OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

ΥΦΕΘΑ: «Είμαστε πάντα στη σωστή πλευρά της Ιστορίας» – Παρών στην εκδήλωση της 72ης επετείου του Πολέμου στην Κορέα [pics]

24/06/2022 - 20:50
ΥΦΕΘΑ
Share on FacebookShare on Twitter

Ο ΥΦΕΘΑ, Νικόλαος Χαρδαλιάς, εκπροσωπώντας το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, παρέστη σήμερα, Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022, στην εκδήλωση της 72ης επετείου έναρξης του Πολέμου στην Κορέα.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την πρεσβεία της Δημοκρατίας της Κορέας στην Ελλάδα, στο Ηρώο των Ελλήνων Πεσόντων στον πόλεμο της Κορέας, στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού.

Παρόντες ήταν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού κ. Ηλίας Αποστολόπουλος, η Α.Ε. Πρέσβης της Δημοκρατίας της Κορέας στην Ελλάδα Jung Il Lee , ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασίας και Ωκεανίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης Πληρεξούσιος Υπουργός Α΄ κ. Αθανάσιος Ιωάννου, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Παλαίμαχων Πολεμιστών του Πολέμου της Κορέας Υποστράτηγος ε.α. Στυλιανός Δράκος, ο Πρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών κ. Αναστάσιος Λιάσκος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βετεράνων της Πολεμικής Αεροπορίας Υποπτέραρχος (Ι) ε.α. Δημήτριος Λαζάρου, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και βετεράνοι.

📍Μνημείο Ελλήνων Πεσόντων Πολέμου της Κορέας

Στο 72ο Ετήσιο Μνημόσυνο με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας @nhardalias

Η Ελλάδα και τότε και τώρα στη σωστή πλευρά της Ιστορίας!

Tιμή και δόξα στους 195 🇬🇷 Πεσόντες για την υπεράσπιση του Ελεύθερου Κόσμου και των αξιών του!

ΑΘΑΝΑΤΟΙ pic.twitter.com/xum7suR18S

— GEN Konstantinos Floros (@ChiefHNDGS) June 24, 2022

Όπως είπε ο Ν. Χαρδαλιάς, ο οποίος κατέθεσε στεφάνι στο πλαίσιο της εκδήλωσης, «υποχρέωσή μας είναι όχι απλώς να μην ξεχνάμε, αλλά και να διδασκόμαστε από τα αποτελέσματα των επιλογών του παρελθόντος».

«Στη σωστή πλευρά της Ιστορίας»

«Το σπουδαιότερο μάθημα από τις θυσίες και την επιτυχία της Κορέας είναι ότι όταν διακυβεύονται υψηλά ιδανικά, η συμπαράταξη με τους υπερασπιστές τους είναι η αυτονόητη επιλογή, ανεξαρτήτως κόστους. Η Ελλάδα, ακριβώς όπως και κατά την περίοδο 1950-1953, θα εξακολουθήσει με συνέπεια να βρίσκεται στην ίδια πλευρά: στη σωστή πλευρά της Ιστορίας. Την πλευρά της δημοκρατίας, την πλευρά του δικαίου, την πλευρά των νικητών», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο ΥΦΕΘΑ.

Υπογράμμισε, δε, ότι «σήμερα, επτά και πλέον δεκαετίες μετά τις επικές μάχες στη Χερσόνησο της Κορέας, ο κόσμος μας μοιάζει τόσο διαφορετικός, αλλά και ταυτόχρονα τόσο ίδιος. Το προσωπείο του ολοκληρωτισμού έχει διαφοροποιηθεί. Η φύση του όμως δεν έχει αλλάξει, όπως και τα επιθετικά και αρπακτικά του χαρακτηριστικά. Συνεπώς, το ίδιο κάλεσμα σε επαγρύπνηση απευθύνεται και σήμερα προς όλους τους λαούς που επιθυμούν να διαβιούν ελεύθεροι και να ευημερούν υπό το κράτος δικαίου».

«Για την Ελλάδα», συνέχισε, «η απόφαση να συμμετάσχει σε αυτή την πολυεθνική σταυροφορία για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και των αρχών των Ηνωμένων Εθνών στα πέρατα της οικουμένης δεν ήταν εύκολη».

«Η πατρίδα μας», διευκρίνισε, «μόλις είχε βγει από την πιο εφιαλτική δεκαετία της σύγχρονης Ιστορίας της. Βρισκόμασταν, βεβαίως, στο στρατόπεδο των νικητών, αλλά το τίμημα που είχε καταβάλει ο λαός μας για τον θρίαμβο αυτό ήταν βαρύτατο. Παρά ταύτα, το 1950 απαιτούνταν εκ νέου θυσίες, ανθρώπινες και οικονομικές, για την υποστήριξη του αγαθού της ελευθερίας».

«Η αποστολή δυνάμεων στην Κορέα, παρά το δυσβάσταχτο από κάθε άποψη κόστος, ήταν επιβεβλημένη, ως ζήτημα αρχών, αλλά και γεωπολιτικού συμφέροντος. Ήταν μια τολμηρή επιλογή, η οποία επρόκειτο να δικαιωθεί» επισήμανε ο ΥΦΕΘΑ κ.Χαρδαλιάς.

Δείτε τις φωτογραφίες:

ΥΦΕΘΑ ΥΦΕΘΑ ΥΦΕΘΑ ΥΦΕΘΑ ΥΦΕΘΑ ΥΦΕΘΑ

 

Tags: Α/ΓΕΕΘΑΕΛΛΗΝΕΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣΝΙΚΟΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΚΟΡΕΑΣΥΦΕΘΑ

Related Posts

Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Συνάντηση με Πιτ Χέγκσεθ στην Ουάσινγκτον – Στο επίκεντρο η αμυντική συνεργασία με τις ΗΠΑ

03/02/2026 - 08:50
Γενικός Επιθεωρητής ΠΝ
ΓΕΝ

Ο Υποναύαρχος (Μ) Δημήτριος Καπίρης ΠΝ παρέλαβε καθήκοντα Γενικού Επιθεωρητή Πολεμικού Ναυτικού [pics]

02/02/2026 - 19:12
drones
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Ο πόλεμος των drones: Το νέο εγχειρίδιο του ΓΕΣ και η μετάβαση στο νέο δόγμα

02/02/2026 - 05:03

Διαβάστε Επίσης

Kargu: Τουρκικά drones καμικάζι εκτέλεσαν αυτόνομα «επίθεση σμήνους» με πραγματικά πυρά [vid]

Στο Κίεβο ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Ρούτε για συνάντηση με τον Ζελένσκι

Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια: «Μηδενικό» το ενδιαφέρον της Ρωσίας για τη συμμετοχή της

Ζελένσκι: «Η Ρωσία προτιμά την τρομοκρατία αντί να επιλέγει την διπλωματία»

Ιράν: Μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε αγορά στο δυτικό τμήμα της Τεχεράνης

Ουκρανία: «Ρωσική τρομοκρατία οι επιδρομές με 450 drones και 60 πυραύλους πριν τις διαπραγματεύσεις»

Το Ιράν ξεκινά άμεσες διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ με εντολή Πεζεσκιάν – «Η Τεχεράνη έχει ανάγκη μια συμφωνία»

New START: «Στον αέρα» η συνθήκη για τον περιορισμό πυρηνικών όπλων – Η Ρωσία παίρνει τα μέτρα της

Top News

Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου αλληλομηνύονται: Ο χαρακτηρισμός «κότα» και η τραγωδία στη Βιολάντα

Ο Κώστας Σόμμερ παραμένει στο νοσοκομείο - «Το έχω βάρος που δεν τον πίστεψα από την αρχή» λέει η Βαλεντίνη Παπαδάκη

Αλέξανδρος Λυκουρέζος και Τζένη Οικονόμου διαψεύδουν για το σύμφωνο συμβίωσης - «Δεν τίθεται τέτοιο θέμα»

Η Χριστίνα Αλεξοπούλου ζήτησε συγγνώμη για τη φράση «το τζάμπα πέθανε»: «Δεν αναφερόμουν στους εκπαιδευτικούς»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert