OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Δημοσκόπηση: Στις ΗΠΑ βλέπουν Ρωσικό «χέρι» πίσω από τους θανάτους Αμερικανών στο Αφγανιστάν

08/07/2020 - 16:52
Ρωσία
Share on FacebookShare on Twitter

H πλειοψηφία των Αμερικανών θεωρεί ότι η Ρωσία πλήρωνε τους Ταλιμπάν για να σκοτώνουν αμερικανούς στρατιώτες στο Αφγανιστάν τον περασμένο χρόνο εν μέσω των διαπραγματεύσεων για τον τερματισμό του πολέμου και περισσότεροι από τους μισούς θέλουν η χώρα τους να απαντήσει με νέες οικονομικές κυρώσεις εις βάρος της Μόσχας, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε σε εθνικό επίπεδο την Δευτέρα και την Τρίτη, δείχνει ότι το αμερικανικό κοινό παραμένει βαθιά καχύποπτο απέναντι στην Ρωσία, τέσσερα χρόνια μετά την ανάμειξη της Μόσχας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές υπέρ του Τραμπ. Επίσης οι περισσότεροι Αμερικανοί είναι δυσαρεστημένοι με τον τρόπο που ο πρόεδρος χειρίστηκε τις σχέσεις με την Ρωσία.

Η δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos ακολουθεί μια σειρά από ρεπορτάζ, ανάμεσά τους και πολλά του Reuters, σύμφωνα με τα οποία η Ρωσία πλήρωνε τους Ταλιμπάν, πιθανόν επικηρύσσοντας αμερικανούς στρατιώτες στην περιοχή. Η Μόσχα αρνείται τους ισχυρισμούς.

Οι εφημερίδες New York Times και Washington Post δημοσίευσαν αμφότερες ότι πολλοί αμερικανοί στρατιώτες πιστεύεται ότι έχασαν τη ζωή τους ως αποτέλεσμα των επικηρύξεων αυτών.

Την περασμένη εβδομάδα ο Τραμπ δήλωσε ότι δεν είχε ενημερωθεί για τις κινήσεις αυτές της Ρωσίας, επειδή οι αξιωματούχοι της υπηρεσίας πληροφοριών δεν ήταν βέβαιοι για την εγκυρότητα των πληροφοριών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της New York Times, ο πρόεδρος έλαβε γραπτές αναφορές για το πρόγραμμα νωρίτερα μέσα στον χρόνο και (το πρόγραμμα αυτό) περιλαμβανόταν σε μια έκθεση της CIA τον Μάιο.

Συνολικά, το 60% των Αμερικανών απάντησε ότι θεωρεί την επικήρυξη από πλευράς της Ρωσίας αμερικανών στρατιωτών «πολύ» ή «κάπως» πιστευτή, ενώ το 21% απάντησε ότι δεν είναι αξιόπιστη και το υπόλοιπο ποσοστό δεν είναι σίγουρο.

Το 39% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θεωρεί πως ο Τραμπ «δεν γνώριζε» ότι η Ρωσία έβαζε στο στόχαστρό της αμερικανούς στρατιώτες προτού εμφανιστούν τα σχετικά ρεπορτάζ στα μέσα ενημέρωσης τον περασμένο μήνα, ενώ το 26% απάντησε ότι ο πρόεδρος «δεν γνώριζε».

Το 81% των Αμερικανών απάντησε ότι θεωρεί τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν απειλή για τις ΗΠΑ, περιλαμβανομένου ενός 24% που τον θεωρεί «επικείμενη απειλή». Μόνο το 35% απάντησε ότι εγκρίνει τους χειρισμούς του Τραμπ απέναντι στη Ρωσία, με το 52% να μην εγκρίνει.

Το 54% απάντησε ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να τιμωρήσουν την Ρωσία με οικονομικές κυρώσεις, ενώ το 9% υποστήριξε πως πρέπει να πραγματοποιηθούν πλήγματα εναντίον του ρωσικού στρατού, ένα 9% επιθυμεί η χώρα του να το αντιπαρέλθει και να προσπαθήσει να βελτιώσει τις σχέσεις με την Ρωσία και το 29% δεν είναι βέβαιο.

Νέα εμπόδια στην επανεκλογή Τραμπ

Οι ισχυρισμοί σχετικά με την Ρωσία φαίνεται ότι έχουν γίνει ένα ακόμη εμπόδιο για την εκστρατεία επανεκλογής του προέδρου Τραμπ, η οποία έχει ήδη πληγεί από την διαχείριση εκ μέρους του της πανδημίας του κορονοϊού, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 133.000 Αμερικανούς και έχει οδηγήσει την οικονομία σε ύφεση.

Ο Τζο Μπάιντεν, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία που θα αναμετρηθεί με τον Τραμπ στις 3 Νοεμβρίου, προηγείται στην πρόθεση ψήφου επί του ρεπουμπλικανού προέδρου κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες μεταξύ των εγεγγραμμένων ψηφοφόρων.

Το προβάδισμα του Μπάιντεν, το οποίο ήταν τον Ιούνιο έως και 13 ποσοστιαίες μονάδες, περιορίστηκε τις τελευταίες λίγες εβδομάδες καθώς ο αριθμός των αναποφάσιστων ψηφοφόρων και εκείνων που υποστηρίζουν υποψηφίους άλλων κομμάτων αυξήθηκε κατά λίγο.

Ο Μπάιντεν έχει επικρίνει τους χειρισμούς του Τραμπ σχετικά με τους ισχυρισμούς για την Ρωσία κάνοντας λόγο για «παραμέληση καθήκοντος», ενώ οι Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο ζήτησαν να εξετάσει ο πρόεδρος την επιβολή νέων οικονομικών κυρώσεων στην Μόσχα, αν επιβεβαιωθεί το ρεπορτάζ.

Ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου Ρόμπερτ Ο΄Μπράιαν δήλωσε ότι ο Τραμπ θα αναλάβει «ισχυρή δράση», αν αποδειχτούν αληθή τα ρεπορτάζ, παρότι η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη ανακοινώσει συγκεκριμένες ενέργειες ως αντίμετρα.

Στην τελευταία δημοσκόπηση μόλις το 38% των Αμερικανών απάντησε ότι εγκρίνει τις συνολικές επιδόσεις του Τραμπ στην προεδρία, ενώ το 57% δεν τις εγκρίνει.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο πρόεδρος φαίνεται να χάνει την στήριξη σε ομάδες που περιλαμβάνουν τους ανεξάρτητους, τους γηραιότερους ψηφοφόρους και τους λευκούς άνδρες.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε διαδικτυακά στα αγγλικά, σε ολόκληρες τις ΗΠΑ και βασίστηκε στις απαντήσεις 1.114 ενηλίκων. Το περιθώριο σφάλματος ήταν τρεις ποσοστιαίες μονάδες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝΗΠΑΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Related Posts

Ιράν - ηπα
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Τα πιθανά σενάρια ενός ενδεχόμενου αμερικανικού πλήγματος στο Ιράν – Τι επειδιώκει ο Τραμπ

31/01/2026 - 13:12
ΗΠΑ
ΚΟΣΜΟΣ

Σε μερικό shutdown οι ΗΠΑ: Διαφωνίες για τη χρηματοδότηση του ICE μετά τους δύο θανάτους στη Μινεάπολη

31/01/2026 - 10:01
Τραμπ
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Μετά τις απειλές, ο Τραμπ πιστεύει ότι το Ιράν θέλει να «συνάψει μια συμφωνία»

31/01/2026 - 09:09

Διαβάστε Επίσης

ΗΠΑ: Τα πιθανά σενάρια ενός ενδεχόμενου αμερικανικού πλήγματος στο Ιράν – Τι επειδιώκει ο Τραμπ

Παρουσία αρχηγού ΓΕΣ στη σύσκεψη των διοικητών ΚΕΝ, ΣΥΠΟ και ΚΔΒΜ [pics]

AH-64E Apache: 30 ελικόπτερα αξίας 3,8 δισ. δολαρίων αγοράζει το Ισραήλ από τις ΗΠΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης για τα 30 χρόνια από τα Ίμια: «Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο – Η Ελλάδα τιμά τους 3 ήρωες»

Ναυπηγεία Σαλαμίνας: Παρέδωσαν νωρίτερα από το προβλεπόμενο τα blocks για την τρίτη γαλλική φρεγάτα FDI

Σε μερικό shutdown οι ΗΠΑ: Διαφωνίες για τη χρηματοδότηση του ICE μετά τους δύο θανάτους στη Μινεάπολη

Δένδιας για τα 30 χρόνια από τα Ίμια: «Τιμάμε τη μνήμη του Αντιναυάρχου Καραθανάση, του Αντιναυάρχου Βλαχάκου και του Πλοιάρχου Γιαλοψού»

ΗΠΑ: Μετά τις απειλές, ο Τραμπ πιστεύει ότι το Ιράν θέλει να «συνάψει μια συμφωνία»

Top News

Καιρός: Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και 9 μποφόρ χτυπούν από την Κυριακή όλη τη χώρα - Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Γιατί πολλοί γονείς δεν είδαν την αύξηση στο μισθό τους μετά τη νέα φορολογική κλίμακα

Αθηνά Ωνάση: Η τελευταία απόγονος του Αριστοτέλη Ωνάση, σπάνια εμφανίζεται αλλά πάντα γίνεται θέμα

Δημοσκοπήσεις: Ποιος «φοβάται» την Καρυστιανού - ΠΑΣΟΚ και Τσίπρας ψάχνουν «ρεύμα»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert