OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Ουγγαρία: «Αγνοεί πλήρως» την ΕΕ για την μεταναστευτική πολιτική

21/12/2021 - 16:38
Ουγγαρία
Share on FacebookShare on Twitter

Η Ουγγαρία δεν θα αλλάξει τους αμφιλεγόμενους νόμους της για τη μετανάστευση παρά την απόφαση ευρωπαϊκού δικαστηρίου, δήλωσε σήμερα ο Πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν, εντείνοντας την εθνικιστική εκστρατεία του ενόψει των βουλευτικών εκλογών που προμηνύονται αμφίρροπες και θα διεξαχθούν το επόμενο έτος.

Ο Ορμπάν είπε πως η μετανάστευση και τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ, δύο θέματα τα οποία έχουν προκαλέσει σύγκρουση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα κυριαρχήσουν στην ημερήσια διάταξη, καθώς το δεξιό κυβερνών κόμμα Fidesz ετοιμάζεται για τις πρώτες αμφίρροπες εκλογές έπειτα από τρεις συντριπτικές νίκες από το 2010.

Η διένεξη για τα δημοκρατικά πρότυπα έχει οδηγήσει σε πάγωμα των χρηματοδοτήσεων από το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ για την Ουγγαρία, περιπλέκοντας τις προσπάθειες του Ορμπάν να επανεκλεγεί καθώς η οικονομία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα κονδύλια για τη χρηματοδότηση των επενδύσεων και την ενίσχυση της ανάπτυξης. Ο 58χρονος πρωθυπουργός αντιμετωπίζει μια αντιπολίτευση που έχει ενωθεί ενώ ο πληθωρισμός σημειώνει υψηλό 14 ετών, η οικονομία κατευθύνεται προς επιβράδυνση και το δημοσιονομικό έλλειμμα έχει εκτοξευθεί σε επίπεδα ρεκόρ λόγω υψηλών προεκλογικών δαπανών.

Ευρωπαϊκή Ένωση εναντίον Ουγγαρίας

Νωρίτερα αυτό τον μήνα, το Συνταγματικό Δικαστήριο στην Ουγγαρία απέφυγε να αποφανθεί για την υπεροχή του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά την εξέταση μιας αμφιλεγόμενης κυβερνητικής κίνησης κατά της μετανάστευσης, αποσοβώντας μια βαθύτερη κρίση αφότου μια παρόμοια πολωνική απόφαση προκάλεσε σοκ στην Ευρώπη.

Το δικαστήριο εξέτασε μια ένσταση της κυβέρνησης του Ορμπάν για την απόφαση δικαστηρίου της ΕΕ που έκρινε πως η Βουδαπέστη παραβίασε τους νόμους της ΕΕ απελαύνοντας πρόσφυγες πέρα από τα σύνορα στη Σερβία. Επίσης, αποφάνθηκε πως η Βουδαπέστη έχει το δικαίωμα να εφαρμόσει τα δικά της μέτρα σε περιοχές όπου η ΕΕ δεν έχει ακόμη προβεί σε κατάλληλα βήματα για κοινή εφαρμογή κανόνων της ΕΕ καθώς και για τη διασφάλιση της εθνικής της ταυτότητας, απόφαση την οποία ο Ορμπάν εξέλαβε ως δικαίωση των πολιτικών του.

«Η κυβέρνηση αποφάσισε ότι δεν θα κάνουμε τίποτα για να αλλάξουμε το σύστημα προστασίας των συνόρων», δήλωσε ο Ορμπάν σε συνέντευξη Τύπου. «Θα διατηρήσουμε το υπάρχον καθεστώς, ακόμα κι αν το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο μας διέταξε να το αλλάξουμε», είπε.

Η πολιτική του Ορμπάν «μένει ίδια» και για την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα

«Δεν θα το αλλάξουμε και δεν θα αφήσουμε κανέναν να περάσει.» Ο Ορμπάν, η αντιμεταναστευτική στάση του οποίου ενίσχυσε την υποστήριξη για το Fidesz μετά τη μεταναστευτική κρίση του 2015, είπε ακόμη ότι θα προωθήσει ένα άλλο αμφιλεγόμενο θέμα, ένα δημοψήφισμα για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ στο διάστημα μέχρι τις εκλογές.

Ο Ορμπάν θεωρεί τον εαυτό του υπέρμαχο των παραδοσιακών ουγγρικών αξιών απέναντι στην «ιδεολογία των ΛΟΑΤΚΙ». Στο δημοψήφισμα, οι Ούγγροι θα ερωτηθούν εάν υποστηρίζουν τη διεξαγωγή εργαστηρίων σεξουαλικού προσανατολισμού στα σχολεία χωρίς τη συγκατάθεση των γονέων, και αν πιστεύουν πως οι διαδικασίες επαναπροσδιορισμού φύλου πρέπει να «προωθούνται» μεταξύ των παιδιών.

Ο Ορμπάν δήλωσε επίσης στη συνέντευξη Τύπου πως η Ουγγαρία παρήγγειλε 9,5 εκατ. δόσεις του εμβολίου της Pfizer, μέρες αφότου εντόπισε τις πρώτες μολύνσεις με την παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού SARS-CoV-2 που προκαλεί την COVID-19. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη εγκρίνει την συμπερίληψη της Ουγγαρίας στις προμήθειες εμβολίων της Pfizer για την ΕΕ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτπγραφία αρχείου Reuters

Tags: ΒΙΚΤΟΡ ΟΡΜΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΟΥΓΓΑΡΙΑ

Related Posts

Εμιράτα
ΚΟΣΜΟΣ

Σειρήνες στα Εμιράτα από ιρανική επίθεση: Αναχαιτίστηκαν τέσσερις πύραυλοι – Πυρκαγιά σε πετρελαϊκή εγκατάσταση

04/05/2026 - 18:26
Στενά του Ορμούζ
ΚΟΣΜΟΣ

Στενά του Ορμούζ: Στις φλόγες εμπορικό πλοίο της Νότιας Κορέας – Ερευνάται αν δέχθηκε επίθεση

04/05/2026 - 18:05
Ουκρανία - Ρωσία
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Η Ρωσία έπληξε πέντε εγκαταστάσεις της Naftogaz – Δεκαπλάσια τα ρωσικά drones σε ουκρανικές υποδομές

04/05/2026 - 17:46

Διαβάστε Επίσης

Σειρήνες στα Εμιράτα από ιρανική επίθεση: Αναχαιτίστηκαν τέσσερις πύραυλοι – Πυρκαγιά σε πετρελαϊκή εγκατάσταση

Στενά του Ορμούζ: Στις φλόγες εμπορικό πλοίο της Νότιας Κορέας – Ερευνάται αν δέχθηκε επίθεση

Ουκρανία: Η Ρωσία έπληξε πέντε εγκαταστάσεις της Naftogaz – Δεκαπλάσια τα ρωσικά drones σε ουκρανικές υποδομές

Γερμανία: Δεν υπάρχει «οριστική ακύρωση» σχετικά με την ανάπτυξη αμερικανικών Tomahawk

C-390 Millenium: Παραγγελία «μαμούθ» από τα Εμιράτα για 10+10 μεταγωγικά αεροσκάφη

Tο πρώτο ιπτάμενο τάνκερ KC-46 του Ισραήλ ολοκλήρωσε την παρθενική του πτήση στις ΗΠΑ [pics]

Λίβανος: Ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου και στενός σύμμαχος της Χεζμπολάχ λέει «όχι» σε συνομιλίες με το Ισραήλ

Tiger Meet 2026: Ξεκίνησε η μεγάλη αεροπορική άσκηση του NATO στον Άραξο – Οι αποστολές και οι συμμετοχές [vid]

Top News

Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη «ραγίζει καρδιές» για τον θάνατο του Γιάννη Κολοτούρα: Πίστεψα ότι ίσως το θαύμα να γίνει

O Αντρέας Γεωργίου και ο Νίκος Πολυδερόπουλος ποζάρουν μαζί, κρατώντας τα μωρά τους αγκαλιά

Μαρία Σάκκαρη: Δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα οι προετοιμασίες του γάμου μου με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

Δημοσκόπηση Prorata: Προβάδισμα 13,5 μονάδων για τη ΝΔ, έως το 10% τα ποσοστά για Τσίπρα και Καρυστιανού

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert