OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Στεφανής: Στόχος μας οι έξυπνες, καινοτόμες ιδέες και λύσεις στον τομέα της Άμυνας

06/07/2021 - 20:22
Στεφανής
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής απηύθυνε χαιρετισμό σήμερα, Τρίτη, 6 Ιουλίου 2021, στο διαδικτυακό Open Day του 1ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας που διοργανώνει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΘΑ.

Ο Διαγωνισμός Καινοτομίας & Τεχνολογίας ξεκινά με στόχο να κινητοποιήσει τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας, παρουσιάζοντας πρωτότυπες ιδέες, βασισμένες στην εφαρμογή των νέων τεχνολογιών. Η τεχνολογία αναδεικνύει την καινοτομία ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στον τομέα της άμυνας, στηρίζοντας τόσο τις Ένοπλες Δυνάμεις, όσο και την εγχώρια Αμυντική Βιομηχανία.

Στο Open Day παρουσιάστηκε το πλαίσιο διεξαγωγής του 1ου Διαγωνισμού με θέμα «Καινοτομώντας στην Επίγνωση της Επιχειρησιακής Κατάστασης (Situational Awareness Innovation)” και δόθηκαν διευκρινήσεις στους διαγωνιζόμενους, αλλά και τους χορηγούς. Η τελική αξιολόγηση των προτάσεων θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο 2021.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας παρουσίασε τη σημασία της εξωστρέφειας σε κάθε πολιτική του Υπουργείου, την οποία συνέδεσε άμεσα και με το υψηλό επιστημονικό υπόβαθρο που κατέχει μεγάλο ποσοστό των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Επεσήμανε επίσης, ότι ο Διαγωνισμός αυτός θα συνεισφέρει σημαντικά στην ανάπτυξη καινοτόμων ιδεών και συνεπώς θα ωφελήσει την Πατρίδα.

Στον χαιρετισμό του ανέφερε τα ακόλουθα:

«Αρχικά, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συμμετέχοντες για την σημερινή τους παρουσία. Σήμερα γίνεται ένα ακόμα βήμα για την Ελλάδα της καινοτομίας, της δημιουργίας και της υγιούς επιχειρηματικότητας, στον τομέα της Αμυντικής Τεχνολογίας. Είμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε δημιουργικούς νέους και νέες, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, επιστημονικό και ερευνητικό προσωπικό Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων και επιχειρήσεων της χώρας, ώστε να προτείνουν χρήσιμες ιδέες προς όφελος της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας και των Ενόπλων Δυνάμεων, προωθώντας την καινοτομία σε όλα τα επίπεδα.

Η ανταπόκριση που έχει μέχρι στιγμής ο 1ος Διαγωνισμός Καινοτομίας “Defence Innovation Challenge” μας προκαλεί ιδιαίτερη ικανοποίηση. Στόχος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι οι έξυπνες και καινοτόμες ιδέες και λύσεις για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων στον τομέα της Άμυνας, να υποστηριχθούν, ώστε στη συνέχεια να υλοποιηθούν, παρέχοντας σημαντικά οφέλη.

Στεφανής

Όλοι αντιλαμβανόμαστε τα μεγάλα προβλήματα που προκάλεσε στην Πατρίδα μας η φυγή των νέων επιστημόνων στο εξωτερικό (Brain Drain), κυρίως λόγω της έλλειψης εργασίας, αλλά και των χαμηλών αποδοχών και προσδοκιών. Όμως, βλέπουμε πως αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες από την Κυβέρνηση, καθώς και από νέες αναδυόμενες ομάδες και νεοφυείς επιχειρήσεις και δίνονται αποτελεσματικές λύσεις στο πρόβλημα. Επίσης, πιστεύουμε ότι η νέα γενιά των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων έχει τη δυνατότητα ανάδειξης ρηξικέλευθων λύσεων, καθώς διαθέτει εξαιρετική επιστημονική κατάρτιση και ευρεία οπτική, εκτός του αμιγώς στρατιωτικού πλαισίου.

Η σημερινή διαδικτυακή συνάντηση έχει ως στόχο την ενημέρωση των ενδιαφερόμενων για τον Διαγωνισμό Καινοτομίας από τους αρμόδιους φορείς, αλλά αποτελεί και ένα ανοιχτό κάλεσμα προς το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας. Σας καλώ, λοιπόν, να ενισχύσετε τη συλλογική αυτή προσπάθεια καταθέτοντας τις ιδέες σας στον Διαγωνισμό».

Tags: ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΥΠΕΘΑΥΦΕΘΑ

Related Posts

ΗΝΙΟΧΟΣ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

«Ηνίοχος 2026»: Οι ΗΠΑ αποσύρουν τη συμμετοχή τους από την άσκηση, λόγω Ιράν

20/02/2026 - 20:34
Αρχηγός ΓΕΝ
ΓΕΝ

Ο Αρχηγός ΓΕΝ στην Ινδία: Οι επισκέψεις και οι επαφές για την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο Ναυτικών [pics]

20/02/2026 - 20:06
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας και SACEUR συζήτησαν για την «Ατζέντα 2030» και για θέματα μετασχηματισμού του NATO

20/02/2026 - 12:24

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1913 ο ελληνικός Στρατός κυριεύει το οχυρωμένο Μπιζάνι και απελευθερώνει τα Γιάννενα από τους Τούρκους

Ο Τραμπ θα ταξιδέψει στην Κίνα από τις 31 Μαρτίου έως τις 2 Απριλίου εν μέσω εμπορικών εντάσεων

«Ηνίοχος 2026»: Οι ΗΠΑ αποσύρουν τη συμμετοχή τους από την άσκηση, λόγω Ιράν

Ο Αρχηγός ΓΕΝ στην Ινδία: Οι επισκέψεις και οι επαφές για την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο Ναυτικών [pics]

Ο στρατός του Ισραήλ «σε επιφυλακή» – Ο Τραμπ ζυγίζει τις επιλογές του για επίθεση στο Ιράν

Ζελένσκι: «Δεν υπάρχει πρόοδος στο εδαφικό ζήτημα στις συνομιλίες με τη Ρωσία – Είμαστε έτοιμοι για συμβιβασμούς»

USS Gerald Ford: Μπήκε στη Μεσόγειο και οδεύει προς τη Μέση Ανατολή – Στάση για ανεφοδιασμό στη Σούδα

O Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο «περιορισμένου πλήγματος» στο Ιράν αν δεν καταλήξουν σε συμφωνία

Top News

Γιώργος Μαζωνάκης: Η πρώτη ανάρτηση μετά το νοσοκομείο - «Μου λείψατε και σας έλειψα»

Κατερίνα Παναγοπούλου: Πάντα έλεγα ως παιδάκι ότι θα πω το δελτίο στο Mega - Δε θέλω να με δει κανένας με μαγιό ή να χορεύω στο τραπέζι

Πατρινό Καρναβάλι 2026: Φαντασμαγορική πρεμιέρα με τη νυχτερινή παρέλαση των αρμάτων

Τρύφωνας Σαμαράς: Σκοτώθηκε το σκυλάκι του στα παρασκήνια του «Just the 2 of us»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert