OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ – Πεντάγωνο: «Δύσκολο να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα ο Πούτιν»

28/02/2022 - 21:18
Ρωσία
Share on FacebookShare on Twitter

Το Πεντάγωνο των ΗΠΑ ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν έχει εντοπίσει καμία «συγκεκριμένη» αλλαγή στην πυρηνική στάση της Ρωσίας από τότε που ο Βλαντίμιρ Πούτιν έθεσε τις αποτρεπτικές δυνάμεις της χώρας του σε κατάσταση συναγερμού.

«Εξακολουθούμε να παρακολουθούμε και το παρακολουθούμε όσο το δυνατόν στενότερα» την επομένη αυτής της ανακοίνωσης του Ρώσου προέδρου, δήλωσε σε δημοσιογράφους ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Πενταγώνου. «Δεν νομίζω ότι έχουμε δει κάτι συγκεκριμένο ως αποτέλεσμα της απόφασής του. Τουλάχιστον όχι ακόμη», πρόσθεσε.

Αυτός ο αξιωματούχος αναγνώρισε ότι είναι «δύσκολο να γνωρίζουμε τι κρύβεται πίσω από την εντολή του Πούτιν». Αλλά «το γεγονός και μόνο της πρόκλησης» ή της «απειλής» μιας «χρήσης πυρηνικών δυνάμεων» είναι «ατελέσφερο και αντιπροσωπεύει μια σημαντική κλιμάκωση», τόνισε αυτός ο αξιωματούχος, επιβεβαιώνοντας ότι η Μόσχα δεν έχει «ποτέ» απειληθεί από το ΝΑΤΟ.

Εκτός από την αλλαγή στάσης που αποφάσισε ο Πούτιν, ο σύμμαχός του, η Λευκορωσία, διοργάνωσε ένα δημοψήφισμα την Κυριακή το οποίο καταργεί την υποχρέωση της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας να παραμείνει μια «ζώνη χωρίς πυρηνικά».

Δυτικοί κατήγγειλαν αυτή την απόφαση, η οποία πιστεύουν ότι ενδέχεται να επιτρέψει στη Μόσχα να μεταφέρει πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία, που συνορεύει επίσης με πολλές χώρες της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας. Ερωτηθείς εάν έχουν παρατηρηθεί τέτοιες κινήσεις, ο ανώτερος αξιωματούχος των ΗΠΑ απάντησε «όχι».

Διαβεβαίωσε επίσης ότι ο στρατός της Λευκορωσίας δεν φαίνεται να έχει εισέλθει στην Ουκρανία για ενίσχυση στις ρωσικές δυνάμεις μέχρι αυτό το στάδιο. «Δεν έχουμε δει κάποια ένδειξη ότι Λευκορώσοι στρατιώτες έχουν τεθεί σε θέση μάχης για να εισέλθουν στην Ουκρανία, και σίγουρα καμία ένδειξη ότι έχουν ήδη εισέλθει ή εισέρχονται στην Ουκρανία», είπε.

«Απ’ όσο γνωρίζουμε, οι δυνάμεις που έχουν εισέλθει στην Ουκρανία είναι όλες ρωσικές», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι η Μόσχα έχει πλέον μεταφέρει στο ουκρανικό έδαφος «σχεδόν το 75%» των δυνάμεων μάχης που είχε συγκεντρώσει τους τελευταίους μήνες στα σύνορα.

Ελβετία: «Μικρή η πιθανότητα να χρησιμοποιήσει πυρηνικά ο Πούτιν»

Οι Ελβετοί αξιωματούχοι έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι είναι μάλλον απίθανο να χρησιμοποιήσει η Ρωσία πυρηνικά όπλα εναντίον της Δύσης σε μια σύρραξη με αφορμή την εισβολή στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα η υπουργός Άμυνας της Ελβετίας Βιόλα Άμχερντ.

«Ασφαλώς, εξετάζουμε όλα τα σενάρια αλλά οι έρευνές μας δείχνουν ότι η πιθανότητα να χρησιμοποιηθούν αυτά τα όπλα είναι πολύ χαμηλή», είπε η υπουργός σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Βέρνη, αφού η Ελβετία ανακοίνωσε προηγουμένως ότι υιοθετεί τις κυρώσεις που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Ρωσία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Tags: ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΗΠΑΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑΠΟΥΤΙΝΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΡΩΣΙΑ

Related Posts

Ζαπορίζια
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Τρεις άμαχοι νεκροί από ρωσικά πλήγματα στην περιφέρεια Ζαπορίζια

20/03/2026 - 08:44
Κουβέιτ
ΚΟΣΜΟΣ

Κουβέιτ: Φωτιά στο διυλιστήριο Μίνα αλ Αχμάντι μετά από επιδρομή drones – Δεν υπάρχουν θύματα

20/03/2026 - 08:30
Νετανιάχου
ΚΟΣΜΟΣ

Νετανιάχου: «Το Ιράν δεν μπορεί πλέον να εμπλουτίζει ουράνιο και να κατασκευάζει βαλλιστικούς πυραύλους»

19/03/2026 - 21:01

Διαβάστε Επίσης

Ουκρανία: Τρεις άμαχοι νεκροί από ρωσικά πλήγματα στην περιφέρεια Ζαπορίζια

Κουβέιτ: Φωτιά στο διυλιστήριο Μίνα αλ Αχμάντι μετά από επιδρομή drones – Δεν υπάρχουν θύματα

Τραμπ: Εγκρίνει εκτάκτως πωλήσεις όπλων αξίας 23 δισεκ. δολαρίων σε χώρες του Κόλπου λόγω Ιράν

Μυημένοι στους Patriot οι Έλληνες αναχαιτιστές – Ιδανικοί για βαλλιστικούς πυραύλους οι PAC-2 GEM

Καιρός σήμερα: Συνεχίζεται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης – Βροχές στα δυτικά και βόρεια

Σαν σήμερα: Το 1916 ο Άλμπερτ Αϊνστάιν δημοσιεύει τη Θεωρία της Σχετικότητας

Νετανιάχου: «Το Ιράν δεν μπορεί πλέον να εμπλουτίζει ουράνιο και να κατασκευάζει βαλλιστικούς πυραύλους»

Λίβανος: Έκκληση για εκεχειρία με το Ισραήλ – Εκτός λειτουργίας υποσταθμός ηλεκτρικής ενέργειας

Top News

Η Ντέμι Μουρ εύχεται «χρόνια πολλά» στον Μπρους Γουίλις για τα γενέθλιά του: Η φωτογραφία αγκαλιά με την εγγονή του

Ελεωνόρα Ζουγανέλη: «Αγαπώ το Παρίσι παράφορα» - Το άλμπουμ του ταξιδιού της στην «πόλη του φωτός»

Ιωάννα Τούνη: Είμαι αληθινή, ειλικρινής και προσπαθώ πάντα να κάνω το σωστό και αυτό μου είναι αρκετό

Δήμητρα Αλεξανδράκη: Μέσα σε 5 μέρες χτύπησα το πόδι και το κεφάλι μου, έπαθα αλλεργικό σοκ και παραμορφώθηκα

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert