OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Παρατείνονται οι έρευνες του «Nautical Geo» – Με αντιNAVTEX προκαλεί η Άγκυρα – Χάρτης της Τουρκικής προκλητικότητας στους Ευρωπαίους ΥΠΕΞ

23/09/2021 - 10:05
Nautical Geo
Share on FacebookShare on Twitter

Το γαλλικό ερευνητικό πλοίο, «Nautical Geo» που πραγματοποιεί βυθομετρικές έρευνες ανατολικά της Κρήτης κατέπλευσε στο λιμάνι του Ηρακλείου και η τουρκική φρεγάτα απομακρύνθηκε από την περιοχή των ερευνών, αλλά παραμένει προκλητικά στην περιοχή.

Ο υδρογραφικός σταθμός Ηρακλείου ανανέωσε χθες με ναυτική αναγγελία τη συνέχιση των ερευνών του γαλλικού πλοίου από τις 24 έως τις 26 του μηνός.

Οι τουρκικές αρχές, όπως συνέβη και με την πρώτη ελληνική ναυτική αναγγελία, αντέδρασαν, εκδίδοντας παράνομη αντι-NAVTEX με την οποία υποστηρίζεται ότι η συγκεκριμένη περιοχή που δεσμεύεται για τις έρευνες του Nautical Geo βρίσκεται εντός τουρκικών θαλασσίων ζωνών.

Η Άγκυρα συνεχίζει την τακτική της έκδοσης ναυτικών αναγγελιών στην προσπάθειά της να δημιουργήσει τετελεσμένα στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο. Αμφισβητεί την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών που Αθήνα και Κάιρο συμφώνησαν στη βάση των αρχών του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας.

Ταυτόχρονα, αμφισβητεί με παράνομη ναυτική αναγγελία τη δικαιοδοσία των ελληνικών αρχών στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στο κεντρικό Αιγαίο, αναγγέλλοντας άσκηση έρευνας και διάσωσης το πρώτο 15νθήμερο του Οκτωβρίου.

Παρουσίαση με χάρτες της τουρκικής προκλητικότητας από Δένδια

Για το πιο πρόσφατο επεισόδιο της τουρκικής παραβατικότητας είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τους Ευρωπαίους ομολόγους του ο Νίκος Δένδιας κατά τη διάρκεια της συνάντησης των ΥΠΕΞ της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο Έλληνας υπουργός παρουσίασε χάρτη με την παρουσία των τουρκικών πολεμικών πλοίων, τα οποία βρίσκονται σε απόσταση μόλις δέκα μιλίων από τις ανατολικές ακτές της Κρήτης, προκειμένου να οπτικοποιήσει το μέγεθος της πρόκλησης αλλά και τον παραλογισμό της τουρκικής συμπεριφοράς.

Ερμηνεύοντας αυτή τη νέα όξυνση της τουρκικής παραβατικότητας, οι διπλωματικές πηγές εκτίμησαν ότι η Άγκυρα θεωρεί ότι έχει αποκτήσει ένα νέο πολιτικό κεφάλαιο που της επιτρέπει να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση λόγω του ρόλου που παίζει στο Αφγανιστάν.

Εκτίμησαν, ωστόσο, ότι πρόκειται για μια λάθος θεώρηση των πραγμάτων και υπενθύμισαν ότι πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αρνήθηκε να παραχωρήσει συνάντηση στον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο πλαίσιο της ΓΓ του ΟΗΕ, ενώ ο Αμερικανός ΥΠΕΞ ζήτησε την απομάκρυνση των τουρκικών στρατευμάτων από την Λιβύη.

Tags: NAUTICAL GEONAVTEXΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣΤΟΥΡΚΙΑΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

Related Posts

ATR-72 - FIR Αθηνών
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκικά ATR-72 και UAV έκαναν τρεις παραβάσεις του FIR Αθηνών στο νοτιοανατολικό Αιγαίο

16/12/2025 - 17:25
F-16 - Τουρκικό ΥΠΑΜ - Δένδιας
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Οπλισμένα τουρκικά F-16 πέταξαν στο κεντρικό Αιγαίο – Έκαναν τέσσερις παραβιάσεις

12/12/2025 - 18:10
Γκιουλέρ
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Γιασάρ Γκιουλέρ: «Δεν θα ανεχθούμε καμία προσπάθεια μονομερών τετελεσμένων σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο»

11/12/2025 - 19:37

Διαβάστε Επίσης

Μόσχα: Μυστηριώδης θάνατος αντιπροσώπου σερβικής εταιρίας εμπορίας όπλων

Τουρκικά ATR-72 και UAV έκαναν τρεις παραβάσεις του FIR Αθηνών στο νοτιοανατολικό Αιγαίο

Οκτώ ευρωπαϊκές χώρες προειδοποιούν: Η Ρωσία είναι η κύρια απειλή για την ειρήνη στον Ευρωατλαντικό χώρο

Η Ρωσία διαψεύδει ότι ουκρανικό υποθαλάσσιο drone έπληξε ρωσικο υποβρύχιο στο Νοβοροσίσκ [vid]

EFA GROUP: Νέοι επενδυτές, αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και δημιουργία Τεχνολογικών Clusters που αναδιαμορφώνουν το μέλλον της άμυνας

Ζελένσκι: Η Ουκρανία αντιμετωπίζει οικονομικές προκλήσεις, τα δεσμευμένα ρωσικά assets είναι καίριας σημασίας

ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο σχεδιάζει βαθιά αναδιάρθρωση της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων – Μειώνονται οι στρατηγοί και η σημασία της Ευρώπης

Ουκρανία: Στα «σκαριά» η δημιουργία διεθνούς οργανισμού για ρωσικές πολεμικές αποζημιώσεις

Top News

Θεσσαλονίκη: Πιλοτική 24ωρη λειτουργία του Μετρό και έξι λεωφορειακών γραμμών στις 20 και 27 Δεκεμβρίου

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο δικηγόρος του κατέθεσε έγγραφα που φέρεται να αποδεικνύουν ότι δεν οδηγούσε εκείνος την Lotus στην Αττική οδό

Ηλεκτρικό ρεύμα: Πως να αλλάξετε πάροχο - Η διαδικασία μέσω gov.gr

Μαρία Καρυστιανού για το νέο κόμμα: «Δεν θα αυτοπροταθώ ως ηγέτης - Μόνο του θα υποδείξει ποιον θέλει αρχηγό»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert