OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Ζόραν Ζάεφ: Παραιτείται από πρωθυπουργός την άλλη βδομάδα

17/12/2021 - 19:30
Ζάεφ
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ ανήγγειλε ότι στη διάρκεια της προσεχούς εβδομάδας θα καταθέσει στη Βουλή την παραίτησή του από το αξίωμα του πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του. Σύμφωνα με πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης των Σκοπίων, ο Ζάεφ θα υποβάλει την παραίτησή του την ερχόμενη Τετάρτη ή Πέμπτη.

Ο ίδιος είπε ότι αναμένει, να τον διαδεχθεί στον πρωθυπουργικό θώκο ο νέος αρχηγός του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SDSM), Ντιμίταρ Κοβάτσεφσκι, για τον οποίο ανέφερε ότι είναι το πλέον κατάλληλο πρόσωπο για την αντιμετώπιση πρωτίστως της οικονομικής πρόκλησης που αντιμετωπίζει η χώρα. Ο Ζόραν Ζάεφ παραιτήθηκε στα τέλη του περασμένου μήνα από την ηγεσία του SDSM δίνοτας το «δαχτυλίδι» στον εκλεκτό του Ντιμίταρ Κοβάτσεφσκι, ο οποίος την περασμένη Κυριακή εξελέγη νέος αρχηγός του κυβερνώντος κόμματος.

Οι εξελίξεις αυτές λαμβάνουν χώρα μετά τη βαριά ήττα του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος στις δημοτικές εκλογές στη Βόρεια Μακεδονία που διεξήχθησαν στις 31 Οκτωβρίου, για την οποία ο Ζάεφ ανέλαβε την ευθύνη και είχε αναγγείλει ότι θα παραιτηθεί από αρχηγός του κόμματος και από πρωθυπουργός της χώρας. Το VMRO ζητά πρόωρες εκλογές τον Μάιο ή τον Ιούνιο Στο μεταξύ, ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι ζήτησε σήμερα το σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο και τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών τον Μάιο ή τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές είναι η μόνη λύση για την έξοδο από τη γενικότερη κρίση στην οποία βρίσκεται η χώρα. «Οι πρόωρες εκλογές δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση, αλλά στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η χώρα, με τα σοβαρά προβλήματα, δεν υπάρχει κανένας τρόπος ή καμία ευκαιρία γι΄ αυτήν την κυβέρνηση να αλλάξει κάτι. Γι΄αυτό οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές είναι η μόνη λύση για να βγούμε από αυτή την πολιτική, οικονομική, ενεργειακή, διπλωματική, γενική κρίση στη χώρα» είπε ο Μίτσκοσκι.

Η Υπουργός ‘Αμυνας δεν θα συμμετέχει στο νέο κυβερνητικό σχήμα

Σε μία άλλη εξέλιξη, η Υπουργός ‘Αμυνας της Βόρειας Μακεδονίας και ένα από τα πιο αναγνωρισμένα στελέχη της κυβέρνησης και του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος , Ράντμιλα Σεκερίνσκα δεν θα συμμετέχει στο νέο κυβερνητικό σχήμα, το οποίο αναμένεται να διαμορφωθεί μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου 2022.

Η Σεκερίνσκα, σε δηλώσεις της σήμερα στους δημοσιογράφους, υπενθύμισε ότι πριν από οχτώ μήνες αποσύρθηκε από τη θέση της αντιπροέδρου του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος γιατί δεν συμφωνούσε με κάποιες πολιτικές, που σύμφωνα με την ίδια συνέβαλαν στην ήττα του κόμματος στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, ενώ σημείωσε ότι δεν αναμένει να αλλάξουν τα πράγματα το προσεχές διάστημα.

«Δυστυχώς, η εντύπωσή μου είναι ότι δεν μάθαμε από τα λάθη μας και ότι δεν ακούσαμε ή κατανοήσαμε ορισμένα από τα μηνύματα που μας απέστειλε ο κόσμος, και ως εκ τούτου νομίζω ότι η μόνη σωστή και ειλικρινής απόφαση είναι να μην συμμετάσχω στην επόμενη κυβέρνηση» σημείωσε η Σεκερίνσκα. Η αποχώρηση της Σεκερίνσκα από την θέση της αντιπροέδρου του SDSM πριν από οχτώ μήνες είχε ερμηνευτεί τότε ως σαφής διαχωρισμός και αποστασιοποίησή της από τον Ζόραν Ζάεφ, με τον οποίο υπήρξε στενή συνεργάτης και «Νο 2» του κόμματος.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters

Tags: ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΖΟΡΑΝ ΖΑΕΦΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΖΑΕΦ

Related Posts

Charles de Gaulle: Η γαλλική ναυαρχίδα αναχωρεί σήμερα για την αν. Μεσόγειο με πάνοπλη συνοδεία
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Άνοιξε πυρ εναντίον drones πάνω από τη βάση των υποβρυχίων της γαλλικής δύναμης αποτροπής

05/12/2025 - 12:57
ΗΠΑ - ναρκωτικά
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ανακοίνωσαν ότι έπληξαν ταχύπλοο που φέρεται να μετέφερε ναρκωτικά – 4 νεκροί [vid]

05/12/2025 - 12:21
Ισραήλ
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Αύξηση στρατιωτικών δαπανών στα 34 δισ. προβλέπει το προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2026

05/12/2025 - 11:35

Διαβάστε Επίσης

Γαλλία: Άνοιξε πυρ εναντίον drones πάνω από τη βάση των υποβρυχίων της γαλλικής δύναμης αποτροπής

ΗΠΑ: Ανακοίνωσαν ότι έπληξαν ταχύπλοο που φέρεται να μετέφερε ναρκωτικά – 4 νεκροί [vid]

Ισραήλ: Αύξηση στρατιωτικών δαπανών στα 34 δισ. προβλέπει το προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2026

Μαδούρο: Ζήτησε από τον Τραμπ να κρατήσει 200 εκατομμύρια και αμνηστία 100 αξιωματούχων του για να αποχωρήσει από τη Βενεζουέλα

Κακοκαιρία Byron: Σε δυτική και βόρεια Αττική τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

«Εκρηκτικό» ξημέρωμα στο Γκρόζνι – Χτυπήθηκε κυβερνητικό κτίριο της Τσετσενίας [vid]

Οι ΗΠΑ πωλούν στον Καναδά πελώριες ποσότητες βομβών αξίας 2,68 δισ. δολαρίων

Ρωσία: Πυρκαγιά σε τερματικό σταθμό αερίου και λιμάνι μετά από ουκρανική επίθεση [vids]

Top News

Καιρός - Τσατραφύλλιας: Η κακοκαιρία δεν έχει τελειώσει - Τα 7 σημεία που παραμένουν στο επίκεντρο

Τάσος Ξιαρχό προς Κόνι Μεταξά: Αυτά τα καραγκιοζιλίκια εγώ δεν τα θέλω και δε τα σηκώνω

Το Plan b της κυβέρνησης για να φύγουν οι αγρότες από τα μπλόκα πριν από τις γιορτές

Κωνσταντίνος Αργυρός για Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι το πόσο πρόσεχε τους διπλανούς της

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert