OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Σολτς: «Η Ρωσία πρέπει να ηττηθεί – Θα εξοπλίζουμε την Ουκρανία μέχρι να αναθεωρήσει ο Πούτιν»

19/05/2022 - 12:26
Γερμανία
Share on FacebookShare on Twitter
Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Όλοι έχουμε έναν κοινό στόχο: η Ρωσία δεν πρέπει να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο, η Ουκρανία πρέπει να επιβιώσει», τόνισε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς και επανέλαβε ότι η στρατιωτική στήριξη της Ουκρανίας πρέπει να συνεχιστεί, μέχρι ο Ρώσος πρόεδρος να αναθεωρήσει και να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να σπάσει την ικανότητα της χώρας να υπερασπιστεί τον εαυτό της.

«Μόνο τότε θα είναι έτοιμος να υπερασπιστεί σοβαρά την ειρήνη», τόνισε ο καγκελάριος, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης κυβερνητικής δήλωσης ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τόνισε εκ νέου ότι «δεν θα υπάρξει μια υπαγορευμένη ειρήνη, η οποία θα επιβληθεί στρατιωτικά από τη Ρωσία». Ο Βλαντίμιρ Πούτιν «εξακολουθεί να πιστεύει ότι μπορεί να υπαγορεύσει μια ειρήνη με βομβαρδισμούς. Οι Ουκρανοί πολύ απλά δεν θα τη δεχτούν – ούτε κι εμείς», τόνισε επίσης.

Τι είπε για την παράδοση οπλικών συστημάτων

Ακόμα, ο ίδιος διαβεβαίωσε για μία ακόμη φορά για τη γερμανική υποστήριξη, τόσο στο πεδίο των κυρώσεων όσο και με την παράδοση όπλων – «συμπεριλαμβανομένου του βαρέως εξοπλισμού». «Η βοήθεια προς μια χώρα που έχει δεχθεί βάναυση επίθεση για να αμυνθεί, δεν συνιστά κλιμάκωση, αλλά συμβολή στον τερματισμό της επίθεσης», συνέχισε, διαβεβαιώνοντας και πάλι ότι η Γερμανία δεν θα αναλάβει καμία πρωτοβουλία η οποία θα ενέπλεκε το ΝΑΤΟ στον πόλεμο.

Η μεγάλη αξία της Συμμαχίας φαίνεται και από την επιθυμία της Φινλανδίας και της Σουηδίας, επισήμανε ο καγκελάριος: «Το λέω χωρίς δισταγμό: αγαπητοί φίλοι στη Σουηδία και στη Φινλανδία, είστε ευπρόσδεκτοι. Με εσάς στο πλευρό μας, το ΝΑΤΟ θα γίνει ισχυρότερο».

Η Ουκρανία στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Σχετικά με την επιθυμία της Ουκρανίας να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Όλαφ Σολτς παρέπεμψε στη δήλωση του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ότι «θα μπορούσε να πάρει χρόνια», τονίζοντας ότι «δεν μπορεί να συντομευθεί ο δρόμος προς την ΕΕ», σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι «αυτό απαιτεί επίσης δικαιοσύνη έναντι των άλλων υποψηφίων για ένταξη». Τα Βαλκάνια ανήκουν στην ΕΕ, δήλωσε, ενώ από τα θεωρεία της Bundestag παρακολουθούσε τη συνεδρίαση ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Βόρειας Μακεδονίας.

Ο κ. Σολτς έκλεισε την ομιλία του αναφέροντας ότι οι συνέπειες του ρωσικού πολέμου υπερβαίνουν κατά πολύ την πολιτική ασφάλειας και έκανε λόγο για τις τιμές της ενέργειας, των πρώτων υλών, την παγκόσμια προσφορά τροφίμων. «Είμαι πεπεισμένος. Θα το διαχειριστούμε – στη Γερμανία, στην Ευρώπη και στον κόσμο. Επειδή ξέρουμε τι υπερασπιζόμαστε: την ειρήνη, την ελευθερία, τη δικαιοσύνη», είπε χαρακτηριστικά.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες Reuters

Tags: ΓΕΡΜΑΝΙΑΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙΟΠΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑΠΟΥΤΙΝΡΩΣΙΑΣΟΛΤΣ

Related Posts

βόμβα
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Brave1: Έτοιμη για χρήση η πρώτη αμιγώς ουκρανική κατευθυνόμενη βόμβα τύπου KAB [vids]

18/05/2026 - 13:38
Su-57
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Su-57: «Διέρρευσε» η διθέσια έκδοση του ρωσικού stealth μαχητικού αεροσκάφους; [pics]

18/05/2026 - 11:40
AIM-260A
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

AIM-260A: «Στο φως» η πρώτη φωτογραφία του μυστικού πυραύλου νέας γενιάς των ΗΠΑ

18/05/2026 - 06:31

Διαβάστε Επίσης

Brave1: Έτοιμη για χρήση η πρώτη αμιγώς ουκρανική κατευθυνόμενη βόμβα τύπου KAB [vids]

Άσκηση ανάπτυξης των ρωσικών πυρηνικών όπλων πραγματοποιεί η Λευκορωσία

ΚΥΣΕΑ: Παραχωρούνται επιπλέον 13 M113 στον Λίβανο – Στο επίκεντρο τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, αναβάθμιση MEKO και προμήθεια Bergamini

Το Πακιστάν διαβίβασε στις ΗΠΑ την απάντηση του Ιράν στην νέα αμερικανική πρόταση

Ρωσικό drone έπληξε κινεζικό εμπορικό πλοίο στα ανοικτά του λιμανιού της Οδησσού

Su-57: «Διέρρευσε» η διθέσια έκδοση του ρωσικού stealth μαχητικού αεροσκάφους; [pics]

Επέμβαση του Πολεμικού Ναυτικού του Ισραήλ στον στολίσκο που κατευθυνόταν από Τουρκία προς Γάζα

Mission Capable οι Έλληνες κομάντο στην αξιολόγηση του NATO – Διάκριση για το SOLTG της ΔΕΠ [pics]

Top News

Γιώργος Λιανός για το ατύχημα του Σταύρου Φλώρου στο Survivor: «Όλα έχουν πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης»

Ρία Ελληνίδου - Δημήτρης Αλεξάνδρου: Το φιλί στο στόμα και οι εικόνες από το κοινό πάρτι για τα γενέθλιά τους

Μαρία Καρυστιανού: Πυρετός συλλογής υπογραφών για την ίδρυση του νέου κόμματος - Δεν θα πάει σήμερα στον Άρειο Πάγο

Eurovision 2026: Η διερμηνέας του BBC χόρεψε το «Jalla» της Κύπρου και έγινε viral στα social media

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert