OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ

Η «Θάλεια» σφυροκοπά την Εύβοια: Δύο νεκροί, εγκλωβισμένοι και οι δρόμοι ποτάμια

09/08/2020 - 09:28
Εύβοια
Share on FacebookShare on Twitter

Δύο νεκρούς στην Εύβοια, στα Πολιτικά, ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς επικαλούμενος την πυροσβεστική.

Πρόκειται για δύο 85χρονους, μια γυναίκα κι έναν άνδρα, οι σοροί των οποίων βρέθηκαν στα σπίτια τους. Στην περιοχή επιχειρούν ένα Σούπερ Πούμα τρεις λέμβοι, 72 πυροσβέστες με 26 οχήματα.

Οι απεγκλωβισμοί συνεχίζονται σε Βασιλικό και Ληλάντιο πεδίο. «Γίνεται τιτάνια προσπάθεια, ερευνώνται όλα τα σπίτια» τόνισε ο κ. Σπανός.

Στο έλεος της κακοκαιρίας «Θάλεια» η Εύβοια

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΠΕ, τεράστια μάχη όλη τη νύχτα από την Πυροσβεστική και την Αστυνομία στα Πολιτικά της Εύβοιας και ιδιαίτερα στην παραλία των Πολιτικών, όπου «χτύπησε» η «Θάλεια», για να απεγκλωβίσει δεκάδες ανθρώπους που εγκλωβίστηκαν είτε σε σπίτια, είτε σε αυτοκίνητα, ενώ μέχρι τα μεσάνυχτα χρειάστηκαν αρκετές επεμβάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τα Ψαχνά μέχρι και την Λίμνη της Εύβοιας για να σβήσουν φωτιές που είχαν ξεκινήσει από κεραυνούς.

Στα Πολιτικά έχουν δημιουργηθεί «ποτάμια» που ξεπερνούν και το 1m σε ύψος που κατευθύνονται προς την παραλία. Ακόμη και τα βαριά οχήματα της Πυροσβεστικής αδυνατούν να περάσουν σε διάφορα σημεία με συνέπεια οι εκκλήσεις από τους πολίτες που γίνονται για απεγκλωβισμό είτε από Ι.Χ. είτε από κατοικημένες περιοχές είτε από ένα camping της περιοχής να μην μπορούν να τους προσεγγίσουν. Πρόβλημα αντιμετωπίζουν και τροχόσπιτα που έχουν εγκατασταθεί σε διάφορα οικόπεδα στην παραλιακή ζώνη και τα οποία έχουν κυκλώσει όγκοι νερού που κινούνται ανεξέλεγκτα.

Σύμφωνα με τους πυροσβέστες τα φαινόμενα εντείνονται όλο και περισσότερο, τα ρέματα φέρνουν όλο και περισσότερο νερό ενώ η κακοκαιρία με βροχή και άνεμο συνεχίζεται έντονα.

Λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα άρχισαν οι πρώτες κλήσεις για εγκλωβισμένους σε αυτοκίνητα, κυρίως στην παραλιακή περιοχή των Πολιτικών. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα στην πρώτη ώρα των επιχειρήσεων απεγκλωβίστηκαν περισσότερα από 25 άτομα ανάμεσα τους και 11μελής οικογένεια όπως επίσης και παιδιά που βρίσκονταν μόνα τους στο σπίτι, ενώ κινητοποιήθηκαν και χωματουργικά μηχανήματα να βοηθήσουνε δύσκολες περιπτώσεις. Όταν δε οι πυροσβέστες προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν οχήματα της ΕΛΑΣ για τη μεταφορά απεγκλωβισμένων σε ασφαλή σημεία τα πολλά νερά πέταξαν τα αστυνομικά οχήματα εκτός δρόμου.

Μηχανήματα της Περιφέρειας Στερεάς και των Δήμων βρίσκονται ήδη στην πρώτη γραμμή και προσπαθούν να αποκαταστήσουν προσβάσεις, όμως ο όγκος του νερού είναι τεράστιος με συνέπεια οι οποιεσδήποτε παρεμβάσεις να μηδενίζονται μέσα σε λίγα λεπτά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μεγαλύτερο μέρος των πολιτών και των παραθεριστών στη συγκεκριμένη περιοχή κυριολεκτικά διανυκτέρευσαν στο δρόμο, ενώ δεν έχει κοπάσει η κακοκαιρία και η «Θάλεια» απειλεί ακόμη την περιοχή.

Πηγή: ΣΚΑΙ, ΑΠΕ

Tags: ΕΥΒΟΙΑΘΑΛΕΙΑΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΝΕΚΡΟΙΠΛΗΜΜΥΡΕΣ

Related Posts

IDE - USV
ΕΛΛΑΔΑ

Intracom Defence: Ανέλαβε κομβικό ρόλο σε πρόγραμμα του ΝΑΤΟ για τα USV

09/02/2026 - 13:24
καιρός
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός σήμερα: Βροχερό σκηνικό με αυξημένες νεφώσεις – Δείτε αναλυτικά

09/02/2026 - 04:26
καιρός
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός σήμερα: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχοπτώσεις – Δείτε αναλυτικά

08/02/2026 - 07:34

Διαβάστε Επίσης

NATO: Οι ΗΠΑ παραδίδουν στους Ευρωπαίους δύο επιχειρησιακά στρατηγεία και αναλαμβάνουν την ενιαία ναυτική διοίκηση

ΗΠΑ και Αρμενία υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας

Με ΝΟΤΑΜ και NAVTEX η Τουρκία αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο, λίγο πριν τη συνάντηση Μητσοτάκη και Ερντογάν

Η Ταϊβάν αγοράζει 10 νέα C-130J αντί να αναβαθμίσει τα παλαιότερα C-130H, λόγω κόστους

Το Ισραήλ παίρνει μέτρα για να ενισχύσει τον έλεγχο στη Δυτική Όχθη – Αντιδρούν μουσουλμανικές χώρες

Σε πολυεθνική και όχι σε κρατικές αρχές η διαρροή πληροφοριών, ισχυρίζεται ο Σμήναρχος – Η κινεζική τακτική του reverse engineering

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι πιέζουν το Ποκρόφσκ, εκμεταλλευόμενοι την «ανεπαρκή» αεράμυνα

ΗΠΑ: «Κυνήγησαν» πλοίο από την Καραϊβική ως τον Ινδικό πριν το καταλάβουν – Είχε παραβιάσει την καραντίνα [vid]

Top News

Η Αλεξάνδρα Νίκα είναι έγκυος ξανά: Το συγκινητικό βίντεο με τον Κωνσταντίνο Αργυρό και τον γιο τους Βασίλη

Ιωάννα Τούνη: «Νομίζω μου αξίζει να πάω μια φορά ταξίδι χωρίς να πληρώνω εγώ»

Σμαραγδής σε Στάνκογλου: «Αυτό το κλίμα είναι η αριστερά, δε θέλουν να πιστέψουν ότι η ταινία Καποδίστριας είχε επιτυχία»

Αιμίλιος Χειλάκης: Απίστευτο περιστατικό στην παράσταση «Cancel» που πρωταγωνιστεί – Η αστυνομία «εισέβαλε» στο θέατρο

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert