OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

«Αλλαγή φρουράς» στο ΥΠΕΘΑ – Στεφανής: «Αποστολή εξετελέσθη» – Παναγιωτόπουλος: «Δεν συμφωνούσαμε σε όλα, αλλά με δίδαξε…» [pics]

01/09/2021 - 12:28
Αντικατάσταση Στεφανή
Share on FacebookShare on Twitter

Σε κλίμα συγκίνησης και ενότητας, πραγματοποιήθηκε, σήμερα το πρωί, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας η τελετή παράδοσης – παραλαβής των καθηκόντων του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας από τον Αλκιβιάδη Στεφανή στον Νίκο Χαρδαλιά.

Απευθυνόμενος στον Αλκιβιάδη Στεφανή, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι «δεν συμφωνούσαμε σε όλα, αλλά συμφωνούσαμε πάντα σε αυτό που έπρεπε να γίνει». Χαρακτήρισε, δε, το έργο που έχει γίνει στο υπουργείο τα τελευταία δύο χρόνια αποτέλεσμα «ομαδικής δουλειάς».

«Ακούσαμε, συνθέσαμε απόψεις και προχωρήσαμε στην προσπάθεια για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα» πρόσθεσε ο κ. Παναγιωτόπουλος και υπογράμμισε: «Από την εμπειρία μου δίπλα στον Αλκιβιάδη Στεφανή διδάχθηκα από το πάθος για τη δουλειά και την αγάπη για τις Ένοπλες Δυνάμεις και την πατρίδα που δεν κρύβεται».

Συνομιλία Παναγιωτόπουλου - Στεφανή

«Είναι», είπε, «γεγονός ότι με τον Αλκιβιάδη Στεφανή αναπτύξαμε μια εξαιρετικά στενή συνεργασία κάτω από δύσκολες συνθήκες, για να αντεπεξέλθουμε στις προκλήσεις που βρέθηκαν μπροστά μας. Πιστεύω ανταποκριθήκαμε σε ικανοποιητικό βαθμό».

Όσο αφορά τον Νίκο Χαρδαλιά, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επισήμανε: «Θεωρώ ότι είναι σκληρός, είναι μαχητής. Αυτό το απέδειξε, υπό συνθήκες πρωτόγνωρες, καθώς διαχειρίστηκε δύσκολες και εντατικές κρίσεις, άνευ προηγούμενου».

«Είμαι βέβαιος ότι έρχεται σε έναν χώρο που μπορεί να προσφέρει και να ενωθεί με την ομάδα για το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα» ανέφερε ο κ.Παναγιωτόπουλος και συμπλήρωσε: «Η ικανότητα του μαχητή δεν είναι μόνο για τη στιγμή της μάχης. Είναι για όλη τη ζωή. Στον δρόμο του πολεμιστή. Θεωρώ ότι στο υπουργείο είμαστε μια ομάδα μαχητών και ο Νίκος Χαρδαλιάς θα αποτελέσει μια χρήσιμη προσθήκη».

Αλκιβιάδης Στεφανής: «Αποστολή εξετελέσθη»

«Αποστολή εξετελέσθη», τόνισε ο Αλκιβιάδης Στεφανής, «με πάθος, σκληρή δουλειά και όραμα για την πατρίδα. Αποστολή εξετελέσθη με σεβασμό στις Ένοπλες Δυνάμεις».

Χαρακτήρισε τη διαχείριση της κρίσης στον Έβρο «τη μεγαλύτερη νίκη τα τελευταία δυο χρόνια» καθώς «έγινε κατανοητό σε ολόκληρη την Ευρώπη ότι το πρόβλημα δεν ήταν ελληνοτουρκικό, αλλά πρόβλημα παραβατικότητας της Τουρκίας».

«Κλείνει», συμπλήρωσε ο κ. Στεφανής, «ένας επιτυχημένος κύκλος, γιατί τα δυο χρόνια αυτά παρουσιάσαμε μια βαθιά εξωστρέφεια και συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στην ελληνική κοινωνία. Από τη μια άκρη της Ελλάδας στην άλλη οι πολίτες ένιωσαν την παρουσία μας. Από τις Διαπόντιους Νήσους έως τη Σύμη, την Κάσο και το Καστελόριζο».

Ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας για την εξαιρετική συνεργασία και ειδικότερα τον υπουργό Εθνικής ‘Αμυνας και τη στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Χαιρετισμός Αλκιβιάδη Στεφανή

Στον νέο υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, ευχήθηκε δύναμη και υγεία, ενώ τόνισε ότι «έχει τις δυνατότητες και σύντομα θα γίνει μέλος των Ενόπλων Δυνάμεων».

«Στη ζωή μου έχω επιλέξει να είμαι πάντα πολύ ειλικρινής» ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς. «Θέλω να ομολογήσω ότι στέκομαι σήμερα εδώ με περισσή αμηχανία» και «ξεχωριστό συναίσθημα ευθύνης και καθήκοντος».

Υπογράμμισε ότι διαδέχεται «έναν άνθρωπο με ξεχωριστή παρακαταθήκη» και πρόσθεσε: «Είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με τον υφυπουργό Αλκιβιάδη Στεφανή και προσβλέπω στην εμπειρία, την καθοδήγηση και τη συμβουλή του».

«Θα εργαστώ σκληρά. Θα δώσω το καλύτερό μου εαυτό» κατέληξε ο Ν. Χαρδαλιάς.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος ευχαρίστησε τον Αλκιβιάδη Στεφανή «εκ μέρους της στρατιωτικής ηγεσίας και του συνόλου του στρατεύματος, για όλα όσα κάναμε μαζί» και του ευχήθηκε «καλή συνέχεια στην πορεία του». Στον Ν. Χαρδαλιά, ευχήθηκε «σιδεροκέφαλος και καλή δύναμη».

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνιος Οικονόμου ευχαρίστησε τον «φίλο», όπως είπε χαρακτηριστικά, Αλκιβιάδη Στεφανή για την αγαστή συνεργασία τους που ξεκίνησε από το 2013.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Ιωάννης Καποδίστριας» παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, του αρχηγού ΓΕΣ αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση, του αρχηγού ΓΕΑ αντιπτέραρχου Γεώργιου Μπλιούμη, του αρχηγού ΓΕΝ αντιναύαρχου Στυλιανού Πετράκη, του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνιου Οικονόμου.

Το «παρών» έδωσε η οικογένεια του Αλκιβιάδη Στεφανή, ενώ ιδιαίτερα αισθητή ήταν η παρουσία του ολίγων μηνών εγγονού του, ‘Αλκη.

Μετά την τελετή, ο Αλκιβιάδης Στεφανής δέχθηκε δώρα από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Tags: ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣΝΙΚΟΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Related Posts

Δένδιας
ΥΕΘΑ

Νίκος Δένδιας: «Η απάντηση στο τι πρέπει να αλλάξει στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι μονολεκτική – Όλα»

09/12/2025 - 21:00
Δένδιας: Στόχος η ελληνική συμμετοχή 25% και μεταφορά τεχνογνωσίας στα εξοπλιστικά – «Τρέχει» η παραγωγή του «Κένταυρος»
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Στόχος η ελληνική συμμετοχή 25% και μεταφορά τεχνογνωσίας στα εξοπλιστικά – «Τρέχει» η παραγωγή του «Κένταυρος»

09/12/2025 - 10:12
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Με την «Ατζέντα 2030» η Άμυνα μετατρέπεται σε παραγωγικό πολλαπλασιαστή ισχύος

08/12/2025 - 21:53

Διαβάστε Επίσης

Ιράν: «Θα συνεχίσουμε να υποστήριζουμε τη Χεζμπολάχ» – Οι ΗΠΑ πιέζουν τον Λίβανο για τον αφοπλισμό της

Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: «Έρχονται πιο αυστηροί νόμοι για τα όπλα» είπε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας

Κολομβία: Εντολή του προέδρου Πέτρο στον στρατό να επιτεθεί κατά των ανταρτών του ELN

Ισραήλ: Ο στρατός σκότωσε δύο μαχητές και ένα διοικητικό στέλεχος τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο

Χιλή: Νικητής των προεδρικών εκλογών ο υπερσυντηρητικός Καστ – Οπαδοί πανηγύριζαν με εικόνες του Πινοσέτ

Εκσυγχρονισμός ΜΕΚΟ: Στην τελική ευθεία οι 3 κύριες συμβάσεις – «Τρέχουν» επικοινωνίες, νέο sonar και πυροβόλα Mk45-Sovraponte

Καιρός: Τοπικές νεφώσεις και πιθανότητα βροχών σε Σποράδες, Εύβοια και Κρήτη

Σαν σήμερα: Το 1937 ξεκινά επί Στάλιν η οργανωμένη μαζική καταδίωξη των ελληνικής καταγωγής πολιτών στην ΕΣΣΔ

Top News

Νεκρός ο σκηνοθέτης Ρομπ Ράινερ και η σύζυγός του, Μισέλ - Δολοφονήθηκαν από τον γιο τους

Δώρο Χριστουγέννων: Μέχρι 21 Δεκεμβρίου η καταβολή του - Online υπολογισμός

Συνταγή για σούπα κάστανο βελουτέ

Μαίρη Συνατσάκη: Η κόρη μου είναι παντοτινά η αισιόδοξη νότα στην καθημερινότητά μου, το φως και ο ήλιος

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert