OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

ΥΦΕΘΑ: «Είμαστε πάντα στη σωστή πλευρά της Ιστορίας» – Παρών στην εκδήλωση της 72ης επετείου του Πολέμου στην Κορέα [pics]

24/06/2022 - 20:50
ΥΦΕΘΑ
Share on FacebookShare on Twitter

Ο ΥΦΕΘΑ, Νικόλαος Χαρδαλιάς, εκπροσωπώντας το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, παρέστη σήμερα, Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022, στην εκδήλωση της 72ης επετείου έναρξης του Πολέμου στην Κορέα.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την πρεσβεία της Δημοκρατίας της Κορέας στην Ελλάδα, στο Ηρώο των Ελλήνων Πεσόντων στον πόλεμο της Κορέας, στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού.

Παρόντες ήταν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού κ. Ηλίας Αποστολόπουλος, η Α.Ε. Πρέσβης της Δημοκρατίας της Κορέας στην Ελλάδα Jung Il Lee , ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασίας και Ωκεανίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης Πληρεξούσιος Υπουργός Α΄ κ. Αθανάσιος Ιωάννου, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Παλαίμαχων Πολεμιστών του Πολέμου της Κορέας Υποστράτηγος ε.α. Στυλιανός Δράκος, ο Πρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών κ. Αναστάσιος Λιάσκος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βετεράνων της Πολεμικής Αεροπορίας Υποπτέραρχος (Ι) ε.α. Δημήτριος Λαζάρου, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και βετεράνοι.

📍Μνημείο Ελλήνων Πεσόντων Πολέμου της Κορέας

Στο 72ο Ετήσιο Μνημόσυνο με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας @nhardalias

Η Ελλάδα και τότε και τώρα στη σωστή πλευρά της Ιστορίας!

Tιμή και δόξα στους 195 🇬🇷 Πεσόντες για την υπεράσπιση του Ελεύθερου Κόσμου και των αξιών του!

ΑΘΑΝΑΤΟΙ pic.twitter.com/xum7suR18S

— GEN Konstantinos Floros (@ChiefHNDGS) June 24, 2022

Όπως είπε ο Ν. Χαρδαλιάς, ο οποίος κατέθεσε στεφάνι στο πλαίσιο της εκδήλωσης, «υποχρέωσή μας είναι όχι απλώς να μην ξεχνάμε, αλλά και να διδασκόμαστε από τα αποτελέσματα των επιλογών του παρελθόντος».

«Στη σωστή πλευρά της Ιστορίας»

«Το σπουδαιότερο μάθημα από τις θυσίες και την επιτυχία της Κορέας είναι ότι όταν διακυβεύονται υψηλά ιδανικά, η συμπαράταξη με τους υπερασπιστές τους είναι η αυτονόητη επιλογή, ανεξαρτήτως κόστους. Η Ελλάδα, ακριβώς όπως και κατά την περίοδο 1950-1953, θα εξακολουθήσει με συνέπεια να βρίσκεται στην ίδια πλευρά: στη σωστή πλευρά της Ιστορίας. Την πλευρά της δημοκρατίας, την πλευρά του δικαίου, την πλευρά των νικητών», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο ΥΦΕΘΑ.

Υπογράμμισε, δε, ότι «σήμερα, επτά και πλέον δεκαετίες μετά τις επικές μάχες στη Χερσόνησο της Κορέας, ο κόσμος μας μοιάζει τόσο διαφορετικός, αλλά και ταυτόχρονα τόσο ίδιος. Το προσωπείο του ολοκληρωτισμού έχει διαφοροποιηθεί. Η φύση του όμως δεν έχει αλλάξει, όπως και τα επιθετικά και αρπακτικά του χαρακτηριστικά. Συνεπώς, το ίδιο κάλεσμα σε επαγρύπνηση απευθύνεται και σήμερα προς όλους τους λαούς που επιθυμούν να διαβιούν ελεύθεροι και να ευημερούν υπό το κράτος δικαίου».

«Για την Ελλάδα», συνέχισε, «η απόφαση να συμμετάσχει σε αυτή την πολυεθνική σταυροφορία για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και των αρχών των Ηνωμένων Εθνών στα πέρατα της οικουμένης δεν ήταν εύκολη».

«Η πατρίδα μας», διευκρίνισε, «μόλις είχε βγει από την πιο εφιαλτική δεκαετία της σύγχρονης Ιστορίας της. Βρισκόμασταν, βεβαίως, στο στρατόπεδο των νικητών, αλλά το τίμημα που είχε καταβάλει ο λαός μας για τον θρίαμβο αυτό ήταν βαρύτατο. Παρά ταύτα, το 1950 απαιτούνταν εκ νέου θυσίες, ανθρώπινες και οικονομικές, για την υποστήριξη του αγαθού της ελευθερίας».

«Η αποστολή δυνάμεων στην Κορέα, παρά το δυσβάσταχτο από κάθε άποψη κόστος, ήταν επιβεβλημένη, ως ζήτημα αρχών, αλλά και γεωπολιτικού συμφέροντος. Ήταν μια τολμηρή επιλογή, η οποία επρόκειτο να δικαιωθεί» επισήμανε ο ΥΦΕΘΑ κ.Χαρδαλιάς.

Δείτε τις φωτογραφίες:

ΥΦΕΘΑ ΥΦΕΘΑ ΥΦΕΘΑ ΥΦΕΘΑ ΥΦΕΘΑ ΥΦΕΘΑ

 

Tags: Α/ΓΕΕΘΑΕΛΛΗΝΕΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣΝΙΚΟΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΚΟΡΕΑΣΥΦΕΘΑ

Related Posts

Δένδιας - drone
ΥΕΘΑ

Νίκος Δένδιας για το drone στην Λευκάδα: «Ξέρουμε τι είναι και τι περιέχει, δεν έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε»

09/05/2026 - 13:59
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Επίσκεψη στην έδρα της 34 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας στη Θεσσαλονίκη [pics, vid]

09/05/2026 - 12:32
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Ο Δένδιας στην Πορτογαλία: Μετά την βάση των C-390, επισκέφθηκε το Επιχειρησιακό Κέντρο για Μη Επανδρωμένα Οχήματα (CEOV)

08/05/2026 - 17:49

Διαβάστε Επίσης

F-35: Αμερικανικό stealth μαχητικό εξέπεμψε σήμα κινδύνου πάνω από τον Κόλπο του Ομάν

G550 CAEW: H IAI προτείνει το αεροσκάφος έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου στην Πολεμική Αεροπορία

Τραμπ: Τα αμερικανικά στρατεύματα που θα φύγουν από την Γερμανία, πιθανώς θα πάνε στην Πολωνία

Μέση Ανατολή: Εμπορικό πλοίο δέχθηκε επίθεση από άγνωστο βλήμα στα ανοιχτά του Κατάρ

Το Ιράν απειλεί με «ανταπόδοση» μετά την επίθεση των ΗΠΑ εναντίον δεξαμενόπλοιών του

WSJ: Το Ισραήλ έστησε και υπερασπίστηκε μυστική βάση στο Ιράκ για να πολεμήσει το Ιράν

Πούτιν: «Η σύγκρουση στην Ουκρανία φτάνει στο τέλος της»

30 κιλά εκρηκτική ύλη στο θαλάσσιο drone: Σειριακοί αριθμοί και λογισμικό «φωτίζουν» το USV καμικάζι

Top News

Οι Metallica γκρέμισαν το ΟΑΚΑ: Υπερθέαμα με Ζορμπά, Τρύπες και πάνω από 85.000 θαυμαστές – Δείτε όσα έγιναν στη μεγάλη συναυλία

Eurovision: Όταν ο Σάκης Ρουβάς το 2004 «εκτόπισε» τον νικητή του Eurostar και ξετρέλανε την Ευρώπη με το «Shake it»

Απεργία 13 Μαΐου: Παραλύει το δημόσιο, τι ισχύει για σχολεία και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Δημήτρης Παπανικολάου: «Πάθαμε σοκ όταν μας είπαν ότι η κόρη μας ενδέχεται να μη μιλήσει ποτέ κανονικά»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert