OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Washington Post: Ο Τραμπ είχε ενημερωθεί για τον κορονοϊό αλλά υποβάθμιζε τις πληροφορίες

28/04/2020 - 10:52
τραμπ washington post
Share on FacebookShare on Twitter
Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε ενημερωθεί επανειλημμένα από τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ για τους κινδύνους της επιδημίας του κορονοϊού ήδη τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, ανέφερε σε άρθρο της χθες Δευτέρα η εφημερίδα Washington Post.

Οι προειδοποιήσεις αυτές, περισσότερες από δώδεκα συνολικά, περιλαμβάνονταν στα απόρρητα έγγραφα που παραδίδουν καθημερινά προς ενημέρωση στον Αμερικανό πρόεδρο οι υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας και περιείχαν μεταξύ άλλων προειδοποιήσεις για την εξάπλωση της covid-19 στις ΗΠΑ.

Ο ίδιος ο Τραμπ όμως υποβάθμιζε την επιδημία. Μάλιστα -επισημαίνει η Washington Post- τον Ιανουάριο είχε δηλώσει ότι η εξάπλωση του ιού είναι “υπό έλεγχο”, ενώ λίγες εβδομάδες αργότερα προέβλεψε ότι τα κρούσματα θα μειώνονται καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι και η ζέστη.

“Μέσα σε λίγες ημέρες τα κρούσματα θα μειωθούν σχεδόν στο μηδέν”, είχε πει στις 26 Φεβρουαρίου.

Η Washington Post επικαλείται ως πηγές της, χωρίς να τα κατονομάζει, νυν και πρώην μέλη της κυβέρνησης.

Επί εβδομάδες σε αυτές τις καθημερινές ενημερώσεις καταγραφόταν η εξάπλωση του κορονοϊού, ενώ τα μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας προειδοποιούσαν τον Τραμπ ότι η Κίνα απέκρυπτε πληροφορίες για τη θνησιμότητα της covid-19 και τον τρόπο εξάπλωσής της. Οι εκθέσεις υπογράμμιζαν επίσης τις πολύ σοβαρές επιπτώσεις αυτής της επιδημίας στον πολιτικό και οικονομικό τομέα.

Πρόσωπα από το περιβάλλον του Αμερικανού προέδρου που δεν κατονομάζονται δήλωσαν στην εφημερίδα Washington Post ότι ο Τραμπ δεν διάβαζε αυτά τα έγγραφα και εκνευριζόταν ακόμη και όταν αναγκαζόταν να ενημερωθεί προφορικά σχετικά με την covid-19.

Ο Τραμπ επέβαλε περιορισμούς στα ταξίδια προς την Κίνα προς τα τέλη Ιανουαρίου, αλλά περίμενε ως τις 13 Μαρτίου για να κηρύξει εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όταν οι αγορές κατέρρεαν και ο αριθμός των κρουσμάτων στη Νέα Υόρκη αυξανόταν ραγδαία.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Χόγκαν Γκίντλεϊ απάντησε στο δημοσίευμα της εφημερίδας Washington Post με ανακοίνωση στην οποία διαψεύδει ότι ο Τραμπ καθυστέρησε να αντιδράσει στην κρίση.

“Ο πρόεδρος Τραμπ στάθηκε στο ύψος της μάχης ενάντια σε αυτή την κρίση λαμβάνοντας έγκαιρα, ιστορικά επιθετικά μέτρα για να προστατεύσει την υγεία, την περιουσία και την ευημερία του αμερικανικού λαού”, τόνισε στην ανακοίνωση. “Θα ξεπεράσουμε αυτή τη δύσκολη περίοδο και θα νικήσουμε αυτό τον ιό χάρη στην αποφασιστική του ηγεσία”.

Μέχρι χθες Δευτέρα στις ΗΠΑ είχαν καταγραφεί 988.197 κρούσματα της covid-19 και 56.144 θάνατοι, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Πηγή: AFP/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: COVID-19WASHINGTON POSTΚΟΡΟΝΟΙΟΣΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΗΠΑΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠΠΑΝΔΗΜΙΑΤΡΑΜΠ

Related Posts

Αλί Χαμενεΐ
ΚΟΣΜΟΣ

Αλί Χαμενεΐ: Στις 4 Ιουλίου θα ξεκινήσει η κηδεία – Θα ταφεί στις 9 Ιουλίου στο βορειοανατολικό Ιράν

13/06/2026 - 14:34
Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

CNN: Το Ιράν μπάζωσε με νάρκες και εκρηκτικά την πρόσβαση σε αποθέματα εμπλουτισμένου ουρανίου

13/06/2026 - 13:31
Ισραήλ
ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Νέος γύρος βομβαρδισμών του Ισραήλ στο νότιο τμήμα της χώρας

13/06/2026 - 11:28

Διαβάστε Επίσης

Αλί Χαμενεΐ: Στις 4 Ιουλίου θα ξεκινήσει η κηδεία – Θα ταφεί στις 9 Ιουλίου στο βορειοανατολικό Ιράν

CNN: Το Ιράν μπάζωσε με νάρκες και εκρηκτικά την πρόσβαση σε αποθέματα εμπλουτισμένου ουρανίου

Λιθουανία: Συναγερμός και scramble νατοϊκών μαχητικών αεροσκαφών από ένα μπαλόνι καιρού

Λίβανος: Νέος γύρος βομβαρδισμών του Ισραήλ στο νότιο τμήμα της χώρας

Ρωσία: Φωτιά και εκτεταμένες υλικές ζημιές από φονικά ουκρανικά πλήγματα με drones

ΗΠΑ: Καταρρίψαμε πολλά ιρανικά drones που είχαν στόχο εμπορικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ

Τραμπ: Σκοτώσαμε τον αρχηγό του καρτέλ ναρκωτικών Tren de Aragua στη Βενεζουέλα – Η στιγμή της επίθεσης [vid]

Ιράν: «Ίσως στις επόμενες μέρες υπογραφεί εξ αποστάσεων πρωτόκολλο συμφωνίας με τις ΗΠΑ»

Top News

Η Σίσσυ Χρηστίδου απαντά στο «Πρωινό» για το Athens Pride: «Θα υπάρχει για να έχουν οι άνθρωποι τα ίδια δικαιώματα»

Πανελλήνιες 2026: Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις των τεσσάρων πεδίων - Πτώση σε Ιατρική, Νομική, Οικονομικές και Πολυτεχνικές σχολές

Δέσποινα Καμπούρη: Δεν αποχώρησα από το «Πρωινό» για το ξύπνημα, δε θα πω ποτέ δημόσια τους λόγους

Pre-wedding πάρτι για τη Δανάη Μπάρκα και τον Φάνη Μπότση: Φωτογραφίες με τη Bίκυ Σταυροπούλου και τον Άρη Καβατζίκη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert