OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: «Τα Καλάβρυτα, έμπρακτη επιβεβαίωση της διαχρονικής προσήλωσης των Ελλήνων στο ιδανικό της ελευθερίας»

21/03/2021 - 13:13
Σακελλαροπούλου
Share on FacebookShare on Twitter
Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Η πόλη των Καλαβρύτων αποτελεί την έμπρακτη επιβεβαίωση της διαχρονικής προσήλωσης των Ελλήνων στο υπέρτατο ιδανικό της ελευθερίας, την οποία καλούμαστε όλοι μας να προασπιζόμαστε» τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά τον χαιρετισμό της για την επέτειο Απελευθέρωσης των Καλαβρύτων.

Όπως ανέφερε η Πρόεδρος «Ηρωικά και μαρτυρικά, δοξασμένα και υπερήφανα, τα Καλάβρυτα είναι συνδεδεμένα με μεγαλειώδεις στιγμές της νεότερης ιστορίας μας. Εδώ, στις 21 Μαρτίου του 1821, εξακόσιοι περίπου αγωνιστές, με αρχηγούς τον Φωτήλα, τον Χαραλάμπη, τον Θεοχαρόπουλο, τον Σολιώτη, τον Παπαδόπουλο και τους Πετιμεζαίους, ύψωσαν, μέσα στη μυσταγωγική ατμόσφαιρα της Αγίας Λαύρας, το ιερό λάβαρο της μονής, τη χρυσοκέντητη εικόνα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, και επιτέθηκαν εναντίον των τούρκων κατακτητών ελευθερώνοντας την πόλη, στην πρώτη πολεμική επιχείρηση της Επανάστασης».

Επισήμανε, επίσης, ότι «Σύντομα, η επαναστατική τους φλόγα απλώθηκε και σε άλλες περιοχές της υπόδουλης Ελλάδας κι έγινε η πυρκαγιά που πυρπόλησε τις ψυχές και τα σώματα του αδούλωτου γένους μας. Ο πόθος για την ελευθερία ξεσήκωσε πόλεις και χωριά, έγινε εξέγερση, μαρτύριο, ηρωισμός και θυσία, συγκίνησε ανθρώπους και λαούς στα πέρατα της οικουμένης· έφτασε μέχρι το μακρινό Χαΐτιον, την Αϊτή, την πρώτη χώρα που αναγνωρίζει την Επανάσταση και το δικαίωμα των Ελλήνων για αυτοδιάθεση και στέλνει στον τόπο μας, παρά τη φτώχεια της, βοήθεια και εθελοντές».

Κλείνοντας τον χαιρετισμό της η κυρία Σακελλαροπούλου σημείωσε ότι «Τα Καλάβρυτα, η ιστορική μονή της Αγίας Λαύρας, η ορκωμοσία των πολεμιστών, η δοξολογία, οι εμβληματικές μορφές του κλήρου, όπως ο Παλαιών Πατρών Γερμανός, είναι συνυφασμένα με την εθνική μας παλιγγενεσία. Με τον αγώνα που είναι έτοιμοι να δώσουν οι Έλληνες κάθε εποχή, ενάντια σε κάθε βάρβαρο κατακτητή. Και τότε, στις απαρχές της Επανάστασης· και εκατόν είκοσι χρόνια αργότερα, τον Δεκέμβριο του 1943, όταν η αντίσταση στις ναζιστικές δυνάμεις κατοχής πνίγηκε στο αίμα, σε μια από τις μεγαλύτερες θηριωδίες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου· και πάντα. Η πόλη των Καλαβρύτων αποτελεί την έμπρακτη επιβεβαίωση της διαχρονικής προσήλωσης των Ελλήνων στο υπέρτατο ιδανικό της ελευθερίας, την οποία καλούμαστε όλοι μας να προασπιζόμαστε».

Tags: ΚΑΛΑΒΡΥΤΑΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Related Posts

καιρός
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός σήμερα: Τοπικές βροχές στα δυτικά – Γενικά αίθριος στην υπόλοιπη χώρα

30/05/2026 - 07:41
Hanwha - onex
ΕΛΛΑΔΑ

«Project Trident»: Ελλάδα, ΗΠΑ και Νότια Κορέα υπέγραψαν συμφωνία για ένα νέο ναυπηγικό κόμβο στην Ελευσίνα

29/05/2026 - 20:34
Κ. Τασούλας από τη Βάση της Σούδας: «Η ευημερία της χώρας είναι αποτέλεσμα του αισθήματος ασφάλειας που μας παρέχουν οι ΕΔ»
ΕΛΛΑΔΑ

Κ. Τασούλας από τη Βάση της Σούδας: «Η ευημερία της χώρας είναι αποτέλεσμα του αισθήματος ασφάλειας που μας παρέχουν οι ΕΔ»

29/05/2026 - 13:54

Διαβάστε Επίσης

Ρωσία: Ουκρανικά drones έπληξαν τάνκερ και αεροσκάφη Tu-142 στο λιμάνι Ταγκανρόγκ [vid]

SOUTHCOM: Τρεις νεκροί από αμερικανική επίθεση σε σκάφος που φέρεται να μετέφερε ναρκωτικά [vid]

Χεζμπολάχ και Ισραήλ συνεχίζουν τις επιθέσεις – Τουλάχιστον 11 νεκροί στο νότιο Λίβανο

Χέγκσεθ: Οι ΗΠΑ είναι «παραπάνω από ικανές» να ξαναρχίσουν τον πόλεμο εναντίον του Ιράν

O Τραμπ θα υπογράψει συμφωνία με το Ιράν μόνο αν τηρηθούν οι «κόκκινες γραμμές» που έχει θέσει

Ελλάδα – Τουρκία 2030: Η μεγάλη αεροπορική αναμέτρηση του Αιγαίου και η μάχη των F-35, Rafale, Viper και Eurofighter

Καιρός σήμερα: Τοπικές βροχές στα δυτικά – Γενικά αίθριος στην υπόλοιπη χώρα

Σαν σήμερα: Το 1913 o Α΄ Βαλκανικός Πόλεμος λήγει και επίσημα με την υπογραφή της συνθήκης του Λονδίνου

Top News

Ψυχοσάββατο: Συνταγή για να φτιάξετε κόλλυβα

Καιρός Αγίου Πνεύματος: Λιακάδα, ζέστη και θερμοκρασία στους 32 βαθμούς Κελσίου - Απογευματινές μπόρες όλη την εβδομάδα

Pre-wedding πάρτι αλά ελληνικά για την Αμαλία Κωστοπούλου: Το ζεϊμπέκικο του Τζέικ Μέντγουελ και τα σπασμένα πιάτα του Πέτρου Κωστόπουλου και του Γιάννη Λάτσιου

«Η δική της αλήθεια»: Η βιογραφική ταινία που ξεκλειδώνει τα μυστικά της αινιγματικής Κέιτ Μος

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert