OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Λαβρόφ: Δεν εμπλεκόμαστε στην αποστολή της Wagner στο Μάλι – Τι είπε για τα τουρκικά στρατεύματα στη Λιβύη

26/09/2021 - 08:24
Σεργκέι Λαβρόφ
Share on FacebookShare on Twitter
Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι αρχές του Μάλι προσέγγισαν «ρωσικές ιδιωτικές εταιρίες» για να ενισχύσουν την ασφάλεια του Μάλι, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, αναφέροντας ότι η Μόσχα δεν εμπλέκεται.

Η Γαλλία και η Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασαν την ανησυχία τους στη Ρωσία για τις συζητήσεις αυτές, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, εξήγησε ο υπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ωστόσο, πρόσθεσε ο Λαβρόφ, το Παρίσι ανακοίνωσε τη βούλησή του να μειώσει τη στρατιωτική του παρουσία στο Μάλι και η κυβέρνηση του Μάλι στράφηκε επομένως σε «ρωσικές ιδιωτικές εταιρίες». «Αυτή είναι δραστηριότητα που ασκείται σε νόμιμη βάση», δήλωσε, και «εμείς δεν έχουμε καμία σχέση με αυτό».

Το Μάλι ζήτησε από ρωσική ιδιωτική εταιρία να το βοηθήσει να πολεμήσει τους αντάρτες, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο Interfax, επικαλούμενο τον Σεργκέι Λαβρόφ.

Η ρωσική κυβέρνηση δεν έχει καμιά σχέση με τη συνεργασία αυτή, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA, επικαλούμενο δήλωση του Λαβρόφ.

Οι σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το Μάλι μπορεί να πληγούν σοβαρά, αν η χώρα αυτή επιτρέψει σε Ρώσους ιδιωτικούς στρατιωτικούς εργολάβους να επιχειρούν στη χώρα, δήλωσε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοσέπ Μπορέλ νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα.

Η Γαλλία, η Γερμανία και η Εσθονία προειδοποίησαν ότι θα επανεξετάσουν τη στρατιωτική τους παρουσία στο Μάλι εάν επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης του Μάλι και ρωσικών ιδιωτικών στρατιωτικών εταιριών, συγκεκριμένα της εταιρίας Βάγκνερ, που είναι γνωστό ότι πρόσκειται στο Κρεμλίνο.

Μέλη αυτής της εταιρίας βρίσκονται ήδη στη Λιβύη και την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, όπου αποτελούν αντικείμενο κατηγοριών για ωμότητες.

Όσον αφορά την απόσυρση των μισθοφόρων που βρίσκονται στη Λιβύη (Ρώσοι, Σύροι, Σουδανοί και πολίτες του Τσαντ), ο Σεργκέι Λαβρόφ υπογράμμισε ότι έπρεπε να γίνει «συγχρονισμένα» με την απόσυρση των ξένων (τουρκικών) στρατευμάτων, ώστε να μην διαταραχθεί η ισορροπία δυνάμεων στη χώρα αυτή.

Ο ΟΗΕ εκτιμά ότι περισσότεροι από 20.000 μισθοφόροι και ξένοι στρατιώτες βρίσκονται στη Λιβύη. Εδώ και μήνες γίνονται διεθνείς εκκλήσεις για την απόσυρσή τους προκειμένου να διασφαλιστεί η διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών στις 24 Δεκεμβρίου στη χώρα, έπειτα από χρόνια πολέμου ο οποίος τροφοδοτείτο από ξένες παρεμβάσεις.

Πηγή: AFP / Reuters / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: ΛΙΒΥΗΜΑΛΙΡΩΣΙΑΣΕΡΓΚΕΙ ΛΑΒΡΟΦ

Related Posts

Νετανιάχου
ΚΟΣΜΟΣ

Επιμένει ο Νετανιάχου: To Ισραήλ θα παραμείνει στον Λίβανο όσο χρειαστεί

15/06/2026 - 21:50
Τραμπ - Μακρόν
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: «Τα Στενά του Ορμούζ θα ανοίξουν την Παρασκευή – Τώρα που τέλειωσε το θέμα του Ιράν, θα επικεντρωθώ στην Ουκρανία»

15/06/2026 - 19:55
Eurosatory
ΚΟΣΜΟΣ

Eurosatory 2026: Κλειστά τα περίπτερα δώδεκα ισραηλινών εταιρειών – Διπλωματικές εντάσεις ανάμεσα σε Γαλλία και Ισραήλ

15/06/2026 - 19:21

Διαβάστε Επίσης

CAPINT: Η KNDS παρουσίασε νέο άρμα μάχης ως «ενδιάμεση λύση» μέχρι να έρθει το γαλλογερμανικό τανκ νέας γενιάς MGCS [pics, vid]

Η επιστροφή των «κυνηγών» υποβρυχίων P-3 Orion: Τι αλλάζει στον ναυτικό πόλεμο – «Αγκάθι» τα πληρώματα και η τεχνική υποστήριξη

Καιρός σήμερα: Σχεδόν αίθριος με αραιές νεφώσεις – Σε ποιες περιοχές θα βρέξει

Σαν σήμερα: Το 1998 τέσσερα F-16 και δύο C-130 της ελληνικής ΠΑ προσγειώνονται για πρώτη φορά στην Πάφο

Η SAFRAN και η THEON ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ταχύτερη ανάπτυξη ηλεκτρο-οπτικών λύσεων για drones

Επιμένει ο Νετανιάχου: To Ισραήλ θα παραμείνει στον Λίβανο όσο χρειαστεί

Και η Renault μπαίνει στην αμυντική βιομηχανία: Συνεργασία με την Thales για την ανάπτυξη στρατιωτικών οχημάτων

Σχολή Ναυτικών Δοκίμων: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα από Πανεπιστήμιο MIT με έμφαση στα θαλάσσια drones [vid, pics]

Top News

Δημοσκόπηση Alco: Στις 9,1 μονάδες η διαφορά ΝΔ και Τσίπρα – Τρίτο το ΠΑΣΟΚ και τέταρτη η Καρυστιανού

Ιωάννα Τούνη: Η βόλτα με τον μικρό Πάρη στην Θεσσαλονίκη και η σχολική γιορτή

Μαριαλένα Ρουμελιώτη: Η ανάρτηση από την πρώτη βόλτα με τον νεογέννητο γιο της

Η Σμαράγδα Καρύδη ομολογεί ότι βρήκε τον επίγειο παράδεισό της στη Μύκονο

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert