OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Καλίν: Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουν οι διερευνητικές επαφές Τουρκίας-Ελλάδας

21/11/2020 - 19:23
Ιμπραήμ Καλίν
Share on FacebookShare on Twitter

Μετά τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν για την ενίσχυση της συνεργασίας της χώρας του με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Ιμπραήμ Καλίν, ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, προχώρησε σε νέες δηλώσεις σχετικά με το «ευρωπαϊκό πλάνο» αλλά και για το Κυπριακό.

Το «ευρωπαϊκό μέλλον» της Τουρκίας εξακολουθεί να είναι προτεραιότητας της τουρκικής κυβέρνησης, όπως επιβεβαίωσε ο Ιμπραήμ Καλίν, ωστόσο ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας επεσήμανε κάποιες προϋποθέσεις οι οποίες πρέπει να ικανοποιηθούν, ενώ αναφέρθηκε τόσο στο Κυπριακό όσο και στα ελληνοτουρκικά.

Όπως αναφέρουν τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης ο Καλίν είπε πως η Τουρκία είναι έτοιμη να ξεκινήσει διερευνητικές επαφές με Ελλάδα, ενώ ακόμα αποδίδει στρατηγική προτεραιότητα στην ένταξη της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Νέες ιδέες για το Κυπριακό – Διερευνητικές με Ελλάδα

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Αναντολού, ο Ιμπραχίμ Καλίν κατά τις επαφές του στις Βρυξέλλες με την επί κεφαλής Σύμβουλο Εξωτερικής Πολιτικής του Σάρλ Μισέλ, Μαριάν Βαν Ντεν Χόϋβελ και αργότερα με τον επί κεφαλής του επιτελείου της Ούρσουλα Φον Ντελ Λάιεν, καθώς  και τη γενική γραμματέα της Υπηρεσίας Εξωτερικών Σχέσεων Χέλγκα Σμίτ συζήτησε θέματα αν. Μεσογείου, Συρίας, Λιβύης και Καραμπάχ.

Ο Ιμπραχίμ Καλίν επανέλαβε το αίτημα της Τουρκίας να γίνουν συγκεκριμένα βήματα σχετικά με ζητήματα όπως η επικαιροποίησης της Συμφωνίας Τελωνειακής Ένωσης Τουρκίας – ΕΕ, της συμφωνίας για το μεταναστευτικό, της απελευθέρωσης της βίζας για Τούρκους πολίτες, και τον πολιτικό διάλογο.

Για το Κυπριακό είπε ότι για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση είναι ανάγκη να υπάρξουν νέες ιδέες, ενώ για τα ελληνοτουρκικά είπε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να αρχίσει διερευνητικές επαφές με την Ελλάδα. Πρόσθεσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει την εποικοδομητική προσέγγιση της για τη προστασία της ειρήνης και σταθερότητας.

Το «ευρωπαϊκό μέλλον» της Τουρκίας

Για τα ευρωτουρκικά ανέφερε ότι η στρατηγική σημασία των σχέσεων Τουρκίας – ΕΕ αυξάνεται και υπάρχει ανάγκη να γίνουν νέα και συγκεκριμένα βήματα προκειμένου να ενισχυθεί η αμοιβαία εμπιστοσύνη ώστε να αποκτήσει η σχέση Τουρκίας – ΕΕ νέα δυναμική και να ενισχυθεί η συνεργασία.

Σύμφωνα με τον Καλίν η ΕΕ θα πρέπει να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της σχετικά με περιφερειακά θέματα και  ότι ο διάλογος και η συνεργασία είναι προς το συμφέρον όλων των πλευρών, σχετικά με την επίλυση των περιφερειακών προβλημάτων.

Όπως μεταδίδει το Αναντολού ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας είπε ότι η Τουρκία αποδίδει στρατηγική προτεραιότητα στην ένταξη της στην ΕΕ και οι ηγέτες της ΕΕ θα πρέπει να παραμερίσουν όλες τις ιδεολογικές και πολιτικές προκαταλήψεις τους και να προσεγγίσουν την σχέσης της Τουρκίας με την ΕΕ, με στρατηγική αντίληψη. Υποστήριξε ότι οι διμερείς διαμάχες δεν θα πρέπει να καταστήσουν αιχμάλωτη τη σχέση Τουρκίας – ΕΕ.

Πηγή: Offsite / Φωτογραφία αρχείου

Tags: ΕΛΛΑΔΑΕΡΝΤΟΓΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗΚΑΛΙΝΚΥΠΡΙΑΚΟΚΥΠΡΟΣΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

ΥΠΕΘΑ - τουρκικό υπουργείο Άμυνας
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

«Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το casus belli», λένε πηγές του ΥΠΕΘΑ – Η απάντηση στο τουρκικό υπουργείο Άμυνας

04/12/2025 - 16:48
F-16 - Τουρκικό ΥΠΑΜ - Δένδιας
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Το τουρκικό ΥΠΑΜ απαντά στον Νίκο Δένδια για το νέο δόγμα αποτροπής στο Αιγαίο: «Δεν αποτελούμε απειλή, αλλά είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε»

04/12/2025 - 15:54
Μητσοτάκης
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα επιδιώκει το διάλογο με την Τουρκία χωρίς να υποχωρούμε από τις θέσεις μας»

03/12/2025 - 20:56

Διαβάστε Επίσης

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Τουρκία δεν μπορεί να μπει στο SAFE – Το πρώτο τρίμηνο του 2026 μπορεί να γίνει το ΑΣΣ»

123 γαλλικά τεθωρακισμένα Serval και 92 Griffon αποκτά το Βέλγιο, με κόστος 1,15 δισ. ευρώ

Λίβανος: Kαλεί τον ΟΗΕ να ασκήσει πιέσεις στο Ισραήλ για να σεβαστεί την εκεχειρία με την Χεζμπολάχ

PULS: Πέρασε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής η αγορά των 36 ισραηλινών ΠΕΠ

Επίσκεψη Πούτιν στην Ινδία: Στο επίκεντρο το ρωσικό πετρέλαιο, οι S-400 και τα Su-57

Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν: «Μήνυμα ισχύος» με ναυτικές ασκήσεις στον Κόλπο – Εκτόξευσαν βαλλιστικούς και πυραύλους cruise [vid]

Γερμανία: Πέρασε από την Μπούντεσταγκ η νομοθεσία για τη στρατιωτική θητεία – Ποιες αλλαγές προβλέπει

Πολεμικό Ναυτικό: Τελετές ορκωμοσίας ναυτών με την Δ’ ΕΣΣΟ 2025 [pics]

Top News

Έφηβος στη Βρετανία για την εξάρτησή του από την κεταμίνη: «Ξεκίνησα στα 13, έφτασα να παίρνω 11 γραμμάρια την ημέρα»

«Προσοχή, Netflix»: Ξένοι αναλυτές για τις προκλήσεις και τους κινδύνους του mega-deal με τη Warner Bros

Κόνι Μεταξά - Τάσος Ξιαρχό: «Κάποιοι κρύβουν την πραγματικότητα για να αρέσουν στον κόσμο» υποστηρίζει η τραγουδίστρια

Οι αγρότες έχουν κόψει με μπλόκα 3 σημεία στην Αθηνών - Λαμίας: Δυόμιση ώρες παραπάνω το ταξίδι για Θεσσαλονίκη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert