OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Έτσι θα λειτουργεί το Δημόσιο

18/03/2020 - 16:04
δημόσιο
Share on FacebookShare on Twitter

Επεκτείνεται η κατηγορία των υπαλλήλων του Δημοσίου με βαριές παθήσεις που θα πρέπει να λάβουν την υποχρεωτική ειδική άδεια, ως μέσον προστασίας τους από τον κορονοϊό.

Η σχετική ΚΥΑ των υπουργών Εσωτερικών και Υγείας έχει ήδη υπογραφεί και αναμένεται να δημοσιευθεί εντός της ημέρας, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Πέρα από τους μεταμοσχευμένους και τους καρκινοπαθείς, η απόφαση θα περιλαμβάνει και όσους πάσχουν από πνευμονοπάθειες, καρδιοπάθειες και αρρύθμιστο σακχαρώδη διαβήτη, οι οποίοι έχουν και αυτοί τη δυνατότητα, εάν το επιθυμούν, να εργαστούν εξ αποστάσεως, από το σπίτι τους, διευκρίνισε ο υπουργός.

Ο κ. Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε, ακόμα, ότι μετατίθεται κατά δύο μήνες κάθε προθεσμία στο Δημόσιο για αιτήματα των εργαζομένων και των πολιτών, καθώς και για τις διοικητικές προσφυγές, ενώ υπενθύμισε ότι έχει ήδη μετατεθεί για τις 30 Ιουνίου η προθεσμία αιτήσεων για τα αδήλωτα τετραγωνικά.

Ανέφερε ότι χρήση της άδειας ειδικού σκοπού έχουν κάνει μέχρι τώρα 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι, που είναι γονείς μαθητών έως τη Γ΄ Γυμνασίου.

Είπε, επίσης, ότι θεσπίζεται αναρρωτική άδεια ειδικού σκοπού για όσους υπαλλήλους έχει δοθεί οδηγία ότι πρέπει να βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό, χωρίς υποχρέωση να παραστούν σε υγειονομική επιτροπή.

«Προτεραιότητές μας στον δημόσιο τομέα», τόνισε, «είναι η προστασία της υγείας και τη ζωής των εργαζομένων και των πολιτών, καθώς και η λειτουργία του κράτους και της αυτοδιοίκησης σε κάθε περίπτωση, για να μπορέσουν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται από την κρίση του κορονοϊού».

Η εξυπηρέτηση των πολιτών με το Δημόσιο θα γίνεται μέσω τηλεφωνικής και διαδικτυακής επικοινωνίας, ενώ οι εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις θα εξυπηρετούνται μόνο κατόπιν ραντεβού.

Όπως ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης προετοιμάζει κατά προτεραιότητα με τα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών τη δυνατότητα λειτουργίας από απόσταση, για να έχουν πρόσβαση στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές όλοι οι εργαζόμενοι των υπουργείων.

Τέλος, σημείωσε ότι ενισχύεται το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» με εργαζόμενους των ΚΑΠΗ και των παιδικών σταθμών, τα οποία δεν λειτουργούν, για να συνδράμουν στη στήριξη των ηλικιωμένων.

Πηγή: newsit

Tags: ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣΔΗΜΟΣΙΟΕΛΛΑΔΑΚΟΡΟΝΟΙΟΣ

Related Posts

καιρός
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός σήμερα: Αραιές νεφώσεις και τοπικές βροχές στα δυτικά

26/03/2026 - 04:29
καιρός
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός σήμερα: Ισχυρά φαινόμενα στην Κρήτη – Τοπικές βροχές στην υπόλοιπη χώρα

25/03/2026 - 04:33
καιρός
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός σήμερα: Αυξημένες νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τοπικές βροχές

24/03/2026 - 04:41

Διαβάστε Επίσης

Ιράν: Νεκρός διοικητής των IRGC που ήταν υπεύθυνος για το κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ, λένε ισραηλινά ΜΜΕ

Ζελένσκι στο Reuters: Οι ΗΠΑ συνδέουν τις εγγυήσεις ασφαλείας με την παραχώρηση του Ντονμπάς στη Ρωσία

Τουρκικό δεξαμενόπλοιο δέχθηκε επίθεση από drone στη Μαύρη Θάλασσα – Φέρεται να μεταφέρει ρωσικό πετρέλαιο

Ισραήλ: Δείχνει αποφασισμένο να συνεχίσει τον πόλεμο κατά της Χεζμπολάχ, ανεξάρτητα από την έκβαση με το Ιράν

Τραμπ: Οι Ιρανοί διαπραγματεύονται αλλά φοβούνται να το πουν, «για να μην τους σκοτώσουν οι δικοί τους»

Ισραήλ: 6 τραυματίες από ιρανικούς πυραύλους

Σταθερό αποτύπωμα των Ενόπλων Δυνάμεων στην Κύπρο: Αλλαγή φρουράς με νέα πλοία και μαχητικά στη Μεγαλόνησο

Καιρός σήμερα: Αραιές νεφώσεις και τοπικές βροχές στα δυτικά

Top News

Τατιάνα Μπλάτνικ: Εικόνες από το ταξίδι της στην Ιαπωνία - «Έκανα έκπληξη στον αδερφό μου» αποκάλυψε

Κατερίνα Καινούργιου: Απούσα από την εκπομπή της - «Είχε μια μικρή αδιαθεσία» εξήγησε ο Στέφανος Κωνσταντινίδης

Το ζεϊμπέκικο στην πλατεία Συντάγματος μετά την στρατιωτική παρέλαση που έγινε viral με 1 εκατ. προβολές

Ισπανία: Συγκλονίζει η 25χρονη που θα κάνει ευθανασία - «Δεν θέλω να αποτελέσω παράδειγμα για κανέναν, θέλω να μην υποφέρω άλλο»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert