OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

ΥΠΕΘΑ: Στη Βουλή για κύρωση οι συμφωνίες άμυνας με Κύπρο, Ιταλία και Ισραήλ

26/02/2022 - 16:35
ΥΠΕΘΑ
Share on FacebookShare on Twitter

Κατατέθηκαν προς κύρωση στη Βουλή, η συμφωνία τoυ ΥΠΕΘΑ με την Κυπριακή Δημοκρατία σχετικά με την Ανταλλαγή και Αμοιβαία Προστασία Διαβαθμισμένων Πληροφοριών, η συμφωνία συνεργασίας στρατιωτικών σχολών Ελλάδας και Ιταλίας και η συμφωνία των υπουργείων ‘Άμυνας Ελλάδας και Ισραήλ σχετικά με τη συνεργασία στους τομείς της Υδρογραφίας και της Ωκεανογραφίας.

Οι συμφωνίες αναμένεται να εισαχθούν στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής την ερχόμενη Τρίτη, 01/03/2022.

Τα σχετικά νομοσχέδια του ΥΠΕΘΑ προβλέπουν τα εξής:

1. «Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας σχετικά με την Ανταλλαγή και Αμοιβαία Προστασία Διαβαθμισμένων Πληροφοριών»: Κυρώνεται και έχει την ισχύ που ορίζει το άρθρο 28 παρ. 1 του Συντάγματος η ανωτέρω Συμφωνία, που έχει υπογραφεί στην Αθήνα, στις 24 Νοεμβρίου 2017 και αποσκοπεί στη διασφάλιση της Αμοιβαίας Προστασίας Διαβαθμισμένων Πληροφοριών, που παράγονται από κοινού ή ανταλλάσσονται μεταξύ των δύο κρατών, κατά τα ειδικότερα οριζόμενα.

2. «Κύρωση της Τεχνικής Διευθέτησης στον τομέα της ακαδημαϊκής έρευνας μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας της Ελληνικής Δημοκρατίας, εκπροσωπούμενου από τη Σχολή Εθνικής ‘Αμυνας (ΣΕΘΑ), και του Υπουργείου ‘Αμυνας της Ιταλικής Δημοκρατίας, εκπροσωπουμένου από το Στρατιωτικό Κέντρο Στρατηγικών Μελετών (CEMISS)»: Κυρώνεται και έχει την ισχύ που ορίζει το άρθρο 28 παρ. 1 του Συντάγματος, η ανωτέρω Τεχνική Διευθέτηση, που υπογράφηκε στην Αθήνα στις 29 Νοεμβρίου 2017 και αποσκοπεί στον καθορισμό των όρων συνεργασίας στον τομέα της ακαδημαϊκής έρευνας μεταξύ των δύο Μερών εκπροσωπούμενων από τη Σχολή Εθνικής ‘Αμυνας (ΣΕΘΑ) της χώρας μας και από το Στρατιωτικό Κέντρο Στρατηγικών Μελετών (CEMISS) της Ιταλίας, κατά τα ειδικότερα οριζόμενα.

3. «Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ του Υπουργείου ‘Αμυνας της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Υπουργείου ‘Αμυνας του Κράτους του Ισραήλ σχετικά με τη συνεργασία στους τομείς της Υδρογραφίας και της Ωκεανογραφίας»: Κυρώνεται και αποκτά την ισχύ που ορίζει το άρθρο 28 παρ.1 του Συντάγματος η ανωτέρω Συμφωνία, η οποία υπεγράφη στη Χάιφα του Ισραήλ στις 20 Ιουλίου 2015 και αποσκοπεί στην προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των αρμοδίων υπηρεσιών των δύο Μερών στον τομέα της υδατογραφίας και της ωκεανογραφίας, με στόχο την ενίσχυση της διεθνούς θαλάσσιας ασφάλειας και την προστασία του περιβάλλοντος, την ανταλλαγή πληροφοριών στους προαναφερόμενους τομείς και τη ρύθμιση συναφών θεμάτων, κατά τα ειδικότερα οριζόμενα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου

Tags: ΕΛΛΑΔΑΙΣΡΑΗΛΙΤΑΛΙΑΚΥΠΡΟΣΥΠΕΘΑ

Related Posts

drones
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Ο πόλεμος των drones: Το νέο εγχειρίδιο του ΓΕΣ και η μετάβαση στο νέο δόγμα

02/02/2026 - 05:03
ΓΕΣ - ΣΤΕΑΜΧ
ΓΕΣ

ΓΕΣ: Αποφοίτησαν 12 Αξιωματικοί της 78ης Εκπαιδευτικής Σειράς της ΣΤΕΑΜΧ [pics]

01/02/2026 - 18:59
Νίκος Δένδιας
ΥΕΘΑ

Νίκος Δένδιας: «Oι Ένοπλες Δυνάμεις είναι ακρογωνιαίος λίθος της ύπαρξης της Ελλάδας, που αντιμετωπίζει σημαντική απειλή»

01/02/2026 - 17:29

Διαβάστε Επίσης

Ο πόλεμος των drones: Το νέο εγχειρίδιο του ΓΕΣ και η μετάβαση στο νέο δόγμα

Καιρός σήμερα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε Κρήτη και ανατολικό Αιγαίο – Δείτε αναλυτικά

Σαν σήμερα: Το 1943 παραδίδεται στον Κόκκινο Στρατό το τελευταίο οχυρό των Γερμανών στο Στάλινγκραντ

Οι ΗΠΑ αναπτύσσουν περισσότερα συστήματα αεράμυνας στη Μέση Ανατολή, ενόψει πιθανής επίθεσης στο Ιράν

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τουλάχιστον 12 νεκροί σε επίθεση ρωσικού drone σε λεωφορείο που μετέφερε εργάτες ορυχείου

ΓΕΣ: Αποφοίτησαν 12 Αξιωματικοί της 78ης Εκπαιδευτικής Σειράς της ΣΤΕΑΜΧ [pics]

Λωρίδα της Γάζας: Τουλάχιστον 32 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα – Για «αντίποινα» κάνει λόγο ο ισραηλινός στρατός

Η Ουκρανία ευχαριστεί τον Έλον Μασκ για τα «μέτρα» που έλαβε ώστε ρωσικά drones να μην μπορούν να χρησιμοποιoύν το Starlink

Top News

Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ «έβγαλε» είδηση: Γνωρίζω ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα έρθει στην Ελλάδα – Υπέροχη Πρώτη Κυρία η Μελάνια

Κακοκαιρία: Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιόνια μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας - Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Έλενα Βουλγαράκη για Δημήτρη Παπανώτα: Το πραγματικά σύγχρονο και παντελονάτο είναι να λες «συγγνώμη» όταν έχεις προσβάλει έναν άνθρωπο

Survivor: Κατέρρευσε ο Χρήστος Μυλωνάς - Έχασε τις αισθήσεις του και τον πήραν με φορείο

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert