OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Πυρηνικό εργοστάσιο Ζαπορίζια: «Ουκρανοί σαμποτέρ έκαναν την επίθεση» λέει η Ρωσία

04/03/2022 - 14:41
Ρωσία
Share on FacebookShare on Twitter

Ο αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Φρίντριχ Μερτς δεν απέκλεισε σήμερα το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί μια κατάσταση «στην οποία το NATO θα πρέπει να λάβει αποφάσεις προκειμένου να σταματήσει τον Πούτιν» και τάχθηκε υπέρ της ανάμιξης της Συμμαχίας στην εισβολή που έχει κάνει η Ρωσία στην Ουκρανία – υπό προϋποθέσεις.

«Οι εξελίξεις και ο τρόπος που διεξάγεται αυτός ο πόλεμος παίρνουν μορφές που μας αναγκάζουν να σκεφτούμε», δήλωσε ο κ. Μερτς στον ραδιοφωνικό σταθμό NDR και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο ενδεχόμενο στοχευμένων επιθέσεων σε πυρηνικούς σταθμούς. «Αν χτυπούσαν τους πυρηνικούς σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, αν υπήρχε κίνδυνος να πληγούν τα μπλοκ των αντιδραστήρων, τότε η απειλή θα ήταν και για εμάς άμεση και το ΝΑΤΟ θα έπρεπε να εξετάσει αν αυτό ισοδυναμεί με επίθεση στο έδαφός του», διευκρίνισε ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός, τονίζοντας ωστόσο ότι «δεν βρισκόμαστε σε αυτό το σημείο».

«Ουκρανοί σαμποτέρ χτύπησαν το πυρηνικό εργοστάσιο στη Ζαπορίζια»

Την ίδια στιγμή το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας επέρριψε σήμερα την ευθύνη για την επίθεση στην περιοχή του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια στην Ουκρανία σε Ουκρανούς σαμποτέρ, αποκαλώντας την ενέργεια «αποκρουστική προβοκάτσια». Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει ούτε τη ρωσική ούτε την ουκρανική εκδοχή του συμβάντος.

Εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας δήλωσε πως το εργοστάσιο λειτουργεί κανονικά και πως η περιοχή είχε τεθεί υπό ρωσικό έλεγχο από τις 28 Φεβρουαρίου. «Ωστόσο, χθες βράδυ στην περιοχή δίπλα στο εργοστάσιο, έγινε μία προσπάθεια από το εθνικιστικό καθεστώς του Κιέβου να κάνει μια αποκρουστική προβοκάτσια», δήλωσε ο εκπρόσωπος Ίγκορ Κονασένκοφ. «Στις 4 Μαρτίου γύρω στις 2:00 π.μ. στη διάρκεια μιας περιπολίας της φυλασσόμενης περιοχής δίπλα στον πυρηνικό σταθμό Ζαπορίζια, μια μηχανοκίνητη περίπολος της Εθνικής Φρουράς δέχθηκε επίθεση από ουκρανική ομάδα σαμποτέρ», είπε.

Χάρτης με το πυρηνικό εργοστάσιο στη Ζαπορίζια

«Προκειμένου να προκαλέσουν την επιστροφή πυρών στο κτίριο, πυκνά πυρά από μικρά όπλα ερρίφθησαν εναντίον ανδρών της Ρωσικής Εθνοφρουράς από τα παράθυρα αρκετών ορόφων ενός συγκροτήματος εκπαίδευσης που βρίσκεται έξω από το εργοστάσιο». Ο εκπρόσωπος είπε πως η ρωσική περίπολος επέστρεψε τα πυρά και η «ομάδα των σαμποτέρ» εγκατέλειψε το συγκρότημα εκπαίδευσης, βάζοντας φωτιά σε αυτό καθώς έφευγε. Η εκδοχή αυτή είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με την ουκρανική εκδοχή των γεγονότων.

Νωρίτερα, βίντεο από το εργοστάσιο, που η αυθεντικότητά του επαληθεύθηκε από το Reuters, έδειξε ένα κτίριο να έχει τυλιχθεί στις φλόγες και καταιγισμό εισερχόμενων βλημάτων, προτού μια μεγάλη πυρακτωμένη σφαίρα φωτίσει τον ουρανό και εκραγεί δίπλα σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων με αποτέλεσμα στήλες καπνού να υψωθούν πάνω από το συγκρότημα.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters

Tags: NATOΓΕΡΜΑΝΙΑΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑΟΥΚΡΑΝΙΑΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑΠΥΡΗΝΙΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΖΑΠΟΡΙΖΙΑΡΩΣΙΑ

Related Posts

Δυτική Όχθη - Ισραήλ
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Η Ουάσινγκτον αντιτίθεται σε οποιαδήποτε προσάρτηση της Δυτικής Όχθης

10/02/2026 - 19:54
Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τουλάχιστον τέσσερις άμαχοι νεκροί σε ρωσικά και ουκρανικά πλήγματα

10/02/2026 - 18:47
Νετανιάχου - Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Νετανιάχου πάει στις ΗΠΑ με το βλέμμα στο Ιράν: Θα πιέσει τον Τραμπ να συζητήσει το ιρανικό πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων

10/02/2026 - 16:35

Διαβάστε Επίσης

«Trolley de Prévaux»: Καθελκύστηκε το πρώτο από τα 7 περιπολικά πλοία (OPV) του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού

Ισραήλ: Η Ουάσινγκτον αντιτίθεται σε οποιαδήποτε προσάρτηση της Δυτικής Όχθης

Προφυλακίστηκε ο Σμήναρχος που κατηγορείται για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας – Τι ισχυρίστηκε στην απολογία του

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τουλάχιστον τέσσερις άμαχοι νεκροί σε ρωσικά και ουκρανικά πλήγματα

A-10C Thunderbolt: Επίδειξη δύναμης στη Μέση Ανατολή, λίγο πριν την απόσυρσή του από την USAF

Άγνωστος Στρατιώτης: Συγκροτείται Μικτή Συμβουλευτική Επιτροπή για τη συντήρηση του μνημείου

Στην Ολομέλεια της Βουλής δύο πρωτόκολλα συνεργασίας Ελλάδας – Αιγύπτου στον τομέα της στρατιωτικής εκπαίδευσης

Η Αθήνα ετοιμάζει διάβημα στον Διεθνή Οργανισμό Ναυσιπλοΐας για τις τουρκικές «επ’ αόριστον» NAVTEX

Top News

Κακοκαιρία - Γιώργος Τσατραφύλλιας: Βροχές, χαλάζι και θυελλώδεις νοτιάδες από την Τετάρτη μέχρι και την Κυριακή - Θα χτυπήσει και την Αττική την Τσικνοπέμπτη

Σωτήρης Χατζάκης: Πριν παντρευτώ έλεγα "πω πω τι έπαθε ο καημένος", ήμουν εναντίον του γάμου

Eurovision 2026: Με δύο τρόπους θα μπορεί να ψηφίσει το κοινό για την ανάδειξη του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα

Συγκλονίζουν Αγάθη και Βαλεντίνη Ράντη που έκαναν και την ίδια μέρα μαστεκτομή: «Είναι αισθητικός ακρωτηριασμός»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert