OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

S-350: Ο ρωσικός στρατός αναπτύσσει για πρώτη φορά το νέο σύστημα αεράμυνας για να προστατεύσει τις βάσεις του [pics,vid]

18/08/2022 - 17:54
S-350
Share on FacebookShare on Twitter

Το νέο σύστημα αεράμυνας του ρωσικού στρατού, το S-350 «Vityaz» έκανε την πρώτη του εμφάνιση στον πόλεμο της Ουκρανίας, σε αεροπορική βάση κοντά στα ουκρανικά σύνορα.

Στοιχεία ενός συστήματος S-350 φαίνονται σε ένα επίσημο βίντεο του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας που κυκλοφόρησε πρόσφατα και απεικονίζει επιχειρήσεις αεροσκάφους κλειστής αεροπορικής υποστήριξης Su-25 Frogfoot στην αεροπορική βάση Taganrog στο Ροστόφ που εμπλέκεται στον πόλεμο της Ουκρανίας. Το βίντεο δημοσιεύτηκε για να συνοδεύσει αναφορές ότι τα ρωσικά Su-25 είχαν «εξαλείψει στρατιωτικές εγκαταστάσεις και εξοπλισμό» που ανήκαν στην Ουκρανία στις 12 Αυγούστου.

Looks like Russia has deployed S-350 Vityaz air defense systems to one of the airfields used for the war in Ukraine.https://t.co/kzRNmWnOrG pic.twitter.com/h1jeGvdVcB

— Rob Lee (@RALee85) August 14, 2022

Στις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν δείχνουν τα ρωσικά αεροσκάφη Su-25 να φέρουν το διαβόητο πλέον γράμμα «V» και να εκτελούν επιχειρήσεις στην Ουκρανία και τα σύγχρονα συστήματα πυραυλικής άμυνας εδάφους-αέρος μικρού βεληνεκούς S-350 Vityaz, τα οποία αναπτύχθηκαν στο αεροδρόμιο.

Τα πλάνα δείχνουν πολλά από τα στοιχεία του πυραυλικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένου ενός ραντάρ ελέγχου 50N6A και ενός ραντάρ επιτήρησης και ανίχνευσης χαμηλού υψομέτρου 96L6.

Τα χαρακτηριστικά του νέου συστήματος αεράμυνας

Το S-350 Vityaz (Knight) είναι ένα πυραυλικό σύστημα αεράμυνας μικρής έως μεσαίας εμβέλειας που προορίζεται να παρέχει άμυνα έναντι αεροσκαφών και επιθέσεων ακριβείας. Αναπτύχθηκε από την Almaz-Antey Company ως αντικατάσταση του παλιού S-300PS, το οποίο αναπτύχθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Το πρώτο σύστημα παραδόθηκε στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας τον Δεκέμβριο του 2019.

RUS Su-25 – Artificial intelligence upscaled 150% + dehalo + compression reverse + injection 25 to 60 FPS + 200% Slow Mo https://t.co/umRdIDMEoI pic.twitter.com/9mR1AZGmnh

— Dariusz Zawadzki (@Military_oO) August 12, 2022

Το οπλικό σύστημα έχει σχεδιαστεί για να εμπλέκει ένα ευρύ φάσμα απειλών σε βεληνεκές έως και 40 χιλιομέτρων, όπως αεροσκάφη, ελικόπτερα, μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV), πυραύλους cruise και τακτικούς βαλλιστικούς πυραύλους. Το Vityaz είναι σε θέση να ανιχνεύει και να παρακολουθεί έως και 40 στόχους ταυτόχρονα, ενώ δεσμεύει οκτώ από αυτούς με δύο πυραύλους ανά στόχο.

Ο ρωσικός στρατός φέρεται να έχει αναπτύξει το νέο του σύστημα αεράμυνας για να προστατεύσει τις αεροπορικές βάσεις από πιθανές πυραυλικές επιθέσεις από την Ουκρανία.

Η εισαγωγή αυτού του συστήματος πυραύλων εδάφους-αέρος μεσαίου βεληνεκούς (SAM) στη συγκεκριμένη εγκατάσταση είναι ενδιαφέρουσα, αφού υποδεικνύει τις ρωσικές ανησυχίες ότι η Ουκρανία είναι ολοένα και περισσότερο σε θέση να επιτεθεί σε βάσεις πέρα ​​από τα σύνορά της. Ειδκότερα μετά την επίθεση στη ρωσική αεροπορική βάση Σάκι στη νότια Κριμαία.

Με πληροφορίες από: The Drive / Φωτογραφία Twitter

Tags: S-350SU-25ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑΡΩΣΙΑΣΥΣΤΗΜΑ ΑΕΡΑΜΥΝΑΣ

Related Posts

F-35
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

F-35: Αμερικανικό stealth μαχητικό εξέπεμψε σήμα κινδύνου πάνω από τον Κόλπο του Ομάν

10/05/2026 - 12:34
G550
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

G550 CAEW: H IAI προτείνει το αεροσκάφος έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου στην Πολεμική Αεροπορία

10/05/2026 - 12:09
ΕΛΒΟ
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΛΒΟ: Συμμαχίες με Rheinmetall και Όμιλο Κοπελούζου για νέο αμυντικό και βιομηχανικό αποτύπωμα

09/05/2026 - 14:37

Διαβάστε Επίσης

Το OnAlert 24 ώρες με τους αμφίβιους καταδρομείς της Λέσβου: CSAR και κρούση με βατραχανθρώπους στο σύγχρονο πεδίο μάχης

Καιρός σήμερα: Μικρή άνοδος θερμοκρασίας και αραιές νεφώσεις – Δείτε αναλυτικά

Τραμπ: «Εντελώς απαράδεκτη» η απάντηση του Ιράν στην αμερικανική πρόταση για τον τερματισμό του πολέμου

Σαν σήμερα: Το 1967 η χούντα συλλαμβάνει και φυλακίζει στις φυλακές Αβέρωφ τον Ανδρέα Παπανδρέου

To Ιράν απειλεί τα βρετανικά και γαλλικά πλοία που πάνε στη Μέση Ανατολή με «άμεση και αποφασιστική απάντηση»

F-16, Rafale και ελικόπτερα στον Φλοίσβο: Εντυπωσιακές εικόνες από την επίδειξη της Πολεμικής Αεροπορίας

Νετανιάχου: «Ο πόλεμος με το Ιράν δεν έχει τελειώσει – Πρέπει να παραδώσουν το ουράνιο»

Ισραήλ: Ο Αρχηγός των IDF προειδοποιεί ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις χρειάζονται επειγόντως περισσότερους στρατιώτες

Top News

Σωτήρης Τσαφούλιας: «Μια φορά ο πατέρας μου πέρασε από δίπλα μου και έφυγε, δεν με γνώρισε»

Παραλήρημα Τραμπ για Ομπάμα και Μπάιντεν - «Το Ιράν παίζει παιχνίδια μαζί μας εδώ και 47 χρόνια, θα τους κοπεί το γέλιο»

Η Βόρεια Κορέα αλλάζει το Σύνταγμα της για τον Κιμ Γιονγκ Ουν: «Άμεση πυρηνική επίθεση αν δολοφονηθεί»

Ελένη Μενεγάκη: Η συγκινητική ανάρτησή της για την γιορτή της μητέρας - «Η δική μου μαμά ήταν το πρώτο μου καταφύγιο»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert