OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Κονγκό: Τους αντάρτες Χούτου «δείχνουν» για την επίθεση στις δυνάμεις του ΟΗΕ όπου σκοτώθηκε ο Ιταλός πρέσβης

22/02/2021 - 21:33
Κονγκό
Share on FacebookShare on Twitter

Το υπουργείο Εσωτερικών της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό κατηγόρησε σήμερα τους αντάρτες Χούτου της οργάνωσης «Δημοκρατικές Δυνάμεις για την Απελευθέρωση της Ρουάντας» (FDLR) ότι βρίσκονται πίσω από την επίθεση που σκότωσε τον Ιταλό πρεσβευτή στην Κινσάσα και δύο ακόμη ανθρώπους στο ανατολικό τμήμα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό.

«Μια αυτοκινητοπομπή του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος (WFP) έπεσε θύμα (την Δευτέρα) μιας επίθεσης ενόπλων από στοιχεία των Δημοκρατικών Δυνάμεων για την Απελευθέρωση της Ρουάντας (FDLR)» στην επαρχία του Βόρειου Κίβου, ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας ότι τέσσερα άτομα απήχθησαν στην επίθεση αυτή, ένα από τα οποία εντοπίστηκε.

Το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε νωρίτερα σήμερα τον θάνατο του πρεσβευτή του στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, Λούκα Ατανάσιο, ο οποίος ταξίδευε με αυτοκινητοπομπή του ΟΗΕ στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, η αυτοκινητοπομπή δέχθηκε επίθεση γύρω στις 10:15 π.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) στη διάρκεια απόπειρας απαγωγής εκ μέρους των επιτιθέμενων κοντά στην πόλη Κανιαμαχόρο, σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων βόρεια της περιφερειακής πρωτεύουσας Γκόμα.

Ποιος ήταν ο Ιταλός πρέσβης

Ο ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο, ο οποίος βρισκόταν στις Βρυξέλλες για μια σύνοδο με τους ευρωπαίους ομολόγους του, ανακοίνωσε πως επιστρέφει εσπευσμένα στη Ρώμη.

Ο Λούκα Ατανάσιο, ηλικίας 43 ετών, ήταν πρεσβευτής στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό από τον Οκτώβριο 2019, αφού είχε φθάσει στη χώρα δύο χρόνια νωρίτερα ως επικεφαλής αποστολής, σύμφωνα με την επίσημη βιογραφία του.

Στο διπλωματικό κλάδο εισήλθε στα τέλη του 2003, έπειτα από σπουδές στην Εμπορική Σχολή του Πανεπιστημίου Λουίτζι Μποκόνι του Μιλάνου. Είχε ξεκινήσει στη διεύθυνση οικονομικών υποθέσεων, πρν εργασθεί για τα αφρικανικά ζητήματα και τη διεθνή συνεργασία.

Στο εξωτερικό διορίσθηκε αρχικά επικεφαλής του οικονομικού και εμπορικού τμήματος της ιταλικής πρεσβείας στη Βέρνη (2006-2010), στη συνέχεια γενικός πρόξενος στη Καζαμπλάνκα του Μαρόκου (2010-2013). Αφού πέρασε από τη Ρώμη, το 2015 διετέλεσε επίσης σύμβουλος στην πρεσβεία της Ιταλίας στη Νιγηρία.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία

Tags: ΑΝΤΑΡΤΕΣΙΤΑΛΙΑΚΟΝΓΚΟΟΗΕΡΟΥΑΝΤΑΧΟΥΤΟΥ

Related Posts

Τραμπ
ΚΟΣΜΟΣ

Κονγκό και Ρουάντα υπέγραψαν ειρηνευτική συμφωνία παρουσία Τραμπ, αλλά οι μάχες συνεχίζονται

04/12/2025 - 21:34
Βρετανία - Νορβηγία
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία και Νορβηγία ενώνουν τις δυνάμεις τους για να «κυνηγούν» ρωσικά υποβρύχια και να προστατεύουν τις υποδομές στη Βόρεια Θάλασσα

04/12/2025 - 21:10
Ισραήλ - Μοσάντ - Νετανιάχου
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Νέος επικεφαλής της Μοσάντ ο Ρόμαν Γκόφμαν, στρατιωτικός σύμβουλος του Νετανιάχου

04/12/2025 - 19:32

Διαβάστε Επίσης

Όπλα μακράς εμβέλειας: Ο πόλεμος αποστάσεως και το νέο δόγμα που προκαλεί ανησυχία στην Τουρκία

Καιρός σήμερα: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Πού προβλέπονται ισχυρές βροχές

Σαν σήμερα: Το 1831 αρχίζει η Ε’ Εθνοσυνέλευση στο Άργος για να ψηφίσει νέο Σύνταγμα

«Το NATO πρέπει να είναι έτοιμο να ανταποκριθεί σε υβριδικές απειλές», λέει ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής της συμμαχίας

Κονγκό και Ρουάντα υπέγραψαν ειρηνευτική συμφωνία παρουσία Τραμπ, αλλά οι μάχες συνεχίζονται

Βρετανία και Νορβηγία ενώνουν τις δυνάμεις τους για να «κυνηγούν» ρωσικά υποβρύχια και να προστατεύουν τις υποδομές στη Βόρεια Θάλασσα

Eastern Sentry: Η Γερμανία ανέπτυξε πέντε Eurofighter και 150 στρατιώτες στην Πολωνία

«ΚΙΜΩΝ»: «Ερχόμαστε σύντομα», το μήνυμα του πληρώματος της πρώτης ελληνικής φρεγάτας FDI [vid]

Top News

Eurovision 2026: Παραμένει το Ισραήλ στον διαγωνισμό - Αποχωρούν Ολλανδία, Ισπανία, Ιρλανδία και Σλοβενία

Σκληρή σύγκρουση Κωνσταντοπούλου και Μαγειρία στην εξεταστική του ΟΠΕΚΕΠΕ: «Τρώτε με χρυσά κουτάλια» - «Είστε πλεύση λασπολογίας»

Σπύρος Μαρτίκας: Φίλος του τον διαψεύδει για την συμμορία των καζίνο - «Δεν γνωρίζω τα μέλη του κυκλώματος, του δάνεισα 200.000 ευρώ ως δάνειο»

Κακοκαιρία Byron: Νόμιμη η απουσία των δημοσίων υπαλλήλων που δεν θα μπορούν να προσέλθουν την Παρασκευή

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert