τους για εχθρική στρατιωτική δράση κατά του Ιράν»

26/01/2026 - 17:28

Διαβάστε Επίσης

Οι Χούθι απειλούν με νέες επιθέσεις στην Ερυθρά Θάλασσα, καθώς το USS Abraham Lincoln βρίσκεται στη Μέση Ανατολή

Ζελένσκι: «Τα στρατιωτικά ζητήματα στο επίκεντρο των συζητήσεων με τη Ρωσία – Προετοιμαζόμαστε για τις νέες τριμερείς συναντήσεις»

HAE: «Δεν θα επιτρέψουμε τη χρήση της επικράτειάς τους για εχθρική στρατιωτική δράση κατά του Ιράν»

Hisar: Η Τουρκία ανέπτυξε αντιαεροπορικό σύστημα του Steel Dome στα κατεχόμενα, γράφουν κυπριακά ΜΜΕ

Αναβρασμός στην Κίνα: Ο στενότερος στρατιωτικός σύμμαχος του Σι Τζινπίνγκ κατηγορείται για «διαρροή πυρηνικών μυστικών» στις ΗΠΑ

Κίεβο: Ρωσικές επιδρομές προκάλεσαν ζημιές στη Λαύρα των Σπηλαίων, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO

Τσέχοι συγκέντρωσαν πάνω από 6 εκατ. $ για αγορά γεννητριών για τους Ουκρανούς μετά τις ρωσικές επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές

Γάζα: Εντοπίστηκε η σορός του τελευταίου Ισραηλινού ομήρου και επιστρέφει στο Ισραήλ

Top News

Η Εριέττα Κούρκουλου ανακοίνωσε το κλείσιμο του πρώτου ανεξάρτητου κέντρου τοκετού στην Ελλάδα: Είναι μία προσωπική μου αποτυχία

Αποκάλυψη Dailymail: Ο Μίκαελ Σουμάχερ δεν είναι πλέον κατάκοιτος, μετακινείται με αναπηρικό αμαξίδιο

Καρυστιανού σε Μητσοτάκη για ελληνοτουρκικά: Πείτε μας τι θα συζητήσετε με Ερντογάν, ποιες είναι οι θέσεις σας

Νάξος: Οι εντυπωσιακές προσγειώσεις αεροπλάνων παρά τους θυελλώδεις ανέμους

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert