OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

ΥΠΕΞ: Η Τουρκία, κοινός παρονομαστής όλων των προβλημάτων στην περιοχή

17/10/2020 - 16:03
Τουρκία
Share on FacebookShare on Twitter

Oι σπασμωδικές αντιδράσεις της Τουρκίας σε συνέχεια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, στην Αρμενία και το Ιράκ, το μόνο που κάνουν είναι να αναδεικνύουν διεθνώς το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει συνεπεία των δικών της επιλογών» τονίζει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Γεννηματάς, απαντώντας σε ερώτημα δημοσιογράφου σχετικά με τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας.

Περαιτέρω ο κ. Γεννηματάς επισημαίνει ότι «όσο για τον εξωφρενικό ισχυρισμό της ότι αποτελεί κοινό παρονομαστή για τη λύση όλων των προβλημάτων στην περιοχή, θα ήταν σκόπιμο να τον επιβεβαιώσει με τις χώρες της περιοχής που μάλλον ως κοινό παρονομαστή των προβλημάτων τους την αισθάνονται».

Νωρίτερα, σε ανακοίνωσή του, το τουρκικό ΥΠΕΞ είχε επιχειρήσει εκ νέου βα επιρρίψει στην Αθήνα τις ευθύνες για την ένταση στην περιοχή.

«Η Ελλάδα είναι αυτή που προκαλεί τα προβλήματα ή στηρίζει αυτούς που τα προκαλούν», ανέφερε το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του επικρίνοντας τις δηλώσεις του Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια στην Αρμενία.

Σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Χαμί Ακσόι, ανέφερε ότι «οι εκφράσεις και ισχυρισμοί που εξέφρασε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας για τη χώρα μας κατά την επίσκεψή του στην Αρμενία αποτελούν απόδειξη ότι η Ελλάδα προτιμά την πολιτική της έντασης και της κλιμάκωσης αντί της καλής γειτονίας με την Τουρκία, του διαλόγου και της συνεργασίας».

Υποστηρίζεται περαιτέρω στην ανακοίνωση ότι «αυτοί οι ισχυρισμοί δεν είναι δυνατόν να καλύψουν τις ιστορικές πραγματικότητες. Η Ελλάδα δεν πρέπει να ξεχάσει τις θηριωδίες που διέπραξε στην Ανατολή και για τις οποίες καταδικάστηκε να πληρώσει αποζημιώσεις, πρέπει να διαβάσει σωστά την ιστορία και να εγκαταλείψει την ‘μεγάλη ιδέα’ και την εχθρότητά της απέναντι στους Τούρκους».

Σύμφωνα με το τουρκικό ΥΠΕΞ, «ο κοινός παρονομαστής για την επίλυση όλων των προβλημάτων στην περιοχή μας είναι η Τουρκία, η Ελλάδα είναι εκείνη που προκαλεί τα προβλήματα ή που στηρίζει αυτούς που τα προκαλούν».

Ισχυρίζεται, ακόμα, ότι «είναι η Ελλάδα που στηρίζει το τυραννικό καθεστώς Άσσαντ, τον πραξικοπηματία Χαφτάρ, την Αρμενία που κατέχει το άνω Καραμπάχ, που έχει ανοίξει τις πόρτες σε όλες τις τρομοκρατικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται εναντίον της Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένων των PKK, PYD, FETO, που μετέτρεψε το Αιγαίο σε τάφο μεταναστών, που ακολουθεί πολιτικές επεκτατισμού στο Αιγαίο και την Μεσόγειο».

Αναφέρει ακόμη ότι «ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, πρέπει να διαχωρίσει ποια είναι η κατοχική δύναμη του άνω Καραμπάχ και των εφτά περιοχών γύρω από αυτό και ποια είναι τα θύματα. (…) Πρέπει να καλέσει τη διεθνή κοινότητα να καταδικάσει την παράνομη κατοχή από την Αρμενίας που συνεχίζεται για 28 χρόνια παρά τις αποφάσεις του ΣΑ του ΟΗΕ που την καλεί να αποχωρήσει από τα εδάφη του Αζερμπαϊτζάν άμεσα και χωρίς όρους. Η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει αυτές τις πολιτικές και να διαβάσει καλά τις πραγματικότητες της περιοχής και του κόσμου».

Tags: ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣΕΛΛΑΔΑΤΟΥΡΚΙΑΥΠΕΞ

Related Posts

F-16 - Αιγαίο
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

«Στο κόκκινο» το θερμόμετρο στο Αιγαίο: Παραβιάσεις από οπλισμένα τουρκικά F-16 και μία εμπλοκή

19/12/2025 - 18:58
Τουρκία - διπλωματικές πηγές
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Διπλωματικές πηγές: Το πρώτο τρίμηνο του 2026 θα γίνει το ΑΣΣ με την Τουρκία

17/12/2025 - 18:18
ATR-72 - FIR Αθηνών
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκικά ATR-72 και UAV έκαναν τρεις παραβάσεις του FIR Αθηνών στο νοτιοανατολικό Αιγαίο

16/12/2025 - 17:25

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1828 ο Ιωάννης Καποδίστριας ιδρύει στο Ναύπλιο τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων

Ζελένσκι: «Μόνο οι ΗΠΑ και ο Τραμπ μπορούν να πείσουν τη Ρωσία να τερματίσει τον πόλεμο»

Ουκρανία: Φωτιά ξέσπασε στον μεγαλύτερο τερματικό σταθμό φυτικού λαδιού από φονική ρωσική επιδρομή

NBC News: «Ο Νετανιάχου θα ενημερώσει τον Τραμπ για πιθανά νέα πλήγματα κατά του Ιράν»

Τουρκία: Ο αρχηγός της MIT Ιμπραήμ Καλίν συναντήθηκε με τον επικεφαλής διαπραγματευτή της Χαμάς

Η Ρωσία θέλει να «στραγγαλίσει» οικονομικά και ενεργειακά την Ουκρανία με πλήγματα σε λιμάνια και υποδομές

Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ πρότειναν τριμερή συνάντηση με Ρώσους διαπραγματευτές στο Μαϊάμι

e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών από 22 έως 24 Δεκεμβρίου

Top News

Ο Ζελένσκι «ρίχνει το γάντι» στον Τραμπ: Μόνο οι ΗΠΑ μπορούν να πιέσουν τη Ρωσία να τελειώσει τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ιστορική εκτόξευση πυραύλου στις ΗΠΑ: Ο πρώτος άνθρωπος σε αναπηρικό αμαξίδιο ταξίδεψε στο διάστημα

Η Άννα Βίσση βάζει τέλος στα σενάρια αποχώρησης από τις πίστες - «Όσο έχω φωνή θα σας τραγουδάω»

Έλλη Στάη: Πρέπει να αισθανθείς ότι είσαι επιτιθέμενος από τη στιγμή που δεν σε αφήνουν να προχωρήσεις με τον τρόπο που θέλεις

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert