OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Αρμενία: Η αντιπολίτευση «σφίγγει τον κλοιό» στον Πρωθυπουργό Πασινιάν να παραιτηθεί

22/12/2020 - 18:39
Πασινιάν
Share on FacebookShare on Twitter

Εκατοντάδες οπαδοί της αντιπολίτευσης έστησαν σήμερα σκηνές έξω από το κτίριο της αρμενικής κυβέρνησης στο κέντρο της πρωτεύουσας Γερεβάν, κλιμακώνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την καμπάνια τους κατά του πρωθυπουργού Νικόλ Πασινιάν και δηλώνοντας ότι θα παραμείνουν εκεί όλη την νύχτα.

«Ήδη έχουμε στήσει σκηνές και προτιθέμεθα να μείνουμε τόσο όσο χρειάζεται, ακόμη και να διανυκτερεύσουμε. Ο Πασινιάν πρέπει να παραιτηθεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος «Ντασνακτσουτιούν» Ισχάν Σαγκατελιάν.

Πιέζει η αντιπολίτευση

Ο Σαγκατελιάν είπε επίσης ότι η αντιπολίτευση καλεί την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, που εκπροσωπείται από το κόμμα «Το βήμα μου» σε συνάντηση για να συζητήσουν τρόπους εξόδου από την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Οι οπαδοί της αντιπολίτευσης ζητούν από τον Πασινιάν να παραιτηθεί καθώς θεωρούν ότι δεν χειρίσθηκε σωστά την διάρκειας έξι εβδομάδων αιματηρή σύγκρουση που έλαβε χώρα στον θύλακα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ και τις γύρω περιοχές, και η οποία έληξε με μια εκεχειρία που επιτεύχθηκε με την μεσολάβηση της Ρωσίας και με μεγάλα εδαφικά οφέλη για το Αζερμπαϊτζάν.

Το Σάββατο χιλιάδες Αρμένιοι πραγματοποίησαν πορεία της οποίας ηγείτο ο Πασινιάν προς το στρατιωτικό κοιμητήριο Γιεραμπλούρ για να αποτίσουν φόρο τιμής στους στρατιώτες που σκοτώθηκαν στις εχθροπραξίες που έλαβαν χώρα στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Αν και οι υποστηρικτές του γέμισαν ασφυκτικά το νεκροταφείο, πλάνα που μετέδωσε η αρμενική τηλεόραση έδειξαν επικριτές του Πασινιάν να φωνάζουν «ο Νικόλ είναι προδότης!» καθώς περνούσε με τη συνοδεία του κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Οι μαζικές κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις

Τις κινητοποιήσεις και τις μαζικές απεργίες που ξεκίνησαν σήμερα, είχε ανακοινώσει χθες το «Κίνημα για την σωτηρία της Πατρίδας». Η αντιπολίτευση θεωρεί επίσης ότι η συμφωνία για τον πλήρη τερματισμό των εχθροπραξιών στο Ναγκόρνο Καραμπάχ την οποία υπέγραψε ο Πασινιάν στις 9 Νοεμβρίου με τον Βλαντίμιρ Πούτιν κα τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ συνιστά στην ουσία παράδοση. Οι αντίπαλοι του Αρμένιου πρωθυπουργού τον θεωρούν επίσης υπεύθυνο για τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα.

Υπό το φως της τρέχουσας κατάστασης που επικρατεί στην χώρα ο πρόεδρος της Αρμενίας Αρμέν Σαρκισιάν πρότεινε να διεξαχθούν πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές και έως την διεξαγωγή τους την διακυβέρνηση της χώρας να αναλάβει κυβέρνηση εθνικής ομοψυχίας.

Ο ίδιος ο Νικόλ Πασινιάν που ανέλαβε την εξουσία μετά μια ειρηνική επανάσταση τον Μάιο του 2018, δηλώνει ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί, υποστηρίζοντας ότι η οποιαδήποτε αλλαγή κυβέρνησης πρέπει να γίνει μέσω των εκλογών. Παράλληλα όμως μερικοί υποστηρικτές του Αρμένιου πρωθυπουργού έχουν δηλώσει ότι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters

Tags: ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝΑΡΜΕΝΙΑΝΑΓΚΟΡΝΟ ΚΑΡΑΜΠΑΧΠΑΣΙΝΙΑΝΡΩΣΙΑ

Related Posts

Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

05/12/2025 - 19:27
Λίβανος - Ισραήλ
ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Kαλεί τον ΟΗΕ να ασκήσει πιέσεις στο Ισραήλ για να σεβαστεί την εκεχειρία με την Χεζμπολάχ

05/12/2025 - 17:30
Πούτιν - Ινδία
ΚΟΣΜΟΣ

Επίσκεψη Πούτιν στην Ινδία: Στο επίκεντρο το ρωσικό πετρέλαιο, οι S-400 και τα Su-57

05/12/2025 - 16:23

Διαβάστε Επίσης

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

Η Νορβηγία θα αγοράσει ακόμη δύο υποβρύχια από την Γερμανία και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Τουρκία δεν μπορεί να μπει στο SAFE – Το πρώτο τρίμηνο του 2026 μπορεί να γίνει το ΑΣΣ»

123 γαλλικά τεθωρακισμένα Serval και 92 Griffon αποκτά το Βέλγιο, με κόστος 1,15 δισ. ευρώ

Λίβανος: Kαλεί τον ΟΗΕ να ασκήσει πιέσεις στο Ισραήλ για να σεβαστεί την εκεχειρία με την Χεζμπολάχ

PULS: Πέρασε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής η αγορά των 36 ισραηλινών ΠΕΠ

Επίσκεψη Πούτιν στην Ινδία: Στο επίκεντρο το ρωσικό πετρέλαιο, οι S-400 και τα Su-57

Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν: «Μήνυμα ισχύος» με ναυτικές ασκήσεις στον Κόλπο – Εκτόξευσαν βαλλιστικούς και πυραύλους cruise [vid]

Top News

Έφηβος στη Βρετανία για την εξάρτησή του από την κεταμίνη: «Ξεκίνησα στα 13, έφτασα να παίρνω 11 γραμμάρια την ημέρα»

«Προσοχή, Netflix»: Ξένοι αναλυτές για τις προκλήσεις και τους κινδύνους του mega-deal με τη Warner Bros

Κόνι Μεταξά - Τάσος Ξιαρχό: «Κάποιοι κρύβουν την πραγματικότητα για να αρέσουν στον κόσμο» υποστηρίζει η τραγουδίστρια

Οι αγρότες έχουν κόψει με μπλόκα 3 σημεία στην Αθηνών - Λαμίας: Δυόμιση ώρες παραπάνω το ταξίδι για Θεσσαλονίκη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert