OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΝΑΤΟ

NATO: Στη Σύνοδο Υπουργών Εξωτερικών αύριο ο Νίκος Δένδιας

30/11/2020 - 16:41
Δένδιας
Share on FacebookShare on Twitter

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα συμμετάσχει αύριο, Τρίτη 1 Δεκεμβρίου, μέσω τηλεδιάσκεψης, στη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ.

Οι εργασίες θα επικεντρωθούν κατ’ αρχάς στην παρουσίαση της έκθεσης της Ομάδας Ειδικών στο πλαίσιο της Διαδικασίας Διαλογισμού «ΝΑΤΟ 2030» με στόχο την ενίσχυση της πολιτικής διάστασης της Συμμαχίας. Θα συζητηθούν, επίσης, η κατάσταση στο Αφγανιστάν σε συνάρτηση με την εκεί νατοϊκή αποστολή και οι εξελίξεις ασφαλείας στην περιφέρεια της Συμμαχίας.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ανακοίνωσε σήμερα ότι πρότεινε στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να διοργανώσει μια σύνοδο κορυφής της Συμμαχίας στις Βρυξέλλες, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του τον Ιανουάριο του 2021, προκειμένου να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις.

H «παρθενική» του Τζό Μπάιντεν στο NATO

«Προσκάλεσα τον Τζο Μπάιντεν να συμμετάσχει σε μια σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στις αρχές του επόμενου έτους, σε ημερομηνία που μένει να οριστεί, για να συζητήσουμε σημαντικά θέματα, κυρίως αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν για τη διατήρηση ή την αποχώρηση της αποστολής της Συμμαχίας στο Αφγανιστάν», ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να μειώσει τον αριθμό των Αμερικανών στρατιωτών που συμμετέχουν στην αποστολή «Resolute Support» του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν που αριθμεί τώρα 11.000 στρατιώτες, εκ των οποίων περισσότεροι από τους μισούς δεν είναι Αμερικανοί, διευκρίνισε ο Γεν Στόλτενμπεργκ.

«Η αποστολή θα συνεχισθεί παρά την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων, που μειώνει την αμερικανική παρουσία στο Αφγανιστάν, αλλά δύσκολες αποφάσεις πρέπει να ληφθούν το 2021 αν οι Ταλιμπάν δεν τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους», επέμεινε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ.

Οι διαπραγματεύσεις στο Αφγανιστάν

«Δεν έχουμε καμία διασφάλιση ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες θα επιτύχουν και θα βρεθούμε αντιμέτωποι με ένα δίλημμα. Είτε η Συμμαχία εγκαταλείπει το Αφγανιστάν και η χώρα κινδυνεύει να γίνει ένα νέο καταφύγιο για τους τρομοκράτες που πραγματοποιούν επιχειρήσεις εναντίον μας, είτε το ΝΑΤΟ παραμένει, με μια νέα αποστολή, η οποία όμως θα βρεθεί αντιμέτωπη με τον κίνδυνο μαχών», εξήγησε.

Η προσαρμογή του ΝΑΤΟ στο νέο παγκόσμιο περιβάλλον ασφαλείας, η στρατιωτική ενίσχυση της Ρωσίας, η άνοδος της ισχύος της Κίνας, οι εντάσεις μεταξύ των συμμάχων είναι θέματα που θα πρέπει να προσεγγιστούν από τους ηγέτες της Συμμαχίας στη διάρκεια μιας συνόδου κορυφής, υπογράμμισε.

«Ο Τζο Μπάιντεν είναι μεγάλος θιασώτης του ΝΑΤΟ. Γνωρίζει καλά τη Συμμαχία και αυτό είναι καλό για εμάς», υπογράμμισε ο Γενς Στόλτενμπεργκ αναφερόμενος εμμέσως στις δυσκολίες που υπήρξαν στη διάρκεια της προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Φωτογραφία InTime News

Tags: NATOΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝΕΛΛΑΔΑΗΠΑΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣΤΖΟ ΜΠΑΙΝΤΕΝΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

NATO - SACEUR
ΝΑΤΟ

«Το NATO πρέπει να είναι έτοιμο να ανταποκριθεί σε υβριδικές απειλές», λέει ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής της συμμαχίας

04/12/2025 - 22:16
Eurofighter - Γερμανία
ΝΑΤΟ

Eastern Sentry: Η Γερμανία ανέπτυξε πέντε Eurofighter και 150 στρατιώτες στην Πολωνία

04/12/2025 - 20:29
Ρούτε
ΝΑΤΟ

Ρούτε: Μόνο ο Τραμπ μπορεί να «σπάσει» το αδιέξοδο στην Ουκρανία – Το μήνυμα του NATO στον Πούτιν

03/12/2025 - 20:04

Διαβάστε Επίσης

Λίβανος: Kαλεί τον ΟΗΕ να ασκήσει πιέσεις στο Ισραήλ για να σεβαστεί την εκεχειρία με την Χεζμπολάχ

PULS: Πέρασε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής η αγορά των 36 ισραηλινών ΠΕΠ

Επίσκεψη Πούτιν στην Ινδία: Στο επίκεντρο το ρωσικό πετρέλαιο, οι S-400 και τα Su-57

Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν: «Μήνυμα ισχύος» με ναυτικές ασκήσεις στον Κόλπο – Εκτόξευσαν βαλλιστικούς και πυραύλους cruise [vid]

Γερμανία: Πέρασε από την Μπούντεσταγκ η νομοθεσία για τη στρατιωτική θητεία – Ποιες αλλαγές προβλέπει

Πολεμικό Ναυτικό: Τελετές ορκωμοσίας ναυτών με την Δ’ ΕΣΣΟ 2025 [pics]

Συμμετοχή αρχηγού ΓΕΣ στο 11ο Forum of Commanders of European Land Forces στη Σουηδία

Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα, με την πρωτοβουλία της Πενταμερούς, επιδιώκει να καθιερώσει τη θέση της ως πυλώνας σταθερότητας

Top News

Κακοκαιρία Byron: «Πνίγηκε» στα νερά και τις λάσπες πάλι το Θριάσιο - Αποκαλυπτικές εικόνες

Το Netflix εξαγοράζει τη Warner Bros για 82,7 δισ. δολ - Mega deal στην ψυχαγωγία και το streaming

Η efood υποσχέθηκε bonus σε όσους κάνουν delivery εν μέσω της σφοδρής καταιγίδας - Μετά τον σάλο σταμάτησε τη διανομή

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί τα σοκολατάκια «Kinder Μιx 3D pop-up»: «Δεν είναι εμφανείς οι αλλεργιόνες ουσίες»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert