OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Πανηγυρισμοί για την «έξοδο» του Νετανιάχου από την πρωθυπουργία

13/06/2021 - 08:08
Ισραήλ - Νετανιάχου
Share on FacebookShare on Twitter

Τραγουδώντας «Bibi ciao», παραφράζοντας το γνωστό τραγούδι των Ιταλών παρτιζάνων Bella Ciao, περίπου 2.000 Ισραηλινοί συγκεντρώθηκαν χθες βράδυ στην Ιερουσαλήμ για να γιορτάσουν τη «νίκη», μία ημέρα πριν από το αναμενόμενο τέλος της κυριαρχίας του απερχόμενου πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Σε απόσταση περίπου 20 μέτρων από την επίσημη, αυστηρά φυλασσόμενη κατοικία του πρωθυπουργού, ο Οφίρ Ρομπίνσκι, πατέρας που έχει συμμετάσχει σε πολλές διαδηλώσεις εναντίον του Νετανιάχου, γνωστού με το προσωνύμιο «Μπίμπι», δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του.

«Για εμάς, είναι μεγάλη βραδιά και αύριο (σ.σ. σήμερα Κυριακή) θα είναι ακόμη μεγαλύτερη μέρα. Σχεδόν κλαίω. Παλέψαμε ειρηνικά γι’ αυτό και φθάνει η ημέρα», δήλωσε, κρατώντας την ισραηλινή σημαία.

«Ο Νετανιάχου ήθελε μόνο να μας διχάσει, ένα μέρος της κοινωνίας απέναντι στο άλλο, αλλά αύριο θα είμαστε ενωμένοι, δεξιοί, αριστεροί, Άραβες», συνέχισε ο Ρομπίνσκι, για τον οποίο ο – εκτός απροόπτου – νέος πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ «έκανε τη σωστή επιλογή» σχηματίζοντας έναν συνασπισμό «αλλαγής».

Επί σχεδόν έναν χρόνο, Ισραηλινοί διαδηλώνουν έξω από την επίσημη κατοικία του πρωθυπουργού, στην οδό Μπάλφουρ, στο κέντρο της Ιερουσαλήμ, αξιώνοντας την αποχώρηση του Μπέντζαμιν Νετανιάχου, που βρίσκεται αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη για διαφθορά, διασπάθιση δημόσιου χρήματος και κατάχρηση εξουσίας σε σειρά υποθέσεων.

Η χθεσινοβραδινή συγκέντρωση ίσως ήταν η τελευταία: σήμερα συνεδριάζει η Κνέσετ, το κοινοβούλιο, για να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στον συνασπισμό «αλλαγής» που συνενώνει αριστερά, κεντρώα, δεξιά και αραβικά κόμματα. Η έκτακτη συνεδρίαση της ισραηλινής εθνικής αντιπροσωπείας έχει προγραμματιστεί να αρχίσει στις 16.00 (ώρα Ελλάδας).

Βάσει των όρων του συνασπισμού, ο Μπένετ θα διαδεχθεί τον Νετανιάχου για δύο χρόνια και στη συνέχεια θα αντικατασταθεί από τον κεντρώο Γιαΐρ Λαπίντ.

«Είναι το τελευταίο μας βράδυ στην Μπάλφουρ. Νικήσαμε. Αύριο (σ.σ. σήμερα), η Κνεσέτ θα ψηφίσει και αυτός ο πρωθυπουργός θα φύγει. Δεν έχω άγχος. Είναι καλό, τελείωσε, φεύγει», δήλωσε η 62χρονη διαδηλώτρια Γκάλι Ισραέλ Ταλ.

Στη διαδήλωση συμμετείχαν περίπου 2.000 άνθρωποι με βουβουζέλες, ταμπούρλα και μπλούζες με το σύνθημα «Bibi Lekh» («Νετανιάχου, έξω!» στα εβραϊκά).

Ωστόσο, ορισμένοι διαδηλωτές εξέφραζαν ακόμη και χθες τον φόβο ότι ο πρωθυπουργός, 71 ετών, για ορισμένους «μάγος της πολιτικής» στο Ισραήλ, θα βγάλει λαγό από το καπέλο και θα παραμείνει στα πολιτικά πράγματα.

«Κοντεύουμε να τελειώσουμε με μια μαύρη περίοδο για το Ισραήλ», είπε ο διαδηλωτής Ραμ Σαμίρ, για τον οποίο αυτή η χρονιά των διαδηλώσεων εναντίον του Μπέντζαμιν Νετανιάχου «σίγουρα» συνέβαλε στο τέλος της διακυβέρνησής του. Προτού προσθέσει: «θα κοιμηθούμε με τα παπούτσια και με το ένα μάτι ανοικτό….».

Πηγή: AFP / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: ΓΙΑΪΡ ΛΑΠΙΝΤΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜΙΣΡΑΗΛΜΠΕΝΤΖΑΜΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥΝΑΦΤΑΛΙ ΜΠΕΝΕΤ

Related Posts

Ζελένσκι
ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι κατά Ρωσίας: Εκτόξευσαν 2.000 drones, 1.200 βόμβες και 116 πυραύλους παράλληλα με τις ειρηνευτικές συνομιλίες

08/02/2026 - 12:04
FSB
ΚΟΣΜΟΣ

FSB: Συνελήφθη ο κύριος ύποπτος για την απόπειρα δολοφονίας του αντιστράτηγου Αλεξέγεφ [vid]

08/02/2026 - 10:20
Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν σε ΗΠΑ: «Δεν εγκαταλείπουμε τον εμπλουτισμό ουρανίου ακόμα και αν μας επιβληθεί πόλεμος»

08/02/2026 - 10:15

Διαβάστε Επίσης

Ζελένσκι κατά Ρωσίας: Εκτόξευσαν 2.000 drones, 1.200 βόμβες και 116 πυραύλους παράλληλα με τις ειρηνευτικές συνομιλίες

FSB: Συνελήφθη ο κύριος ύποπτος για την απόπειρα δολοφονίας του αντιστράτηγου Αλεξέγεφ [vid]

Ιράν σε ΗΠΑ: «Δεν εγκαταλείπουμε τον εμπλουτισμό ουρανίου ακόμα και αν μας επιβληθεί πόλεμος»

«Πήραν τα μέτρα» των Eurofighter: Εντυπωσιακό το «αποτύπωμα» των ελληνικών Rafale στη Σαουδική Αραβία

Το Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ θα συνεδριάσει για πρώτη φορά στις 19 Φεβρουαρίου – Ο Όρμπαν δήλωσε συμμετοχή

Γροιλανδία: «Η κρίση με τις ΗΠΑ δεν έχει τελειώσει και δεν έχουμε ακόμα λύση αλλά δεν υπάρχει απειλή»

Γερμανία: Υπέρ της παροχής μεγαλύτερης βοήθειας στην Ουκρανία τάσσεται η πλειοψηφία των πολιτών – Τι δείχνει δημοσκόπηση

Συνάντηση Τραμπ – Νετανιάχου την Τετάρτη για το πυραυλικό και πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Top News

Καιρός: Με βροχές και πτώση θερμοκρασίας αρχίζει η εβδομάδα - Στο επίκεντρο Δυτική Ελλάδα και Ανατολικό Αιγαίο

Η Μελίνα Νικολαΐδη έγινε 22 χρονών: Η εντυπωσιακή τούρτα γενεθλίων δίπλα στη μητέρα της Δέσποινα Βανδή

Έλλη Τρίγγου: «Απ’ όλα έχω βιώσει στις σχέσεις µου, και μπερδέματα - Μεγαλώνω, είμαι 36»

Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Μαρτίου – Ποιοι πληρώνονται πρώτοι

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert