OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Χεζμπολάχ: «Ανοιχτό» το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των εντάσεων με το Ισραήλ

08/08/2021 - 09:45
Χεζμπολάχ
Share on FacebookShare on Twitter

Ο ηγέτης της υποστηριζόμενης από το Ιράν λιβανικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, Χάσαν Νασράλα, δήλωσε σήμερα πως η οργάνωσή του επέλεξε να απαντήσει στα ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα σε ανοικτό έδαφος, αλλά μπορεί να κλιμακώσει τις ενέργειές της στο μέλλον.

Σήμερα δεν αναφέρθηκαν πλήγματα και μέχρι τώρα δεν έχουν αναφερθεί απώλειες. Χθες, Παρασκευή, η Χεζμπολάχ εκτόξευσε ρουκέτες προς τις ισραηλινές δυνάμεις, προκαλώντας ανταποδοτικά πυρά από το Ισραήλ στον νότιο Λίβανο. Αμφότερες οι πλευρές έθεσαν στο στόχαστρο ανοικτό έδαφος, δείχνοντας ότι δεν επιθυμούσαν να κλιμακώσουν περαιτέρω τις ομοβροντίες.

Η κλιμάκωση των εντάσεων

Σε μια ομιλία για την επέτειο του τέλους του πολέμου του 2006 με το Ισραήλ, ο Νασράλα είπε πως τα ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα ήταν μια «επικίνδυνη εξέλιξη» που δεν έχει προηγούμενο τα τελευταία 15 χρόνια. Είπε πως η οργάνωση ήθελε να δείξει πως θα υπάρξει απάντηση σε οιοδήποτε ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα «με τον κατάλληλο και αναλογικό τρόμο». «Επιλέξαμε χθες το ανοικτό έδαφος στην περιοχή των Αγροκτημάτων Σεμπάα για να στείλουμε ένα μήνυμα, και να κάνουμε ένα βήμα, και μπορούμε αργότερα να κλιμακώσουμε με άλλο ένα βήμα», είπε ο Νασράλα.

Ο Νασράλα είπε πως οι επιλογές της Χεζμπολάχ περιλαμβάνουν μια απάντηση σε ανοικτό έδαφος «στη βόρεια κατεχόμενη Παλαιστίνη, στη Γαλιλαία ή στα Υψίπεδα Γκολάν. Οι ανταλλαγές πυρών ξεκίνησαν την Τετάρτη, όταν μια ρουκέτα έπληξε το Ισραήλ από τον Λίβανο για την οποία καμία οργάνωση δεν ανέλαβε την ευθύνη. Η επίθεση αυτή, την οποία δεν σχολίασε η Χεζμπολάχ, προκάλεσε ανταποδοτικά πυρά πυροβολικού και αεροπορικά πλήγματα από το Ισραήλ.

Οι περιφερειακές εντάσεις έχουν αυξηθεί έπειτα από μια φερόμενη ιρανική επίθεση σε ένα δεξαμενόπλοιο το οποίο διαχειρίζεται ισραηλινή εταιρία στον Κόλπο την περασμένη εβδομάδα κατά το οποίο δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν. Η Τεχεράνη αρνείται κάθε ανάμιξη. Ο Νασράλα είπε επίσης πως ο ερευνητής για την έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού είναι πολιτικά προκατειλημμένος.

Ένας χρόνος μετά την έκρηξη στην Βηρυτό

Στις 4 Αυγούστου συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την έκρηξη που ισοπέδωσε μεγάλα τμήματα της πόλης και προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 200 ανθρώπων. Ένας δικαστής, ο Τάρεκ Μπίταρ, είναι επικεφαλής της έρευνας για το τι συνέβη. «Λέω επίσημα στην οικογένεια των μαρτύρων πως αυτός ο δικαστικός ερευνητής κάνει πολιτική, αυτή είναι μια πολιτικοποιημένη έρευνα», είπε ο Νασράλα.

Ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ πρόσθεσε πως δεν ζητεί την άμεση απομάκρυνση του Μπίταρ αλλά απαιτεί να λειτουργεί βάσει ενιαίων προτύπων και να δημοσιοποιεί τα αποτελέσματα μιας τεχνικής έρευνας. Ο Νασράλα επέκρινε επίσης ανθρώπους τους οποίους δεν κατονόμασε που επέρριψαν την ευθύνη στη Χεζμπολάχ για την παρουσία της νιτρικής αμμωνίας που προκάλεσε την έκρηξη. «Πού είναι τα στοιχεία σας για αυτή την άσχημη, αποτρόπαια κατηγορία; Δεν υπάρχει κανένα [στοιχείο]», είπε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες Reuters

Tags: ΙΡΑΝΙΣΡΑΗΛΛΙΒΑΝΟΣ

Related Posts

Ισραήλ
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν μετά από σύγκρουση με μαχητές της Χεζμπολάχ [pic]

31/03/2026 - 09:20
Χέγκσεθ
ΚΟΣΜΟΣ

Financial Times: Ύποπτες επενδυτικές κινήσεις Χέγκσεθ προτού ξεκινήσει ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή

31/03/2026 - 09:14
Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: «Καιρός να φύγουν τα αμερικανικά στρατεύματα από το αδελφό έθνος της Σαουδικής Αραβίας»

31/03/2026 - 08:59

Διαβάστε Επίσης

Ισραήλ: Τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν μετά από σύγκρουση με μαχητές της Χεζμπολάχ [pic]

Financial Times: Ύποπτες επενδυτικές κινήσεις Χέγκσεθ προτού ξεκινήσει ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή

Ιράν: «Καιρός να φύγουν τα αμερικανικά στρατεύματα από το αδελφό έθνος της Σαουδικής Αραβίας»

Νετανιάχου: «Οι μισοί και πλέον στόχοι του πολέμου κατά του Ιράν έχουν επιτευχθεί, αλλά δεν ορίζω χρονοδιάγραμμα»

Ένα πετρελαιοφόρο χτυπήθηκε κοντά στα Στενά του Ορμούζ – Φωτιά σε δεξαμενόπλοιο στο Ντουμπάι από ιρανικό πλήγμα

Ουκρανία: Φονικές ρωσικές αεροπορικές επιδρομές σε Πολτάβα, Ντνιπροπετρόφσκ και Σούμι

Switchblade για τις Ένοπλες Δυνάμεις: Από το 2028 στα τέλη του 2026 οι πρώτες παραδόσεις μετά τις πιέσεις του ΓΕΕΘΑ

Καιρός σήμερα: Bροχές στα δυτικά, τα βόρεια, το ανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη – Δείτε αναλυτικά

Top News

Φαίη Φώτου: Ο Νότης Σφακιανάκης με σήκωσε από τις μασχάλες, μου είπε ότι δεν θα επιστρέψει ξανά

Μίλτος Πασχαλίδης: Στεναχωρήθηκα που το ΚΚΕ δεν ψήφισε τον γάμο για τα ομόφυλα ζευγάρια, μου φάνηκε απάνθρωπο

Καιρός: Η κακοκαιρία Erminio έρχεται με ακραία φαινόμενα - Καταιγίδες, άνεμοι 11 μποφόρ και κύματα 6 μέτρων

Ζωή Κρονάκη: Ο σύζυγός μου ήταν προξενιό για άλλη γυναίκα, η οποία εξαφανίστηκε στο πρώτο μισάωρο

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert