OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Κούβα: Οι ΗΠΑ ευθύνονται για τις διαδηλώσεις – Ανησυχία εκφράζει ο ΟΗΕ

12/07/2021 - 20:33
Κούβα
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Κουβανός πρόεδρος Μιγκέλ Ντίας Κανέλ απέδωσε στις αμερικανικές κυρώσεις στην Κούβα που ενισχύθηκαν τα τελευταία χρόνια τις οικονομικές επιπτώσεις, όπως οι περικοπές σε φάρμακα και οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση, οι οποίες προκάλεσαν τις ασυνήθιστες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας το περασμένο Σαββατοκύριακο, υποστηρίζοντας ότι στόχος της Ουάσινγκτον ήταν να προκαλέσει κοινωνικές ταραχές.

Οι διαδηλώσεις που έγιναν την περασμένη Κυριακή σε διάφορες πόλεις της Κούβας δεν πρέπει να χαρακτηρίζονται «ειρηνικές διαμαρτυρίες», πολλές ενέργειες των διαδηλωτών ήταν εγκληματικές, είπε ο Κουβανός πρόεδρος σε ομιλία του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο.

Ο Μιγκέλ Ντίας Κανέλ είπε ότι πριν από τις διαδηλώσεις που έγιναν με την παρότρυνση των ΗΠΑ εναντίον της κυβέρνησης της χώρας, ξεκίνησε μια ευρείας κλίμακας ενημερωτική καμπάνια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που είχε στόχο τον διχασμό της κοινωνίας. Εξαιτίας αυτής της καμπάνιας σύμφωνα με τον ίδιο, ακόμη και πολίτες που είχαν δίκαια αιτήματα προς την ηγεσία της χώρας έπεσαν θύματα προκλήσεων.

Ο Κουβανός πρόεδρος είπε επίσης ότι οι εμπνευστές των διαδηλώσεων στην Κούβα επέλεξαν για την διοργάνωσή τους μια στιγμή κατά την οποία η χώρα βιώνει ένα από τα πιο δύσκολα στάδια της πανδημίας του κορονοϊού.

Την Κυριακή η κρατική τηλεόραση της Κούβας μετέδωσε ότι σε μερικές πόλεις της χώρας σημειώθηκαν ταραχές, και όσοι συμμετείχαν προέβησαν σε λεηλασίες καταστημάτων. Νωρίτερα στην πόλη Σαν Αντόνιο ντε λος Μπάνιος, που βρίσκεται 24 χιλιόμετρα νότια της Αβάνας, είχαν αρχίσει μαζικές διαδηλώσεις.

Στην πόλη έσπευσε ο πρόεδρος της χώρας που κάλεσε τους υπερασπιστές της κουβανικής επανάστασης να βγουν στους δρόμους και να αποτρέψουν προκλήσεις εναντίον της κυβέρνησης επισημαίνοντας ότι «πάντα όσοι υποστήριζαν τον αποκλεισμό και ήσαν μισθοφόροι της αυτοκρατορίας των γιάνκηδων, ζητούν να γίνει ‘ανθρωπιστική παρέμβαση’, ενώ παράλληλα διαδίδουν ισχυρισμούς σύμφωνα με τους οποίους η κυβέρνηση δεν μπορεί τάχα να ελέγξει την δύσκολη επιδημιολογική κατάσταση».

Η αντίδραση του ΟΗΕ

Το γραφείο του Γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες επισημαίνει ότι είναι αναγκαίο να διασφαλισθεί το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου και των συγκεντρώσεων στην Κούβα , όπου πραγματοποιούνται μαζικές διαμαρτυρίες. Την σχετική δήλωση έκανε σήμερα ο αναπληρωτής του επίσημου εκπροσώπου του Γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Φαρχάν Χακ, μεταδίδει το πρακτορείο TASS.

«Παρακολουθούμε αυτό που γίνεται. Θέλουμε να είμαστε βέβαιοι ότι τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, μεταξύ των οποίων το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου και το δικαίωμα του συνέρχεσθαιμ θα γίνουν σεβαστά», δήλωσε ο Χακ, προσθέτοντας ότι προς το παρόν δεν ετοιμάζονται να θέσουν το ζήτημα της Κούβας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες Reuters

Tags: ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΟΥΒΑΗΠΑΚΟΥΒΑΟΗΕ

Related Posts

Τουσκ - Κίεβο
ΚΟΣΜΟΣ

Στο Κίεβο ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ εν μέσω συνεχιζόμενων επιθέσεων της Ρωσίας

05/02/2026 - 10:37
Αμπού Ντάμπι
ΚΟΣΜΟΣ

Αμπού Ντάμπι: Ξεκίνησαν εκ νέου οι συνομιλίες Ρωσίας – Ουκρανίας με τη μεσολάβηση των ΗΠΑ

05/02/2026 - 10:09
Κούβα
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Θα συνεχίσει να προμηθεύει πετρέλαιο στην Κούβα

05/02/2026 - 09:36

Διαβάστε Επίσης

Στο Κίεβο ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ εν μέσω συνεχιζόμενων επιθέσεων της Ρωσίας

Αμπού Ντάμπι: Ξεκίνησαν εκ νέου οι συνομιλίες Ρωσίας – Ουκρανίας με τη μεσολάβηση των ΗΠΑ

Ρωσία: Θα συνεχίσει να προμηθεύει πετρέλαιο στην Κούβα

ΗΠΑ: Ισόβια στον 59χρονο που καταδικάστηκε για απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ το 2024

Ισλαμικό Κράτος: Για την αυξανόμενη απειλή και ισχύ του σε Συρία – Ιράν προειδοποιεί το Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ

New START: Έληξε η συνθήκη ΗΠΑ – Ρωσίας για τα πυρηνικά όπλα – «Ανανεώστε την» ζητά ο ΓΓ του ΟΗΕ

Ζελένσκι: 55.000 είναι οι νεκροί Ουκρανοί στρατιώτες από την έναρξη της ρωσικής εισβολής

Σι σε Τραμπ: Μην πουλάς όπλα στην Ταϊβάν – «Οι σχέσεις με τις ΗΠΑ δεν αλλάζουν» λέει η Ταϊπέι

Top News

Κακοκαιρία: Ισχυρές καταιγίδες, χαλάζι και μποφόρ σε 8 περιοχές - Τα φαινόμενα χτυπούν την Αττική το μεσημέρι, δείτε χάρτες

Η Ιωάννα Τούνη για τον σύντροφό της: Κλείσαμε και μου κάνει ταξίδι δώρο, είμαι ενθουσιασμένη, πεθαίνω, λιώνω

Σταματίνα Τσιμτσιλή: Με τον μπαμπά μου είχα ανταγωνιστική σχέση, «έφυγε» και δεν πρόλαβα να λύσω κάποια πράγματα

Ντέμης Νικολαΐδης: Ανεστάλη ο πλειστηριασμός του οικοπέδου του στην Αλεξανδρούπολη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert