OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Τζόνσον: Να στηρίξουμε την Ουκρανία γιατί αλλιώς έρχεται η σειρά της… Ταϊβάν

19/02/2022 - 17:14
Μπόρις Τζόνσον
Share on FacebookShare on Twitter

Οι δυτικές δυνάμεις έχουν επανειλημμένως διαβεβαιώσει την Ουκρανία ότι θα στηρίξουν την ανεξαρτησία της, είπε στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

«Πόσο κενές, πόσο ανούσιες και πόσο προσβλητικές θα ακούγονται αυτές οι λέξεις αν την ίδια στιγμή που κινδυνεύει η εθνική τους κυριαρχία και η ανεξαρτησία τους εμείς απλώς κοιτάζουμε από την άλλη;».

Αν οι χώρες της Δύσης δεν τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους να στηρίξουν την ανεξαρτησία της Ουκρανίας αυτό θα έχει καταστροφικές συνέπειες παγκοσμίως, περιλαμβανομένης και της Ταϊβάν, σημείωσε.

«Δεν γνωρίζουμε απολύτως τις προθέσεις του προέδρου Πούτιν, αλλά οι ενδείξεις είναι δυσοίωνες. Γι αυτό και πρέπει να στεκόμαστε ισχυροί και ενωμένοι. Πρέπει να προετοιμαστούμε για την πιθανότητα μιας παρατεταμένης κρίσης. Πρέπει μαζί να αρνηθούμε να φθαρούμε».

«Κάθε φορά που δυτικοί υπουργοί επισκέπτονται το Κίεβο διαβεβαιώνουμε τον λαό της Ουκρανίας και τους ηγέτες του ότι στηρίζουμε απολύτως την εθνική κυριαρχία τους και την ανεξαρτησία τους. Αν η Ουκρανία κινδυνεύει το σοκ θα έχει αντίκτυπο σε όλο τον κόσμο. Και αυτός θα φτάσει μέχρι την ανατολική Ασία, μέχρι την Ταϊβάν. Ο κόσμος θα βγάλει το συμπέρασμα ότι η επιθετικότητα βγαίνει σε καλό και ότι η ισχύς είναι σωστή», είπε ο Τζόνσον.

Η Κίνα θεωρεί την Ταϊβάν τμήμα του εδάφους της και δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει βία για να ανακτήσει τον έλεγχο της νήσου, η οποία είναι ανεξάρτητη από το 1949.

Οι ρωσικές απειλές κατά της Ουκρανίας το μόνο που κάνουν είναι να ενισχύουν τη δέσμευση των συμμάχων του ΝΑΤΟ στο να είναι έτοιμοι να στηρίξουν αλλήλους, σημείωσε ο Τζόνσον.

«Αν ο (Ρώσος) πρόεδρος (Βλάντιμιρ) Πούτιν θεωρεί ότι με αυτές τις ενέργειες μπορεί να απωθήσει το ΝΑΤΟ, θα ανακαλύψει ότι συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Αυτή η εμπειρία, όσο φρικτή και αν είναι, μπορεί να κάνει ακόμη περισσότερα για να ενώσει την ήπειρο», πρόσθεσε ο Τζόνσον και υποστήριξε ότι πιθανή επίθεση στην Ουκρανία θα έχει ως αποτέλεσμα σκληρές κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας και ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα του ΝΑΤΟ να υπερασπιστεί την ανατολική πλευρά της Συμμαχίας.

Την Τρίτη η Βρετανία δήλωσε ότι μπορεί να μπλοκάρει την δυνατότητα ρωσικών εταιρειών να αυξάνουν το κεφάλαιό τους στο Λονδίνο και ψήφισε νομοθεσία για την διεύρυνση των κυρώσεων εις βάρος ρωσικών επιχειρήσεων και προσώπων σε περίπτωση που η Μόσχα εισβάλλει στην Ουκρανία.

«Θα επιβάλουμε κυρώσεις εις βάρος Ρώσων και ρωσικών εταιρειών στρατηγικής σημασίας για το ρωσικό κράτος και θα καταστήσουμε αδύνατον για αυτούς να αυξάνουν το κεφάλαιό τους στις χρηματαγορές του Λονδίνου».

Η Ευρώπη θα πρέπει επίσης να απεξαρτηθεί από τις ρωσικές προμήθειες πετρελαίου και φυσικού αερίου ώστε να σταματήσει να κινδυνεύει να εκβιάζεται, πρότεινε ο Τζόνσον και προέβλεψε ότι αν η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία θα πληρώσει βαρύ στρατιωτικό τίμημα.

«Φοβάμαι ότι ένας ‘κεραυνοβόλος πόλεμος’ θα έχει ως αποτέλεσμα να ακολουθήσει μια μακρά και φρικτή περίοδος αντιποίνων, εκδίκησης και εξέγερσης. Και οι Ρώσοι γονείς θα θρηνήσουν την απώλεια νεαρών Ρώσων στρατιωτών».

Πηγή: Reuters / dpa / AFP / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: ΜΠΟΡΙΣ ΤΖΟΝΣΟΝΝΑΤΟΟΥΚΡΑΝΙΑΤΑΙΒΑΝ

Related Posts

Πούτιν - Ινδία
ΚΟΣΜΟΣ

Επίσκεψη Πούτιν στην Ινδία: Στο επίκεντρο το ρωσικό πετρέλαιο, οι S-400 και τα Su-57

05/12/2025 - 16:23
Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν: «Μήνυμα ισχύος» με ναυτικές ασκήσεις στον Κόλπο – Εκτόξευσαν βαλλιστικούς και πυραύλους cruise [vid]

05/12/2025 - 15:45
Γερμανία
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Πέρασε από την Μπούντεσταγκ η νομοθεσία για τη στρατιωτική θητεία – Ποιες αλλαγές προβλέπει

05/12/2025 - 15:32

Διαβάστε Επίσης

PULS: Πέρασε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής η αγορά των 36 ισραηλινών ΠΕΠ

Επίσκεψη Πούτιν στην Ινδία: Στο επίκεντρο το ρωσικό πετρέλαιο, οι S-400 και τα Su-57

Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν: «Μήνυμα ισχύος» με ναυτικές ασκήσεις στον Κόλπο – Εκτόξευσαν βαλλιστικούς και πυραύλους cruise [vid]

Γερμανία: Πέρασε από την Μπούντεσταγκ η νομοθεσία για τη στρατιωτική θητεία – Ποιες αλλαγές προβλέπει

Πολεμικό Ναυτικό: Τελετές ορκωμοσίας ναυτών με την Δ’ ΕΣΣΟ 2025 [pics]

Συμμετοχή αρχηγού ΓΕΣ στο 11ο Forum of Commanders of European Land Forces στη Σουηδία

Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα, με την πρωτοβουλία της Πενταμερούς, επιδιώκει να καθιερώσει τη θέση της ως πυλώνας σταθερότητας

Κρεμλίνο στηρίζει Γουίτκοφ: Δηλώνει έτοιμο να συνεχίσει να εργάζεται με την παρούσα αμερικανική ομάδα

Top News

Κακοκαιρία Byron: «Πνίγηκε» στα νερά και τις λάσπες πάλι το Θριάσιο - Αποκαλυπτικές εικόνες

Το Netflix εξαγοράζει τη Warner Bros για 82,7 δισ. δολ - Mega deal στην ψυχαγωγία και το streaming

Η efood υποσχέθηκε bonus σε όσους κάνουν delivery εν μέσω της σφοδρής καταιγίδας - Μετά τον σάλο σταμάτησε τη διανομή

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί τα σοκολατάκια «Kinder Μιx 3D pop-up»: «Δεν είναι εμφανείς οι αλλεργιόνες ουσίες»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert