OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Ο Ν. Παναγιωτόπουλος για τις κορβέτες, τα αρματαγωγά και τα σκάφη ανορθόδοξου πολέμου του ΠΝ

02/12/2021 - 11:03
Παναγιωτόπουλος
Share on FacebookShare on Twitter

Η ενίσχυση του στόλου του Πολεμικού Ναυτικού αποτελεί εκπεφρασμένη και υψηλή προτεραιότητα της παρούσας κυβέρνησης, όπως ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας πρόσφατα, στη Βουλή, σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, με θέμα «Κορβέτες: Ευέλικτες επιχειρησιακές λύσεις στις ελληνικές θάλασσες – Η αμυντική συνεργασία Ελλάδας-Γαλλίας ως βάση κατασκευής αυτών».

«Οι ενέργειες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, σε συνεργασία με το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, κινούνται προς αυτήν την κατεύθυνση. Στο πλαίσιο αυτό, εξετάζεται κάθε πρόσφορη πρόταση ή δυνατότητα, η οποία θα μπορούσε να συντελέσει στην έτι περαιτέρω αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του Πολεμικού Ναυτικού, με την πρόσκτηση νέων πλοίων σε συνδυασμό με την κατασκευή αυτών από την εγχώρια ναυπηγική βιομηχανία», πρόσθεσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Αναφορικά με την προμήθεια σκαφών ανορθόδοξου πολέμου, απαντώντας σε άλλη σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Βελόπουλος με θέμα «Προμήθεια επιπλέον Σκαφών Ανορθόδοξου Πολέμου αντιστοίχων των Mark V SOC», σημείωσε ότι «κατά τον παρόντα χρόνο είναι σε εξέλιξη προγράμματα εξοπλισμού των σκαφών με επιχειρησιακά συστήματα, με σκοπό την αύξηση της μαχητικής ικανότητάς τους, ενώ παράλληλα είναι σε εξέλιξη η διερεύνηση των υφισταμένων δυνατοτήτων για τη συμπλήρωση της οροφής δομής δυνάμεων με σκάφη ανορθόδοξου πολέμου».

Τέλος, σε τρίτη ερώτηση για το Πολεμικό Ναυτικό με θέμα «Αναγκαία η επαύξηση των αρματαγωγών – αποβατικών σκαφών για το Πολεμικό Ναυτικό», ο υπουργός τόνισε ότι «το ΓΕΕΘΑ έχει καθορίσει, μέσω της εγκεκριμένης από το ΚΥΣΕΑ δομής δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων 2020-2034, τις επιχειρησιακές απαιτήσεις σε ό,τι αφορά την ενίσχυση του στόλου του Πολεμικού Ναυτικού».

«Εξετάζονται», συμπλήρωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος, «όλες οι πιθανές επιλογές για την εξεύρεση της προσφορότερης λύσης, με σκοπό την αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων».

Ξεκαθάρισε, δε, ότι «στοιχεία επί του θέματος δεν δύνανται να αποδεσμευθούν μέσω της παρούσας διαδικασίας, ως έχοντα τη διαβάθμιση του «απορρήτου», καθότι άπτονται του εθνικού αμυντικού σχεδιασμού και της δομής δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας».

«Το Πολεμικό Ναυτικό αναλαμβάνει τις ενέργειες που απαιτούνται για την υλοποίηση της δομής δυνάμεων και τη συντήρηση του υφιστάμενου υλικού, με σκοπό την επίτευξη της αποστολής του στο ακέραιο», κατέληξε, στην απάντησή του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Tags: ΚΟΡΒΕΤΕΣΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟΥΕΘΑ

Related Posts

Δένδιας - drone
ΥΕΘΑ

Νίκος Δένδιας για το drone στην Λευκάδα: «Ξέρουμε τι είναι και τι περιέχει, δεν έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε»

09/05/2026 - 13:59
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Επίσκεψη στην έδρα της 34 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας στη Θεσσαλονίκη [pics, vid]

09/05/2026 - 12:32
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Ο Δένδιας στην Πορτογαλία: Μετά την βάση των C-390, επισκέφθηκε το Επιχειρησιακό Κέντρο για Μη Επανδρωμένα Οχήματα (CEOV)

08/05/2026 - 17:49

Διαβάστε Επίσης

Ουκρανία: Αξιωματούχοι αναφέρουν συγκρούσεις στο πεδίο της μάχης και πλήγματα με drones παρά την εκεχειρία

F-35: Αμερικανικό stealth μαχητικό εξέπεμψε σήμα κινδύνου πάνω από τον Κόλπο του Ομάν

G550 CAEW: H IAI προτείνει το αεροσκάφος έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου στην Πολεμική Αεροπορία

Τραμπ: Τα αμερικανικά στρατεύματα που θα φύγουν από την Γερμανία, πιθανώς θα πάνε στην Πολωνία

Μέση Ανατολή: Εμπορικό πλοίο δέχθηκε επίθεση από άγνωστο βλήμα στα ανοιχτά του Κατάρ

Το Ιράν απειλεί με «ανταπόδοση» μετά την επίθεση των ΗΠΑ εναντίον δεξαμενόπλοιών του

WSJ: Το Ισραήλ έστησε και υπερασπίστηκε μυστική βάση στο Ιράκ για να πολεμήσει το Ιράν

Πούτιν: «Η σύγκρουση στην Ουκρανία φτάνει στο τέλος της»

Top News

Οι Metallica γκρέμισαν το ΟΑΚΑ: Υπερθέαμα με Ζορμπά, Τρύπες και πάνω από 85.000 θαυμαστές – Δείτε όσα έγιναν στη μεγάλη συναυλία

Τι ισχύει με τις ταυτότητες παλαιού τύπου και μέχρι πότε πρέπει να τις αλλάξετε

Οι Metallica στο ΟΑΚΑ: Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο κατέγραψε δονήσεις κατά τη διάρκεια της συναυλίας

Δημήτρης Παπανικολάου: «Πάθαμε σοκ όταν μας είπαν ότι η κόρη μας ενδέχεται να μη μιλήσει ποτέ κανονικά»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert