OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Μαλί: Παραλαμβάνει νέο στρατιωτικό εξοπλισμό από τη Ρωσία

10/08/2022 - 06:02
Su-25
Share on FacebookShare on Twitter

Το Μαλί παρέλαβε χθες Τρίτη νέο στρατιωτικό εξοπλισμό από τον εταίρο του, τη Ρωσία, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου στην Μπαμακό, ενώ ανακοίνωσε πως συγκέντρωσε ποσό σχεδόν 420 εκατομμυρίων ευρώ διαθέτοντας αξιόγραφα στην περιφερειακή αγορά.

Σε ομιλία του, ο υπουργός Άμυνας του Μαλί, ο Σαντιό Καμαρά, εκ των ισχυρών ανδρών του στρατιωτικού καθεστώτος, εξήρε την «αμοιβαία επωφελή εταιρική σχέση με τη Ρωσική Ομοσπονδία» κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής με παρόντες ρώσους διπλωμάτες και τον συνταγματάρχη Ασιμί Γκοϊτά, τον μεταβατικό πρόεδρο της χώρας του Σαχέλ.

Οι συνταγματάρχες, που κατέλαβαν με πραξικόπημα τον Αύγουστο του 2020 την εξουσία στο κράτος σε βαθιά κρίση ασφαλείας, αποφάσισαν να γυρίσουν την πλάτη στη Γαλλία, που είχε εμπλακεί στρατιωτικά στον αγώνα εναντίον των τζιχαντιστών από το 2013, επιλέγοντας να συνεργαστούν ολοένα στενότερα με τη Ρωσία.

Η Μόσχα παρέδωσε στο στρατιωτικό καθεστώς τον Μάρτιο αρκετά επιθετικά ελικόπτερα και όπλα. Επίσης, το Μαλί υποδέχθηκε μεγάλο αριθμό αυτών που η στρατιωτική χούντα παρουσιάζει ως ρώσους εκπαιδευτές.

Οι δυτικοί εταίροι του Μπαμακό από την πλευρά τους στηλιτεύουν την καταφυγή από τη στρατιωτική χούντα στη ρωσική ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία Βάγκνερ, διαβόητη για τη δράση της. Το καθεστώς το διαψεύδει και μιλά για συνεργασία με τον ρωσικό στρατό.

Η Μόσχα αναγνώρισε τον Μάιο ότι η Βάγκνερ είναι παρούσα στο Μαλί «σε εμπορική βάση».

«Πρέπει να πω ότι η σημερινή τελετή είναι ιστορική, ως εκ της φύσης της, της ποιότητας και του όγκου που μας παραδίδετε, από τον οποίο δεν εκθέτουμε εδώ παρά μόνο ένα μέρος, καθώς ο υπόλοιπος (εξοπλισμός) φυσικά χρησιμοποιείται σε επιχειρήσεις τη στιγμή που διεξάγεται αυτή η τελετή», είπε ο κ. Καμαρά.

«Ενισχύουμε τις δυνατότητές μας για αναγνώριση και επίθεση με τα μαχητικά L39 και Sukhoi 25, τα οποία προστίθενται στα Super Tucano και τα άλλα αεροσκάφη που διαθέτουμε ήδη. Καθώς και με τα επιθετικά ελικόπτερα Mi24P, τα οποία προστίθενται στα Mi35 και στα Mi24 που έχουν παραδοθεί ήδη», πρόσθεσε.

Δεν δημοσιοποιήθηκε κανένα στοιχείο για τους όρους αγοράς του εξοπλισμού αυτού.

Το Μαλί παραμένει βυθισμένο σε μείζονα κρίση από το 2012. Η δράση ομάδων τζιχαντιστών, που αρχικά περιοριζόταν στο βόρειο τμήμα της χώρας, έχει πλέον εξαπλωθεί σε κεντρικές και νότιες περιοχές του, καθώς και στις γειτονικές χώρες, στην Μπουρκίνα Φάσο και στον Νίγηρα.

Το Μπαμακό εξάλλου αντιμετώπισε οικονομικές κυρώσεις για έξι μήνες από τους εταίρους του στη δυτική Αφρική, διότι η στρατιωτική χούντα δεν τίμησε τις δεσμεύσεις της ως προς τη διεξαγωγή εκλογών. Οι κυρώσεις αυτές, που είχαν μεγάλο αντίκτυπο στην οικονομία του Μαλί, ήρθησαν στις αρχές Ιουλίου, αφού παρουσιάστηκε χρονοδιάγραμμα που ορίζει ότι οι προσεχείς προεδρικές εκλογές θα διεξαχθούν το 2024.

Χθες το Μαλί ανακοίνωσε πως συγκέντρωσε 277 εκατ. φράγκα CFA (κάπου 420 εκατ. ευρώ) από ιδιώτες επενδυτές διαθέτοντας αξιόγραφα στην αγορά της Δυτικοαφρικανικής Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης (ΔΑΟΝΕ).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / AFP

Tags: Mi24PSUKHOISUPER TUCANOΜΑΛΙΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΡΩΣΙΑ

Related Posts

Πούτιν - Ινδία
ΚΟΣΜΟΣ

Επίσκεψη Πούτιν στην Ινδία: Στο επίκεντρο το ρωσικό πετρέλαιο και οι S-400

05/12/2025 - 16:23
Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν: «Μήνυμα ισχύος» με ναυτικές ασκήσεις στον Κόλπο – Εκτόξευσαν βαλλιστικούς και πυραύλους cruise [vid]

05/12/2025 - 15:45
Γερμανία
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Πέρασε από την Μπούντεσταγκ η νομοθεσία για τη στρατιωτική θητεία – Ποιες αλλαγές προβλέπει

05/12/2025 - 15:32

Διαβάστε Επίσης

PULS: Πέρασε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής η αγορά των 36 ισραηλινών ΠΕΠ

Επίσκεψη Πούτιν στην Ινδία: Στο επίκεντρο το ρωσικό πετρέλαιο και οι S-400

Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν: «Μήνυμα ισχύος» με ναυτικές ασκήσεις στον Κόλπο – Εκτόξευσαν βαλλιστικούς και πυραύλους cruise [vid]

Γερμανία: Πέρασε από την Μπούντεσταγκ η νομοθεσία για τη στρατιωτική θητεία – Ποιες αλλαγές προβλέπει

Πολεμικό Ναυτικό: Τελετές ορκωμοσίας ναυτών με την Δ’ ΕΣΣΟ 2025 [pics]

Συμμετοχή αρχηγού ΓΕΣ στο 11ο Forum of Commanders of European Land Forces στη Σουηδία

Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα, με την πρωτοβουλία της Πενταμερούς, επιδιώκει να καθιερώσει τη θέση της ως πυλώνας σταθερότητας

Κρεμλίνο στηρίζει Γουίτκοφ: Δηλώνει έτοιμο να συνεχίσει να εργάζεται με την παρούσα αμερικανική ομάδα

Top News

Κακοκαιρία Byron: «Πνίγηκε» στα νερά και τις λάσπες πάλι το Θριάσιο - Αποκαλυπτικές εικόνες

Το Netflix εξαγοράζει τη Warner Bros για 82,7 δισ. δολ - Mega deal στην ψυχαγωγία και το streaming

Η efood υποσχέθηκε bonus σε όσους κάνουν delivery εν μέσω της σφοδρής καταιγίδας - Μετά τον σάλο σταμάτησε τη διανομή

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί τα σοκολατάκια «Kinder Μιx 3D pop-up»: «Δεν είναι εμφανείς οι αλλεργιόνες ουσίες»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert