OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

«Θα διαπραγματευόσασταν με τον Χίτλερ, τον Στάλιν, τον Πολ Ποτ; Γιατί διαπραγματεύεστε με τον Πούτιν;»

04/04/2022 - 13:17
Πούτιν
Share on FacebookShare on Twitter

Οι πρωθυπουργοί της Ισπανίας και της Πολωνίας είναι οι πρώτοι Ευρωπαίοι ηγέτες, πλην του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, που, βάζοντας στο «κάδρο» τον Βλαντιμίρ Πούτιν, μιλούν για γενοκτονία μετά την σφαγή της πόλης Μπούτσα (ή Μπούσα) στα περίχωρα του Κιέβου και τις υποψίες και για άλλα τέτοια «περιστατικά» σε πόλεις της Ουκρανίας από τις αποχωρούσες ρωσικές δυνάμεις εισβολής.

«Θα κάνουμε παν δυνατόν ώστε εκείνοι που έχουν διαπράξει εγκλήματα πολέμου να μην μείνουν ατιμώρητοι και για να προσαχθούν ενώπιον των δικαστηρίων, στην προκειμένη περίπτωση ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, για να λογοδοτήσουν για τα περιστατικά που θεωρούνται εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, εγκλήματα πολέμου και, γιατί να μην το πούμε, γενοκτονία», δήλωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός κατά την ομιλία του σε οικονομικό φόρουμ.

Ο Πέδρο Σάντσεθ κατήγγειλε την «αδικαιολόγητη επίθεση» του Βλαντίμιρ Πούτιν, που «έφερε και πάλι τον πόλεμο στις πύλες της Ευρώπης».

Στην Βαρσοβία, ο πρωθυπουργός της Πολωνίας ζήτησε την συγκρότηση διεθνούς επιτροπής έρευνας για «την γενοκτονία» που διαπράχθηκε από τον ρωσικό στρατό στις ουκρανικές πόλεις, ανάμεσά τους και η Μπούτσα.

«Τις πολυαίμακτες σφαγές που διαπράχθηκαν από τους Ρώσους, τους Ρώσους στρατιώτες, πρέπει να τις πούμε με το όνομά τους. Είναι γενοκτονία και πρέπει να δικαστεί», δήλωσε ο Ματέους Μοραβιέτσκι. «Για τον λόγο αυτόν προτείνουμε την συγκρότηση διεθνούς επιτροπής έρευνας για το έγκλημα αυτό της γενοκτονίας».

«Μία τέτοια επιτροπή είναι αναγκαία αν θέλουμε να μάθουμε την αλήθεια για τις διαστάσεις των ρωσικών φασιστικών εγκλημάτων», είπε ο Ματέους Μοραβιέτσκι κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ζητώντας νέες κυρώσεις από την Δύση κατά της Ρωσίας και παραβάλλοντας τον Πούτιν με τους αιμοσταγείς δικτάτορες του παρελθόντος.

«Ξεκάθαρες και αποφασιστικές κυρώσεις είναι αναγκαίες. Αυτές οι κυρώσεις δεν λειτουργούν», δήλωσε ο Πολωνός πρωθυπουργός απευθυνόμενος ιδιαίτερα στον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

«Κύριε πρόεδρε Μακρόν, πόσες φορές διαπραγματευτήκατε με τον Πούτιν; Τι κερδίσατε; Δεν συνομιλούμε, δεν διαπραγματευόμαστε με τους εγκληματίες, οι εγκληματίες πρέπει να πολεμηθούν», είπε.

«Κανείς δεν διαπραγματεύθηκε με τον Χίτλερ. Θα διαπραγματευόσασταν με τον Χίτλερ, με τον Στάλιν, με τον Πολ Ποτ;», πρόσθεσε ο Πολωνός πρωθυπουργός κατηγορώντας ορισμένους Ευρωπαίους ηγέτες για «αναβλητικότητα» και για «ξύλινη γλώσσα».

«Αυτό που πρέπει να ακουστεί δυνατά στο Βερολίνο δεν είναι οι φωνές των Γερμανών επιχειρηματιών, των Γερμανών δισεκατομμυριούχων, που πιθανότατα σας εμποδίζουν να δράσετε, αλλά οι φωνές των αθώων γυναικών και παιδιών. Οι φωνές εκείνων που δολοφονούνται», δήλωσε ο Πολωνός πρωθυπουργός απευθυνόμενος προς τον καγκελάριο Ολαφ Σολτς.

Νωρίτερα ο Μοραβιέτσκι είχε εξαπολύσει μύδρους κατά της Γερμανίας κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, λέγοντας πως αυτή είναι το βασικό εμπόδιο στην επιβολή αυστηρότερων κυρώσεων στη Ρωσία και τον Βλαντιμίρ Πούτιν και όχι η Ουγγαρία.

Τα σχόλιά του έγιναν αφού ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν κέρδισε χθες τις βουλευτικές εκλογές έχοντας αντιμετωπίσει κριτική για την όχι αρκετά αυστηρή στάση του απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα στην Ουκρανία.

«Πρέπει να δούμε ότι, ανεξάρτητα από το πώς προσεγγίζουμε την Ουγγαρία, είναι η τέταρτη τέτοια νίκη και πρέπει να σεβαστούμε τις δημοκρατικές εκλογές … η Γερμανία είναι αυτή που αποτελεί το βασικό εμπόδιο για τις κυρώσεις. Η Ουγγαρία είναι υπέρ των κυρώσεων», δήλωσε ο Μοραβιέτσκι.

Πηγή: Reuters – AFP – ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΓΕΡΜΑΝΙΑΜΑΤΕΟΥΣ ΜΟΡΑΒΙΕΤΣΚΙΜΠΟΥΣΑΜΠΟΥΤΣΑΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑΠΟΛΩΝΙΑ

Related Posts

Τραμπ
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ πιέζει την Ουκρανία να «κινηθεί γρήγορα» στις διαπραγματεύσεις «πριν η Ρωσία αλλάξει γνώμη»

18/12/2025 - 22:01
Δανία
ΚΟΣΜΟΣ

Δανία: Ρίχνει την ευθύνη για δύο κυβερνοεπιθέσεις σε ομάδες που συνδέονται με το ρωσικό κράτος

18/12/2025 - 21:19
S-400
ΚΟΣΜΟΣ

S-400: Ουκρανικά drones έπληξαν δύο εκτοξευτές του ρωσικού συστήματος αεράμυνας [vid]

18/12/2025 - 19:47

Διαβάστε Επίσης

Καιρός σήμερα: Τοπικές νεφώσεις που το βράδυ στα δυτικά θα αυξηθούν – Δείτε αναλυτικά

Σαν σήμερα: Το 1920 ο Κωνσταντίνος Α’ αποκαθίσταται ως Βασιλιάς των Ελλήνων

Ο Τραμπ πιέζει την Ουκρανία να «κινηθεί γρήγορα» στις διαπραγματεύσεις «πριν η Ρωσία αλλάξει γνώμη»

Δανία: Ρίχνει την ευθύνη για δύο κυβερνοεπιθέσεις σε ομάδες που συνδέονται με το ρωσικό κράτος

SAMP/T NG: Νέες δοκιμαστικές βολές σε Ιταλία και Γαλλία – Το 2026 και 2027 οι παραδόσεις

S-400: Ουκρανικά drones έπληξαν δύο εκτοξευτές του ρωσικού συστήματος αεράμυνας [vid]

Γεραπετρίτης σε Βρετανή ΥΠΕΞ: «Οι αμυντικές συμφωνίες με τρίτες χώρες δεν πρέπει να στρέφονται εναντίον συμμάχων χωρών»

Η Ρωσία προετοιμάζεται για επαφές με τους Αμερικανούς για την Ουκρανία – «Στα τάρταρα» οι σχέσεις με τις ΗΠΑ

Top News

Γιώργος Μαζωνάκης: «Ο εκβιασμός ξεκίνησε από επιχειρηματία νυχτερινών κέντρων» αποκαλύπτει ο δικηγόρος του

Ο Θανάσης Βισκαδουράκης συγκινεί: «Δεν με αγκάλιασε κάποιος να μου πει ποιο είναι το καλό και το κακό»

Ο Διαμαντής Καραναστάσης πιάστηκε να οδηγεί ενώ είχε καταναλώσει αλκοόλ πάνω από το όριο - Του πήραν το δίπλωμα και «έφαγε» πρόστιμο 350 ευρώ

Γεωργιάδης: Σε φρενίτιδα η Κωνσταντοπούλου γιατί φοβάται ένα κόμμα Τσίπρα και ένα κόμμα με Καρυστιανού

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert