OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

ISW: Πώς επηρεάζει το μέτωπο της Χερσώνας η ουκρανική επέλαση στο Χάρκοβο

13/09/2022 - 13:47
Μπαχμούτ - Ντονμπάς
Share on FacebookShare on Twitter

Η αντεπίθεση που εξαπέλυσε ο ουκρανικός στρατός στα νότια συνεχίζει να έχει σημαντικές επιπτώσεις – μεταξύ άλλων και – στο ρωσικό ηθικό και τις στρατιωτικές δυνατότητες στη νότια Ουκρανία, αναφέρει στην ημερήσια ανάλυσή του το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου (ISW).

Δορυφορικές εικόνες γνωστών ρωσικών θέσεων στην Kyselivka, 15 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης Χερσώνα, δείχνουν ότι όλα τα ρωσικά οχήματα εκτός από τέσσερα έχουν απομακρυνθεί από προηγούμενες προωθημένες θέσεις, σε συνδυασμό με τις φήμες ότι τα στρατεύματα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ (DNR) εγκατέλειψαν την Kyselivka και επέστρεψαν προς τον ποταμό Δνείπερο, αναφέρει το ISW.

Η Kyselivka είναι μια επιχειρησιακά σημαντική τοποθεσία για τις ρωσικές δυνάμεις γύρω από την Χερσώνα, επειδή είναι ο τελευταίος σημαντικός οικισμός κατά μήκος τόσο του αυτοκινητόδρομου E58 όσο και μιας σιδηροδρομικής γραμμής μεταξύ των σημερινών ουκρανικών θέσεων και της Chornobaivka, του πιο απομακρυσμένου τμήματος της πόλης Χερσώνα.

Η προφανής απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων από αυτή τη θέση μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ικανότητα των Ρώσων να υπερασπιστούν τα βορειοδυτικά προάστια της πόλης Χερσώνα και υποδηλώνει ότι τα ρωσικά στρατεύματα σε αυτήν την περιοχή αντιλαμβάνονται μια επικείμενη απειλή για τις θέσεις τους, εκτιμά το ISW.

ISW

Η εκπρόσωπος της Νότιας Επιχειρησιακής Διοίκησης της Ουκρανίας, Natalya Humenyuk, δήλωσε χθες, 12 Σεπτεμβρίου 2022, ότι οι ρωσικές δυνάμεις που βρίσκονται κατά μήκος της δεξιάς όχθης του Δνείπερου ποταμού στην περιφέρεια της Χερσώνας προσπαθούν να διαπραγματευτούν την παράδοσή τους υπό τους όρους που επιτάσσει το Διεθνές δίκαιο.

Οι ουκρανικές επιχειρήσεις στην Περιφέρεια του Χαρκόβου – συνεχίζει το ISW – θα ήταν απίθανο να είχαν τόσο δραματική ψυχολογική επίδραση στα ρωσικά στρατεύματα στον νότο, και τόσο η απόσυρση των στρατευμάτων από τις θέσεις στην Kyselivka όσο και οι αναφορές για διαπραγματεύσεις παράδοσης αποτελούν ενδείξεις ότι οι ουκρανικές αντεπιθέσεις στη Χερσώνα προχωρούν σε σημαντικό βαθμό, ακόμα κι αν τα φώτα της δημοσιότητας σε αυτόν τον άξονα περιορίζεται καθώς εστιάζεται κυρίως στο Χάρκοβο.

Η επιτυχία της πρόσφατης ουκρανικής αντεπίθεσης μπορεί να επηρεάσει τη βούληση ή την ικανότητα της ρωσικής στρατιωτικής διοίκησης να χρησιμοποιήσει εγκαίρως νεοσύστατες εθελοντικές μονάδες στην Ουκρανία, εκτιμά το ISW.

Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι η ρωσική στρατιωτική διοίκηση ανέστειλε την αποστολή νέων, ήδη συγκροτημένων μονάδων στην Ουκρανία λόγω των πρόσφατων ρωσικών απωλειών και της εκτεταμένης δυσπιστίας προς τη ρωσική στρατιωτική διοίκηση, παράγοντες που έκαναν μεγάλο αριθμό εθελοντών να αρνηθούν κατηγορηματικά να συμμετάσχουν σε μάχη.

Αυτή η εκτίμηση εξακολουθεί να μην έχει επιβεβαιωθεί, αλλά το χαμηλό ηθικό λόγω της επιτυχίας της ουκρανικής αντεπίθεσης μπορεί να αποδειχθεί καταστροφικό για την ήδη μικρή ικανότητα του Κρεμλίνου να παράγει ουσιαστικά αποτελέσματα στο πεδίο των μαχών.

Η ανάπτυξη αυτών των νεοσύστατων μονάδων για την ενίσχυση των αμυντικών γραμμών έναντι των ουκρανικών αντεπιθέσεων θα ήταν μια επιχειρησιακά ορθή απόφαση εκ μέρους της ρωσικής στρατιωτικής ηγεσίας. Και η καθυστέρηση ή η πιθανή αναστολή αυτών των αναπτύξεων θα δώσει χρόνο στα ουκρανικά στρατεύματα να ενοποιηθούν και στη συνέχεια να συνεχίσουν την επίθεση, εάν το επιλέξουν, χωρίς να χρειαστεί να αντιμετωπίσουν νεοαφιχθέντες και νέες (αν και υποεκπαιδευμένες και ανεπαρκείς) μονάδες, σημειώνει το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου.

Πηγή: ISW

Tags: ISWΟΥΚΡΑΝΙΑΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑΡΩΣΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣΧΑΡΚΟΒΟΧΕΡΣΩΝΑ

Related Posts

ΗΠΑ - ναρκωτικά
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ανακοίνωσαν ότι έπληξαν ταχύπλοο που φέρεται να μετέφερε ναρκωτικά – 4 νεκροί [vid]

05/12/2025 - 12:21
Ισραήλ
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Αύξηση στρατιωτικών δαπανών στα 34 δισ. προβλέπει το προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2026

05/12/2025 - 11:35
Μαδούρο
ΚΟΣΜΟΣ

Μαδούρο: Ζήτησε από τον Τραμπ να κρατήσει 200 εκατομμύρια και αμνηστία 100 αξιωματούχων του για να αποχωρήσει από τη Βενεζουέλα

05/12/2025 - 11:14

Διαβάστε Επίσης

ΗΠΑ: Ανακοίνωσαν ότι έπληξαν ταχύπλοο που φέρεται να μετέφερε ναρκωτικά – 4 νεκροί [vid]

Ισραήλ: Αύξηση στρατιωτικών δαπανών στα 34 δισ. προβλέπει το προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2026

Μαδούρο: Ζήτησε από τον Τραμπ να κρατήσει 200 εκατομμύρια και αμνηστία 100 αξιωματούχων του για να αποχωρήσει από τη Βενεζουέλα

Κακοκαιρία Byron: Σε δυτική και βόρεια Αττική τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

«Εκρηκτικό» ξημέρωμα στο Γκρόζνι – Χτυπήθηκε κυβερνητικό κτίριο της Τσετσενίας [vid]

Οι ΗΠΑ πωλούν στον Καναδά πελώριες ποσότητες βομβών αξίας 2,68 δισ. δολαρίων

Ρωσία: Πυρκαγιά σε τερματικό σταθμό αερίου και λιμάνι μετά από ουκρανική επίθεση [vids]

Όπλα μακράς εμβέλειας: Ο πόλεμος αποστάσεως και το νέο δόγμα που προκαλεί ανησυχία στην Τουρκία

Top News

Καιρός - Τσατραφύλλιας: Η κακοκαιρία δεν έχει τελειώσει - Τα 7 σημεία που παραμένουν στο επίκεντρο

Τάσος Ξιαρχό προς Κόνι Μεταξά: Αυτά τα καραγκιοζιλίκια εγώ δεν τα θέλω και δε τα σηκώνω

Το Plan b της κυβέρνησης για να φύγουν οι αγρότες από τα μπλόκα πριν από τις γιορτές

Κωνσταντίνος Αργυρός για Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι το πόσο πρόσεχε τους διπλανούς της

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert