OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Κατηγορεί ΗΠΑ και Πολωνία ότι σχεδιάζουν να «διαιρέσουν» την Ουκρανία

28/04/2022 - 18:14
Ρωσία
Share on FacebookShare on Twitter

Ο αρχηγός της υπηρεσίας εξωτερικής κατασκοπείας στη Ρωσία κατηγόρησε σήμερα τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Πολωνία ότι σχεδιάζουν να εξασφαλίσουν μια σφαίρα επιρροής στην Ουκρανία. Οι δηλώσεις τους συνιστούν την πιο ισχυρή ένδειξη εκ μέρους της Μόσχας ότι ο πόλεμος μπορεί να λήξει με μια επιβεβλημένη διαίρεση της Ουκρανίας μεταξύ Δύσης και Ρωσίας.

Ο Σεργκέι Ναρίσκιν, επικεφαλής της Υπηρεσίας Εξωτερικής Κατασκοπείας (SVR), επικαλέσθηκε αδημοσίευτες πληροφορίες, οι οποίες όπως είπε, δείχνουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Πολωνία, σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, σχεδιάζουν να αποκαταστήσουν τον έλεγχο της Πολωνίας σ‘ ένα τμήμα της δυτικής Ουκρανίας.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει λάβει η Υπηρεσία Εξωτερικής Κατασκοπείας της Ρωσίας, η Ουάσιγκτον και η Βαρσοβία εκπονούν σχέδια για να εγκαθιδρύσουν έναν αυστηρό στρατιωτικό και πολιτικό έλεγχο επί των ιστορικών της κτήσεων στην Ουκρανία», δήλωσε ο Ναρίσκιν, σε μια σπάνια ανακοίνωση της SVR.

Η Πολωνία σε διάφορες περιόδους κατά το παρελθόν, είχε υπό τον έλεγχο της κάποια εδάφη που σήμερα αποτελούν τμήμα της Ουκρανίας, πιο πρόσφατα μεταξύ των δύο παγκοσμίων πολέμων. Η δυτική Ουκρανία, περιλαμβανομένης της πόλης Λβιβ (Λβοβ), εντάχθηκε στην Σοβιετική Ένωση στο τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Πολωνικές «ειρηνευτικές δυνάμεις» θα μπουν στη δυτική Ουκρανία

Η SVR αναφέρει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες συζήτησαν με την Πολωνία ένα σχέδιο σύμφωνα με το οποίο «ειρηνευτικές δυνάμεις» της Πολωνίας χωρίς εντολή του ΝΑΤΟ θα μπουν σε τμήματα της δυτικής Ουκρανίας όπου οι πιθανότητες μιας αντιπαράθεσης με τις ρωσικές δυνάμεις είναι μικρές.

Η SVR, στην οποία μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991 περιήλθαν οι περισσότερες αρμοδιότητες από την KGB στον τομέα της κατασκοπείας στο εξωτερικό, δεν έδωσε στην δημοσιότητα αποδεικτικά στοιχεία για τους ισχυρισμούς της και το Reuters δεν ήταν σε θέση να τους επιβεβαιώσει.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Πολωνίας δεν ήταν σε θέση να σχολιάσει άμεσα τις δηλώσεις που έκανε σήμερα ο Ναρίσκιν.

Η Πολωνία είναι ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές της Ουκρανίας στην αντίστασή της στην ρωσική εισβολή, στέλνοντας όπλα κατά μήκος των συνόρων και έχοντας δεχθεί στο έδαφός της περίπου τρία εκατομμύρια Ουκρανούς πρόσφυγες.

«Η Ουκρανία θα διαμελισθεί σε πολλά μικρά κράτη»

Ένας υψηλόβαθμος Ρώσος βουλευτής, ο Αντρέι Κλίμοφ, αναπληρωτής πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας ( άνω βουλή), δήλωσε επίσης σήμερα ότι η Πολωνία σχεδιάζει να θέσει υπό τον έλεγχό της ένα τμήμα της Ουκρανίας. Ωστόσο δεν παρουσίασε στοιχεία που να αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς του.

Ένας από τους πλέον στενούς συμμάχους του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν είχε δηλώσει αυτή την εβδομάδα, ότι η Ουκρανία οδεύει προς την κατάρρευση και θα διαμελισθεί σε αρκετά μικρά κράτη λόγω των προσπαθειών που καταβάλλουν οι Ηνωμένες Πολιτείες να χρησιμοποιήσουν το Κίεβο για να υπονομεύσουν την Ρωσία, όπως είπε.

Η Ρωσία αποκαλεί τις ενέργειές της στην Ουκρανία «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» πουν πραγματοποιείται για τον αφοπλισμό της Ουκρανίας και την προστασία της από τους φασίστες. Η Ουκρανία και η Δύση λένε ότι αυτό είναι ένα ψεύτικο πρόσχημα που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν για να διεξάγει έναν απρόκλητο επιθετικό πόλεμο.

Πηγή: AΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Tags: ΗΠΑΟΥΚΡΑΝΙΑΠΟΛΩΝΙΑΡΩΣΙΑ

Related Posts

Φιντάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Σπόντα Φιντάν για τα F-35: «Τουρκία και ΗΠΑ θα βρουν έναν τρόπο απομάκρυνσης των κυρώσεων CAATSA πολύ σύντομα»

06/12/2025 - 15:08
Κίεβο
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Ρωσικά drones και πύραυλοι έπληξαν σιδηροδρομικό κόμβο κοντά στο Κίεβο [pics, vid]

06/12/2025 - 14:26
Κατάρ τουρκία
ΚΟΣΜΟΣ

Λωρίδα της Γάζας: Κατάρ και Τουρκία ζητούν την απόσυρση των IDF και συζητούν για τη «δύναμη σταθεροποίησης»

06/12/2025 - 13:05

Διαβάστε Επίσης

Σπόντα Φιντάν για τα F-35: «Τουρκία και ΗΠΑ θα βρουν έναν τρόπο απομάκρυνσης των κυρώσεων CAATSA πολύ σύντομα»

Ουκρανία: Ρωσικά drones και πύραυλοι έπληξαν σιδηροδρομικό κόμβο κοντά στο Κίεβο [pics, vid]

Λωρίδα της Γάζας: Κατάρ και Τουρκία ζητούν την απόσυρση των IDF και συζητούν για τη «δύναμη σταθεροποίησης»

Γάζα: Το Ισραήλ θα ανοίξει το πέρασμα της Ράφα «μόνο για έξοδο» – Ανησυχία από τις μουσουλμανικές χώρες

«Τελεσίγραφο» ΗΠΑ στην Ευρώπη: «Θα αναλάβετε την άμυνα του NATO ως το 2027»

Βουλγαρία: Επιχείρηση διάσωσης ρωσικού τάνκερ που χτυπήθηκε από ουκρανικά drones [vids]

Ανταλλαγή πυρών στα σύνορα Αφγανιστάν και Πακιστάν: Οι δύο χώρες αλληλοκατηγορούνται

«Το Πολεμικό Ναυτικό αλλάζει σελίδα»: Ευχές ΥΕΘΑ για τον εορτασμό του Αγίου Νικολάου

Top News

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Μπλόκο» στο δίπλωμα του για την τρελή πορεία των 213 χλμ στην Αττική Οδό

Δώρο Χριστουγέννων 2025: Νωρίτερα φέτος η καταβολή του - Πώς να το υπολογίσετε

Μαρία Ελένη Λυκουρέζου: Έλεγα ότι θέλω να με λένε Αίθρα αλλά τελικά δεν θέλω

Χάρτινο δίπλωμα οδήγησης: Πότε παύει να ισχύει και τι πρέπει να κάνετε για να το αντικαταστήσετε - Όλα τα βήματα

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert