OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ιμπραήμ Καλίν: Δε θέλουμε πόλεμο με Αίγυπτο και Γαλλία αλλά…

20/07/2020 - 16:55
Τουρκία - Λιβύη
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Τούρκος προεδρικός εκπρόσωπος Ιμπραήμ Καλίν, δήλωσε την Κυριακή ότι η χώρα του δεν πιέζει για κλιμάκωση της έντασης στη Λιβύη, αλλά την ίδια στιγμή, θα «συνεχίσει να υποστηρίζει το δικαίωμα της νόμιμης κυβέρνησης στην Τρίπολη να υπερασπιστεί τον εαυτό της».

Πιο συγκεκριμένα, σε συνέντευξη στο τουρκικό κανάλι NTV, ο Τούρκος προεδρικός εκπρόσωπος ανέφερε: Δεν υποστηρίζουμε την κλιμάκωση της έντασης στη Λιβύη. Επιπλέον, πρόσθεσε πως η Τουρκία δεν έχει κάποιο σχέδιο, πρόθεση, ή σκέψη, να έρθει αντιμέτωπη με κάποια ξένη χώρα στο έδαφος της Λιβύης. Τέλος, ανέφερε πως η εθνική κυβέρνηση της Λιβύης έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό της. Η Τουρκία σίγουρα θα συνεχίσει να παρέχει την υποστήριξή της στην κυβέρνηση Σάρατζ.

Σχετικά με τον βομβαρδισμό της Βάσης Πολεμικής Αεροπορίας  Αλ Ουατίγια, ο Τούρκος εκπρόσωπος δήλωσε: Οι προθέσεις εκείνων που είπαν να σταματήσουν την κατάπαυση του πυρός και να επιτύχουν ειρήνη στη Λιβύη ήταν σαφείς όταν βομβάρδισαν το αεροδρόμιο Αλ Ουατίγια φωνάζοντας: Ότι ο έλεγχος της Λιβύης πρέπει να είναι στα χέρια μας, την ώρα που συγκέντρωναν τις στρατιωτικές τους δυνάμεις στη Σύρτη και την Τζάφρα.

Επιπλέον, ο Ιμπραήμ Καλίν, τόνισε ότι η Τουρκία και η Λιβυκή Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας δεσμεύονται από συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας που υπεγράφη τον Νοέμβριο του 2019, στο πλαίσιο της οποίας η Τουρκία της παρέχει την υποστήριξη της.

Ο Τούρκος εκπρόσωπος κατηγόρησε τον «επαναστάτη» στρατηγό Χαλίφα Χαφτάρ, ότι βρίσκεται πίσω από την παραβίαση όλων των συμφωνιών, μεταξύ αυτών της Συμφωνίας Shikrat, κατηγορώντας επίσης χώρες όπως η Αίγυπτος, τα ΗΑΕ, και τη Γαλλία ότι τον υποστηρίζουν.

Ο Καλίν κάλεσε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να εξετάσουν την κατάσταση γύρω από το επίμαχο ζήτημα του άξονα Σύρτης-Αλ- Τζάφρα μέσα στα πλαίσια της γενικής κατάστασης στη Λιβύη.

Επιπλέον, ανέφερε πάνω σε αυτό: «Οι δυνάμεις του Χάφταρ συνεχίζουν εδώ και αρκετό καιρό να στέλνουν ενισχύσεις στη στρατιωτική βάση στην Αλ Τζάφρα, κατά παράβαση της συμφωνίας Skhirat».

Τέλος, πρόσθεσε πως αναλογιζόμενη η Τουρκία τη γενική κατάσταση στη Λιβύη, γίνεται σαφές από την πλευρά της Τουρκίας πως δεν έχει καμία πρόθεση να αντιμετωπίσει στρατιωτικά την Αίγυπτο, τη Γαλλία, ή οποιαδήποτε άλλη χώρα αλλά δεν θα παραιτηθεί των διεκδικήσεων της.

Πηγή: AMN

Tags: ΑΙΓΥΠΤΟΣΑΛ ΟΥΑΤΙΓΙΑΓΑΛΛΙΑΛΙΒΥΗΣΥΡΤΗΤΖΑΦΡΑΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Eurofighter
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Eurofighter στην Τουρκία: Το 2030 η παράδοση των πρώτων μαχητικών – Θα ενσωματώνουν Meteor και τουρκικά πυρομαχικά

16/12/2025 - 11:32
Steel Dome
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Steel Dome: «Με 100 συστήματα αεράμυνας ενισχύεται ο τουρκικός θόλος το 2026 – Θα έχει AI και συστήματα EW

15/12/2025 - 11:21
Ερντογάν - Πούτιν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Ερντογάν μετά τη συνάντησή του με τον Πούτιν: «Η ειρήνη δεν απέχει πολύ»

13/12/2025 - 13:42

Διαβάστε Επίσης

Η Ισπανία έκλεισε συμφωνία για 100 ελικόπτερα από την Airbus: Στο πακέτο τα H145M και τα NH90

Καιρός σήμερα: Τοπικές νεφώσεις που το βράδυ στα δυτικά θα αυξηθούν – Δείτε αναλυτικά

Σαν σήμερα: Το 1920 ο Κωνσταντίνος Α’ αποκαθίσταται ως Βασιλιάς των Ελλήνων

Ο Τραμπ πιέζει την Ουκρανία να «κινηθεί γρήγορα» στις διαπραγματεύσεις «πριν η Ρωσία αλλάξει γνώμη»

Δανία: Ρίχνει την ευθύνη για δύο κυβερνοεπιθέσεις σε ομάδες που συνδέονται με το ρωσικό κράτος

SAMP/T NG: Νέες δοκιμαστικές βολές σε Ιταλία και Γαλλία – Το 2026 και 2027 οι παραδόσεις

S-400: Ουκρανικά drones έπληξαν δύο εκτοξευτές του ρωσικού συστήματος αεράμυνας [vid]

Γεραπετρίτης σε Βρετανή ΥΠΕΞ: «Οι αμυντικές συμφωνίες με τρίτες χώρες δεν πρέπει να στρέφονται εναντίον συμμάχων χωρών»

Top News

Γιώργος Μαζωνάκης: «Ο εκβιασμός ξεκίνησε από επιχειρηματία νυχτερινών κέντρων» αποκαλύπτει ο δικηγόρος του

Ο Θανάσης Βισκαδουράκης συγκινεί: «Δεν με αγκάλιασε κάποιος να μου πει ποιο είναι το καλό και το κακό»

Ο Διαμαντής Καραναστάσης πιάστηκε να οδηγεί ενώ είχε καταναλώσει αλκοόλ πάνω από το όριο - Του πήραν το δίπλωμα και «έφαγε» πρόστιμο 350 ευρώ

Γεωργιάδης: Σε φρενίτιδα η Κωνσταντοπούλου γιατί φοβάται ένα κόμμα Τσίπρα και ένα κόμμα με Καρυστιανού

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert