OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Iron Dome: Το Ισραήλ ζητά ενίσχυση από τις ΗΠΑ για τον ανεφοδιασμό του αντιπυραυλικού συστήματος

02/06/2021 - 13:21
Σολτς
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκρέιαμ δήλωσε σήμερα ότι αναμένει η Ουάσινγκτον να εγκρίνει γρήγορα ποσό βοήθειας έως και ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων προς το Ισραήλ για να ανεφοδιάσει το αντιπυραυλικό του σύστημα Σιδηρούς Θόλος (Iron Dome) μετά τις εχθροπραξίες τον Μάιο με την Χαμάς.

«Θα υποβληθεί ένα αίτημα οικονομικού ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων στο Πεντάγωνο αυτήν την εβδομάδα από τον (Ισραηλινό) υπουργό Άμυνας για τον ανεφοδιασμό του Iron Dome και μερικά άλλα πράγματα, για την αναβάθμιση του συστήματος», δήλωσε ο γερουσιαστής σε δημοσιογράφους στην Ιερουσαλήμ.

Ανώτερος Ρεπουμπλικάνος στην Επιτροπή Πιστώσεων της Γερουσίας, ο Γκρέιαμ συναντήθηκε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου και με τον υπουργό Άμυνας Μπένι Γκαντς κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Ισραήλ. Η Επιτροπή εποπτεύει δαπάνες, συμπεριλαμβανομένης της ξένης στρατιωτικής βοήθειας.

Ο Γκρέιαμ είπε ότι το σύστημα Iron Dome έσωσε χιλιάδες ζωές κατά τη διάρκεια των επιθέσεων με ρουκέτες του περασμένου μήνα και προέβλεψε ότι το ισραηλινό αίτημα θα έχει τη στήριξη τόσο από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν όσο και από το Κογκρέσο, το οποίο ελέγχεται με ισχνή πλειοψηφία από τους Δημοκρατικούς του Μπάιντεν.

Δείτε επίσης DW: Iron Dome, η αντιπυραυλική «ασπίδα» του Ισραήλ – Πώς λειτουργεί, πόσο κοστίζει

«Υπήρξε μεγάλη αντιπαράθεση στις ΗΠΑ κατά την τελευταία συμπλοκή μεταξύ της Χαμάς και του κράτους του Ισραήλ, αλλά είμαι εδώ για να σας πω ότι υπάρχει ευρεία και βαθιά υποστήριξη στο Ισραήλ ανάμεσα στις τάξεις του Δημοκρατικού Κόμματος», δήλωσε ο Γκρέιαμ.

Ο Μπάιντεν είπε ότι θα ανεφοδιάσει το Iron Dome, το αντιπυραυλικό σύστημα που βοήθησε το Ισραήλ να αναχαιτίσει τις περισσότερες από τις τουλάχιστον 4.300 ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζα κατά τη διάρκεια των τελευταίων εχθροπραξιών.

Το Ισραήλ και η Χαμάς συμφώνησαν σε εκεχειρία στις 21 Μαΐου μετά από 11 ημέρες των πιο σκληρών εχθροπραξιών μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων τα τελευταία χρόνια, με σχεδόν 250 άτομα νεκρούς, όλοι εκτός από 13 από αυτούς, Παλαιστίνιους.

Η σφοδρή πολεμική απάντηση του Ισραήλ προκάλεσε την κριτική ορισμένων Δημοκρατικών, αλλά το εβραϊκό κράτος σε γενικές γραμμές χαίρει της ισχυρής υποστήριξης της Ουάσινγκτον και από τα δύο κόμματα. Το Κογκρέσο εγκρίνει τακτικά μεγάλα ποσά για στρατιωτική χρηματοδότηση για μια χώρα που θεωρείται σταθερός εταίρος των ΗΠΑ σε μια ασταθή περιοχή.

Το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ ανέφερε ότι ο Γκαντς θα συναντηθεί με τον υπουργό Άμυνας Λόιντ Όστιν και τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν την Πέμπτη στην Ουάσινγκτον για να συζητήσουν θέματα όπως το Ιράν και η στρατιωτική βοήθεια.

Πηγή: Reuters / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: IRON DOMEΗΠΑΙΣΡΑΗΛ

Related Posts

Τραμπ - Γουίτκοφ - Κούσνερ
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ ακύρωσε το ταξίδι Γουίτκοφ και Κούσνερ στο Πακιστάν

25/04/2026 - 19:11
Ιράν - Αραγτσί - Πακιστάν
ΚΟΣΜΟΣ

Η αντιπροσωπεία του Ιράν αναχώρησε από το Πακιστάν – «Δεν θα δεχθούμε μαξιμαλιστικές απαιτήσεις από τις ΗΠΑ»

25/04/2026 - 18:23
Ζελένσκι - Αλίεφ
ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι και Αλίεφ υπέγραψαν συμφωνίες συνεργασίας στους τομείς της άμυνας και της ενέργειας

25/04/2026 - 17:44

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1986 πραγματοποιείται η πυρηνική καταστροφή στο Τσερνομπιλ της Ουκρανίας

Ο Τραμπ ακύρωσε το ταξίδι Γουίτκοφ και Κούσνερ στο Πακιστάν

Eurofighter Typhoon της RAF απογειώθηκαν από τη Ρουμανία για να αντιμετωπίσουν ρωσικά drones

Η αντιπροσωπεία του Ιράν αναχώρησε από το Πακιστάν – «Δεν θα δεχθούμε μαξιμαλιστικές απαιτήσεις από τις ΗΠΑ»

Αντιπρόεδρος της Lockheed Martin στο Φόρουμ των Δελφών: Gamechanger το F-35

Ζελένσκι και Αλίεφ υπέγραψαν συμφωνίες συνεργασίας στους τομείς της άμυνας και της ενέργειας

Μαλί: Συντονισμένες επιθέσεις τζιχαντιστικών και αυτονομιστικών οργανώσεων σε ολόκληρη την χώρα

Ιράν: Οι ένοπλες δυνάμεις απειλούν τις ΗΠΑ με στρατιωτική απάντηση αν συνεχισθεί ο ναυτικός αποκλεισμός

Top News

Δολοφονία Ελευθερίας Γιακουμάκη: Το τηλεφώνημα, το νέο βίντεο ντοκουμέντο και η προσπάθεια του 40χρονου δράστη να καλύψει τα ίχνη του

Χριστιάνα Μπέτα: «Η μητέρα μου με έχει υποστηρίξει σε όλη την καλλιτεχνική µου πορεία, νιώθω ιδιαίτερα τυχερή»

Ευαγγελία Πλατανιώτη: «Μια φορά είχα βγει, είχα πιει και πήγα για προπόνηση, ένιωθα ότι πεθάνω»

Σμαράγδα Αδαμοπούλου: «Έχω ακούσει από γυναίκες ότι κάνω δουλειές εξαιτίας του συντρόφου μου, του Λευτέρη Χαρίτου»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert