OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Su-35 εναντίον F-15: Τα μαχητικά «συγκρούονται» και οι αναλυτές διχάζονται [vid]

19/03/2021 - 05:38
Su-35
Share on FacebookShare on Twitter

Και ενώ η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ ετοιμάζεται να παραλάβει την πρώτη παρτίδα των νέων προηγμένων μαχητικών αεροσκαφών F-15EX, αρκετοί θεωρούν ως το καλύτερο μαχητικό αεροσκάφος τέταρτης γενιάς το ρωσικής κατασκευής Su-35, που κατάφερε να κερδίσει ακόμα και την εμπιστοσύνη της Κίνας.

Κάποιοι αναλυτές όμως εκτιμούν ότι το «ρεκόρ» στις αερομαχίες που κρατά το πασίγνωστο μαχητικό F-15 των ΗΠΑ αποτελεί ειδοποιό διαφορά και σαφές πλεονέκτημα έναντι κάθε σύγκρισης και έτσι σκοπός του άρθρου είναι να παραθέσει τα βασικά χαρακτηριστικά των δύο αεροσκαφών.

Πράγματι, το F-15 έχει αναγνωριστεί εδώ και πολύ καιρό ως το πιο επιτυχημένο μαχητικό σε ό,τι αφορά τις αερομαχίες, έχοντας ένα αήττητο ρεκόρ εναέριων μονομαχιών με περισσότερες από 100 καταρρίψεις. Από την άλλη πλευρά, το Su-35 σχεδιάστηκε για εισβολή και τελική επιβολή της πλήρους κυριαρχίας του επί του εχθρού.

Ευελιξία και ταχύτητα στην αερομαχία

Το Su-35 έχει τεράστιο προβάδισμα σε αυτή την κατηγορία εναντίον του αντιπάλου του. Το αεροσκάφος είναι μια πλατφόρμα εξαιρετικών αεροπορικών ικανοτήτων, ένα από τα πιο ευέλικτα αεροσκάφη που κατασκευάστηκαν ποτέ. Από την άλλη, η ανώτερη ευελιξία και επιτάχυνση του F-15 επιτυγχάνονται μέσω χαμηλής φόρτωσης πτέρυγας και υψηλής ώσης κινητήρα.

Το F-15 τροφοδοτείται από ένα ζεύγος κινητήρων turbofan F100 που παράγουν 48.000 λίβρες ώσης. Αυτό έδωσε στο αεροσκάφος μια αναλογία ώσης προς βάρος μεγαλύτερη από ένα, καθιστώντας το τόσο ισχυρό. Από την άλλη πλευρά, ένας σημαντικός λόγος της απόδοσης του Su-35 είναι οι δύο κινητήρες του.

Οι κινητήρες είναι ικανοί να παράγουν 64.000 λίβρες ώσης. Με τη βοήθεια αυτών των κινητήρων, το μαχητικό μπορεί να αποκτήσει μέγιστη ταχύτητα έως και 2,25 Mach. Το Su-35 είναι ελαφρώς πιο αργό από το F-15 όσον αφορά τη μέγιστη ταχύτητα, αλλά μπορεί να επιταχύνει ταχύτερα από το Eagle λόγω των ισχυρών δίδυμων κινητήρων του.
Ισχύς πυρός

Τα όπλα στην «φαρέτρα» των μαχητικών

Και τα δύο αεροσκάφη είναι εφοδιασμένα με πυραύλους τελευταίας τεχνολογίας που μπορούν να καταρρίψουν το ένα το άλλο. Το Su-35 έχει 12 έως 14 σημεία ανάρτησης όπλων, δίνοντάς του μια εξαιρετική ικανότητα μεταφοράς οπλικού φορτίου σε σύγκριση με τα μόλις οκτώ σημεία του F-15. Σε μεγάλη απόσταση, το Su-35 μπορεί να χρησιμοποιήσει βλήματα με καθοδηγητή ραντάρ K-77M με εμβέλεια 120 μιλίων. Για τις εμπλοκές μικρότερης εμβέλειας, το R-74.

Τέλος, από την άλλη πλευρά, το Eagle μπορεί να εξοπλιστεί με συνδυασμούς διαφορετικών όπλων αέρα όπως AIM-120 μεσαίου βεληνεκούς, βλήματα AIM-9M Sidewinder μικρής εμβέλειας σε δύο πυλώνες και ένα πυροβόλο Gatling 20 mm στη δεξιά πτέρυγα, το οποίο διαθέτει 4.000 ή 6.000 βλήματα στο στόχο.

Δείτε σχετικό βίντεο:

Tags: F-15SU-35USAFΑΕΡΟΜΑΧΙΑΜΑΧΗΤΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ

Related Posts

Πολεμική Αεροπορία
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Η Πολεμική Αεροπορία σε τροχιά κυριαρχίας: Ο πόλεμος φέρνει εμπόδια στα τουρκικά Eurofighter

27/03/2026 - 05:04
Aster
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Aster: Η MBDA σχεδιάζει να διπλασιάσει την παραγωγή των πυραύλων αεράμυνας, λόγω υψηλής ζήτησης

26/03/2026 - 18:17
Gripen
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Gripen: Αποκαλυπτήρια για το πρώτο αεροσκάφος της Saab που κατασκευάστηκε στη Βραζιλία [pics, vids]

26/03/2026 - 17:35

Διαβάστε Επίσης

Η Πολεμική Αεροπορία σε τροχιά κυριαρχίας: Ο πόλεμος φέρνει εμπόδια στα τουρκικά Eurofighter

Καιρός σήμερα: Μεταβολή με βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας

Σαν σήμερα: Το 1821 ο Αθανάσιος Διάκος κηρύσσει την Επανάσταση στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα

Το Ιράν πιστεύει ότι έχει το «πάνω χέρι», απέναντι σε έναν Τραμπ που βιάζεται να διαπραγματευτεί

Ισραήλ: Ένας στρατιώτης νεκρός από ρουκέτα της Χεζμπολάχ – Στέλνει και κομάντο στο νότιο Λίβανο

Δραματική προειδοποίηση του Αρχηγού του IDF: «Ο ισραηλινός στρατός καταρρέει λόγω της έλλειψης προσωπικού»

Προκαλεί η Τουρκία στο Αιγαίο: «Σήκωσε» F-16 για άσκηση χωρίς να καταθέσει σχέδια πτήσης – Παραβιάσεις και από CN-235

Στη Σαουδική Αραβία ο Ζελένσκι: Θέλει να πουλήσει drones και να πάρει σε αντάλλαγμα χρηματοδότηση για την παραγωγή πυραύλων

Top News

Γιώργος Παπαγεωργίου: Σε εκπομπή μού έκαναν την πιο άβολη ερώτηση της ζωής μου για το διαζύγιό μου από τον πρώτο μου γάμο

Fuel Pass 2026: Οι δικαιούχοι των έκτακτων μέτρων στήριξης - Σε ποιες περιοχές αυξάνεται η επιδότηση

Πέγκυ Σταθακοπούλου: Την Αλίκη Βουγιουκλάκη αγαπούσα πάρα πολύ, ήταν πολύ ζεστή και τρυφερή μαζί μου

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Δεν υπάρχει στήριξη από το κράτος, έχω αναλάβει προσωπικά τις θεραπείες και τις επεμβάσεις μου

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert