OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Δημοτικοί σύμβουλοι 18 περιφερειών ζητούν την παραίτηση του Πούτιν

12/09/2022 - 18:03
Πούτιν
Share on FacebookShare on Twitter

Δημοτικοί σύμβουλοι 18 περιφερειών της Μόσχας και της Αγίας Πετρούπολης κάλεσαν τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να παραιτηθεί. Την έκκληση δημοσίευσε η δημοτικός σύμβουλος της περιφέρειας Σεμιόνοφσκι της Αγίας Πετρούπολης Ξένια Τορτσιόμ.

«Εμείς οι δημοτικοί σύμβουλοι της Ρωσίας, θεωρούμε ότι οι ενέργειες του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν βλάπτουν το μέλλον της Ρωσίας και των πολιτών της» , αναφέρεται στην έκκληση.

Την περασμένη εβδομάδα το δημοτικό συμβούλιο του Σμολνίνσκογιε στην Αγία Πετρούπολη με απόφασή του είχε ζητήσει από τους βουλευτές της Κρατικής Δούμας (κάτω βουλής) να απαγγείλουν την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας κατά του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για την κήρυξη του πολέμου κατά της Ουκρανίας και ως εκ τούτου να παυθεί από τα καθήκοντά του. Υπέρ ψήφισαν επτά δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ τρεις δήλωσαν αποχή.

Την επομένη ημέρα 9 Σεπτεμβρίου οι δημοτικοί σύμβουλοι που υπέγραψαν την έκκληση κλήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα, όπου τους ασκήθηκε διοικητική δίωξη για «δυσφήμηση» του ρωσικού στρατού.

Την ίδια ημέρα, 9 Σεπτεμβρίου, στην επίσημη ιστοσελίδα του δημοτικού συμβουλίου της περιφέρειας Λομονόσοφσκι της Μόσχας, δημοσιεύθηκε έκκληση των δημοτικών συμβούλων προς τον πρόεδρο Πούτιν με την οποία του ζητούσαν να παραιτηθεί. Στην έκκλησή τους οι δημοτικοί σύμβουλοι ανέφεραν ότι για την ευημερία της χώρας πρέπει να αλλάζει η εξουσία και επεσήμαιναν ότι μετά την δεύτερη θητεία του Ρώσου προέδρου «όλα πήγαν ανάποδα».

Σαρωτική νίκη των φιλοκυβερνητικών στις περιφερειακές και τοπικές εκλογές

Οι υποστηριζόμενοι από το Κρεμλίνο υποψήφιοι κατήγαγαν σαρωτική νίκη, όπως ήταν αναμενόμενο, στις πρώτες τοπικές και περιφερειακές εκλογές που διεξήχθησαν στη Ρωσία μετά την εισβολή της στην Ουκρανία, όπως μεταδίδουν σήμερα τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Και οι 14 απερχόμενοι κυβερνήτες, που ήταν υποψήφιοι για την επανεκλογή τους, διατήρησαν τη θέση τους, ενώ το κόμμα του Κρεμλίνου Ενωμένη Ρωσία διατήρησε πλειοψηφία στα περισσότερα περιφερειακά κοινοβούλια και δημοτικά συμβούλια. Η ψηφοφορία διεξήχθη από την Παρασκευή ως χθες, Κυριακή, σε περισσότερες από 80 περιφέρειες.

Οι ανεξάρτητοι παρατηρητές στις εκλογές από την οργάνωση Golos έκαναν κατάλογο με πολλές ενδείξεις νοθείας, ενώ οι ρωσικές αρχές από την άλλη πλευρά ανακοίνωσαν ότι δεν καταγράφηκαν σημαντικές παραβιάσεις των εκλογικών κανόνων.

Πριν από τις εκλογές, ακτιβιστές της αντιπολίτευσης είχαν διαμαρτυρηθεί ότι δεν επετράπη να κατέβουν ως υποψήφιοι στις εκλογές αυτοί που μιλούσαν κατά του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Το υψηλότερο ποσοστό μεταξύ των κυβερνητών εξασφάλισε ο επικεφαλής της δημοκρατίας της Μπουργιατίας στη Σιβηρία, ο Αλεξέι Τσιντένοφ. Αυτός εξασφάλισε επισήμως το 86,23% των ψήφων.

Το πιο μικρό ποσοστό από τους υποψηφίους του Κρεμλίνου εξασφάλισε ο Αλεξάντρ Μπρεσάλοφ, ο οποίος έλαβε επισήμως 64,38% των ψήφων στην δημοκρατία της Ουντμουρτίας στον Βόλγα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / NovayaGazeta.Europe / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Tags: ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝΜΟΣΧΑΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑΡΩΣΙΑ

Related Posts

drones
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: «Καταρρίφθηκαν 130 ουκρανικά drones εκ των οποίων 15 είχαν στόχο τη Μόσχα»

15/12/2025 - 09:43
Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: «Θα συνεχίσουμε να υποστήριζουμε τη Χεζμπολάχ» – Οι ΗΠΑ πιέζουν τον Λίβανο για τον αφοπλισμό της

15/12/2025 - 09:00
ΣίδνεΪ
ΚΟΣΜΟΣ

Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: «Έρχονται πιο αυστηροί νόμοι για τα όπλα» είπε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας

15/12/2025 - 08:53

Διαβάστε Επίσης

Ρωσία: «Καταρρίφθηκαν 130 ουκρανικά drones εκ των οποίων 15 είχαν στόχο τη Μόσχα»

Ιράν: «Θα συνεχίσουμε να υποστήριζουμε τη Χεζμπολάχ» – Οι ΗΠΑ πιέζουν τον Λίβανο για τον αφοπλισμό της

Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: «Έρχονται πιο αυστηροί νόμοι για τα όπλα» είπε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας

Κολομβία: Εντολή του προέδρου Πέτρο στον στρατό να επιτεθεί κατά των ανταρτών του ELN

Ισραήλ: Ο στρατός σκότωσε δύο μαχητές και ένα διοικητικό στέλεχος τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο

Χιλή: Νικητής των προεδρικών εκλογών ο υπερσυντηρητικός Καστ – Οπαδοί πανηγύριζαν με εικόνες του Πινοσέτ

Εκσυγχρονισμός ΜΕΚΟ: Στην τελική ευθεία οι 3 κύριες συμβάσεις – «Τρέχουν» επικοινωνίες, νέο sonar και πυροβόλα Mk45-Sovraponte

Καιρός: Τοπικές νεφώσεις και πιθανότητα βροχών σε Σποράδες, Εύβοια και Κρήτη

Top News

Νεκρός ο σκηνοθέτης Ρομπ Ράινερ και η σύζυγός του, Μισέλ - Δολοφονήθηκαν από τον γιο τους

Δώρο Χριστουγέννων: Μέχρι 21 Δεκεμβρίου η καταβολή του - Online υπολογισμός

Συνταγή για σούπα κάστανο βελουτέ

Καιρός - Μαρουσάκης: Βροχές και χιόνια φέρνουν απανωτές κακοκαιρίες τις μέρες των Χριστουγέννων

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert