OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Νετανιάχου για κυβερνητική αλλαγή στο Ισραήλ: «Ασκώ κριτική, δεν υποκινώ σε βία»

06/06/2021 - 19:26
Νετανιάχου
Share on FacebookShare on Twitter

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου, που κατηγορείται για εκφοβισμό των υποστηρικτών του πολυκομματικού συνασπισμού ο οποίος επιδιώκει να αναλάβει την εξουσία, αρνήθηκε σήμερα ότι «υποκίνησε την βία», εν μέσω του τεταμένου πολιτικού κλίματος που ανησύχησε μέχρι και τις τοπικές υπηρεσίες ασφαλείας.

Αργά το βράδυ του Σαββάτου ο Ναντάβ Άργκαμαν, ο επικεφαλής της Σιν Μπέιτ (η υπηρεσία εσωτερικών πληροφοριών του Ισραήλ) έσπασε τη σιωπή του, προειδοποιώντας ότι αυξάνεται «η ρητορική που υποκινεί τη βία, ιδίως σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης». Κάλεσε επίσης τους πολιτικούς όλων των κομμάτων «να ζητήσουν με σαφήνεια να σταματήσουν αυτές οι δημόσιες συζητήσεις» οι οποίες «μπορεί να ερμηνευθούν από ορισμένα άτομα ή ορισμένες ομάδες ως άδεια για διάπραξη βιαιοτήτων» που θα μπορούσαν να οδηγήσουν ακόμη και σε «θανάσιμους τραυματισμούς».

Ορισμένα τοπικά μέσα ενημέρωσης θεώρησαν ότι το σχόλιο αυτό αποτελεί προειδοποίηση που απευθύνεται προς τον Νετανιάχου. Ο απερχόμενος πρωθυπουργούς ασκεί πιέσεις σε βουλευτές, προσπαθώντας να τους πείσει να μην στηρίξουν την πολυκομματική κυβέρνηση συνεργασίας με επικεφαλής τον κεντρώο αντίπαλό του, τον Γιαΐρ Λαπίντ.

Δείτε επίσης Ισραήλ: Φόβοι ότι η κυβερνητική «αλλαγή σελίδας» θα είναι βίαιη

«Υπάρχει μια πολύ εύθραυστη γραμμή μεταξύ της πολιτικής κριτικής και της υποκίνησης στη βία (…) και δεν μπορούμε να λέμε, όταν η κριτική προέρχεται από τα δεξιά, ότι είναι υποκίνηση βίας και, όταν έρχεται από τα αριστερά, ότι είναι μια δικαιολογημένη χρήση της ελευθερίας της έκφρασης», σχολίασε ο Νετανιάχου, μιλώντας σε στελέχη του κόμματος Λικούντ σήμερα.

«Καταδικάζω κάθε υποκίνηση σε βία», πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντας «παράνομες» αυτές τις προτροπές.

Ο Νετανιάχου εκτιμά ότι είναι ο στόχος μιας «πολύ σοβαρής» εκστρατείας εναντίον του και χαρακτήρισε «επικίνδυνη αριστερή κυβέρνηση» τον ετερόκλητο συνασπισμό που σχημάτισε ο Λαπίντ με δύο κόμματα της αριστεράς, δύο του κέντρου, τρία της δεξιάς (μεταξύ των οποίων και το Γιάμινα, της ριζοσπαστικής, εθνικιστικής δεξιάς) και το αραβικό Ράαμ.

Η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης σε αυτήν την πρώτη κυβέρνηση χωρίς τη συμμετοχή του Νετανιάχου μετά από 12 χρόνια, ενδέχεται να γίνει την Τετάρτη ή την Δευτέρα, 14 Ιουνίου, σύμφωνα με τα ισραηλινά ΜΜΕ.

Τις τελευταίες ημέρες, υποστηρικτές του απερχόμενου πρωθυπουργού οργάνωσαν συγκεντρώσεις έξω από τα σπίτια πολλών μελών του κόμματος Γιάμινα, του Νάφταλι Μπένετ, ο οποίος θα αναλάβει την πρωθυπουργία, με βάση τη συμφωνία του με τον Λαπίντ.

Η Επιτροπή για θέματα ασφάλειας του κοινοβουλίου ανακοίνωσε ότι θα συνεδριάσει κατεπειγόντως αύριο Δευτέρα στις 9 το πρωί, με αφορμή την προειδοποίηση της Σιν Μπετ, αλλά και ενόψει της «πορείας των σημαιών» που πρόκειται να γίνει την Πέμπτη στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, με προτροπή προσωπικοτήτων της ισραηλινής ακροδεξιάς.

Πηγή: AFP / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: ΓΙΑΪΡ ΛΑΠΙΝΤΙΣΡΑΗΛΜΠΕΝΤΖΑΜΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ

Related Posts

Λίβανος - Ισραήλ
ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Kαλεί τον ΟΗΕ να ασκήσει πιέσεις στο Ισραήλ για να σεβαστεί την εκεχειρία με την Χεζμπολάχ

05/12/2025 - 17:30
Πούτιν - Ινδία
ΚΟΣΜΟΣ

Επίσκεψη Πούτιν στην Ινδία: Στο επίκεντρο το ρωσικό πετρέλαιο, οι S-400 και τα Su-57

05/12/2025 - 16:23
Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν: «Μήνυμα ισχύος» με ναυτικές ασκήσεις στον Κόλπο – Εκτόξευσαν βαλλιστικούς και πυραύλους cruise [vid]

05/12/2025 - 15:45

Διαβάστε Επίσης

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Τουρκία δεν μπορεί να μπει στο SAFE – Το πρώτο τρίμηνο του 2026 μπορεί να γίνει το ΑΣΣ»

123 γαλλικά τεθωρακισμένα Serval και 92 Griffon αποκτά το Βέλγιο, με κόστος 1,15 δισ. ευρώ

Λίβανος: Kαλεί τον ΟΗΕ να ασκήσει πιέσεις στο Ισραήλ για να σεβαστεί την εκεχειρία με την Χεζμπολάχ

PULS: Πέρασε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής η αγορά των 36 ισραηλινών ΠΕΠ

Επίσκεψη Πούτιν στην Ινδία: Στο επίκεντρο το ρωσικό πετρέλαιο, οι S-400 και τα Su-57

Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν: «Μήνυμα ισχύος» με ναυτικές ασκήσεις στον Κόλπο – Εκτόξευσαν βαλλιστικούς και πυραύλους cruise [vid]

Γερμανία: Πέρασε από την Μπούντεσταγκ η νομοθεσία για τη στρατιωτική θητεία – Ποιες αλλαγές προβλέπει

Πολεμικό Ναυτικό: Τελετές ορκωμοσίας ναυτών με την Δ’ ΕΣΣΟ 2025 [pics]

Top News

Έφηβος στη Βρετανία για την εξάρτησή του από την κεταμίνη: «Ξεκίνησα στα 13, έφτασα να παίρνω 11 γραμμάρια την ημέρα»

«Προσοχή, Netflix»: Ξένοι αναλυτές για τις προκλήσεις και τους κινδύνους του mega-deal με τη Warner Bros

Κόνι Μεταξά - Τάσος Ξιαρχό: «Κάποιοι κρύβουν την πραγματικότητα για να αρέσουν στον κόσμο» υποστηρίζει η τραγουδίστρια

Οι αγρότες έχουν κόψει με μπλόκα 3 σημεία στην Αθηνών - Λαμίας: Δυόμιση ώρες παραπάνω το ταξίδι για Θεσσαλονίκη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert