OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

Γενί Σαφάκ: Η Τουρκία στέλνει και μαχητικά F-16 στα Κατεχόμενα

18/12/2019 - 10:03
αερομαχίες
Share on FacebookShare on Twitter

Μετά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τώρα η Τουρκία ετοιμάζεται να στείλει στα Κατεχόμενα και μαχητικά F-16, σύμφωνα με την εφημερίδα Γενί Σαφάκ. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Τουρκία σκέφτεται να χρησιμοποιήσει το αεροδρόμιο του Λευκονοίκου στα Κατεχόμενα για την προσγείωση-απογείωση και τουρκικών μαχητικών F-16 σε περίπτωση ανάγκης.

Το κατεχόμενο αεροδρόμιο αναμένεται μάλιστα να διαμορφωθεί καταλλήλως, προκειμένου να είναι σε θέση να υποδεχτεί F-16, με πρόβλεψη κατασκευής πίστας προσγείωσης/απογείωσης και μεγάλων υπόστεγων για να εισέρχονται τα αεροσκάφη, συνεπώς και να σταθμεύουν. Το αεροδρόμιο, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της Γενί Σαφάκ ήταν κλειστό για πολύ καιρό, λόγω της αυξημένης επικινδυνότητας που δημιουργούσε η γραμμή υψηλής τάσης και τα ηλεκτρικά καλώδια στην περιοχή. Για τη χρήση, ωστόσο, μη επανδρωμένων αεροσκαφών, οι γραμμές υψηλής τάσης δεν αποτελούν εμπόδιο.

Ο λεγόμενος «υπουργός Εξωτερικών» του ψευδοκράτους, Κουντρέτ Οζερσάι, ανέφερε ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ανάγκη για οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη στα Κατεχόμενα. Η ανάγκη περιορίζεται επί του παρόντος σε drones μη οπλισμένα. Υπενθυμίζεται πάντως πως η βρετανική εφημερίδα Guardian ανέφερε πρόσφατα πως τα drones που θα μεταφερθούν στα κατεχόμενα, θα είναι οπλισμένα.

Έπειτα από τη «στρατηγική», όπως τη χαρακτηρίζει η Γενί Σαφάκ, κίνηση με τα τουρκικά μη επανδρωμένα στο αεροδρόμιο Λευκονοίκου, τώρα η Τουρκία επιταχύνει την ίδρυση ναυτικής βάσης στα Κατεχόμενα, προκειμένου να δημιουργήσει ένα λιμάνι για τα τουρκικά πλοία στην Κύπρο και να αυξήσει παράλληλα την αποτρεπτική ισχύ στην ανατ. Μεσόγειο.

Απάντηση Κυπριακής Δημοκρατίας με Heron

Ως απάντηση στη στρατιωτική θωράκιση του ψευδοκράτους με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, η ελληνοκυπριακή πλευρά επιταχύνει με τη σειρά της την ίδρυση βάσης για μη επανδρωμένα οπλισμένα αεροσκάφη Heron, γράφει η Γενί Σαφάκ. «Μετά την άρση του εμπάργκο για πώληση όπλων στην Κύπρο της αμερικανικής γερουσίας, η Κυπριακή Δημοκρατία μη δίνοντας σημασία στις προειδοποιήσεις, πήρε από το Ισραήλ 8 οπλισμένα drones τύπου Heron, από τη Σερβία αγόρασε μέσα σε ένα χρόνο νέου τύπου βαριά όπλα και τεθωρακισμένα οχήματα, επίσης από τη Γερμανία 41 τανκς τύπου Leopard 2A4 και από τη Γαλλία 2 υποβρύχια» αναφέρει το δημοσίευμα.

Πηγή: offcite.com.cy / ethnos.gr

Tags: DRONESF-16ΓΕΝΙ ΣΑΦΑΚΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑΝΑΥΤΙΚΗ ΒΑΣΗΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Ερντογάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Έξαλλος ο Ερντογάν με τις επιθέσεις σε τουρκικά εμπορικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα – «Προειδοποιούμε και τις δύο πλευρές»

01/12/2025 - 20:07
Μαδούτο - Ερντογάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Washington Post: Γιατί η Τουρκία είναι ιδανικός τόπος «εξορίας» για τον Μαδούρο

28/11/2025 - 12:44
TF-2000
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

TF-2000: Η Τουρκία ξεκίνησε την κατασκευή του προηγμένου αντιτορπιλικού – Θα αποτελεί μέρος του «Steel Dome»

27/11/2025 - 15:10

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Ο Ελληνικός Στρατός (Α’ Σώμα Στρατού) απελευθερώνει τους Αγίους Σαράντα

Εκατοντάδες άμαχοι από την ΛΔ του Κονγκό περνούν στη Ρουάντα για να γλιτώσουν από τις μάχες – Αναφορές για βομβαρδισμούς

Tiger: Η Αυστραλία μπορεί να στείλει τα 22 ελικόπτερα που αποσύρει στην Ουκρανία

Ενώσεις Στρατιωτικών Κρήτης: Νέες αντιδράσεις για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ – Κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

F-35: «Η Τουρκία είναι λίγους μήνες μακριά από το να επιστρέψει στο πρόγραμμα», λέει ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

Η Νορβηγία θα αγοράσει ακόμη δύο υποβρύχια από την Γερμανία και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Top News

Κακοκαιρία Byron: Φεύγει από την Αττική αλλά όχι από τη χώρα - Οι περιοχές που θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες

Το νέο Δόγμα Μονρόε του Ντόναλντ Τραμπ: Τι σηματοδοτεί η νέα στρατηγική των ΗΠΑ για την Ευρώπη, την Ουκρανία και τον ανταγωνισμό με την Κίνα

Κρήτη: Καναδός youtuber και vlogger πήγε σε ρακοκάζανο στα Χανιά δοκίμασε αντικρυστό και ξετρελάθηκε

Μητσοτάκης, Κουτσούμπας, Ανδρουλάκης και Τσίπρας χορεύουν πεντοζάλι χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert