OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

Σάλος στην Τουρκία: Οι μυστικές υπηρεσίες και η Στατιστική Αρχή «ξέφυγαν» από το Ελεγκτικό Συνέδριο

03/10/2022 - 12:27
Τουρκία

Ο Χακάν Φιντάν με τον Χουλουσί Ακάρ.

Share on FacebookShare on Twitter

Σάλος έχει προκληθεί στην Τουρκία, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Sozcu και της Ahval, οι οποίες πρόσκεινται στην αντιπολίτευση, οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας (MIT) και η επίσημη Στατιστική Αρχή (TurkStat) δεν παρέδωσαν εκθέσεις οικονομικής δραστηριότητας για το έτος 2021 στο τουρκικό Ελεγκτικό Συνέδριο, γεγονός που έχει προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις.

Και αυτό, διότι η MIT και η TurkStat ήταν δύο από τους συνολικά 17 δημόσιους φορείς, που «αδιαφόρησαν» και «ξέφυγαν» από τον έλεγχο των τουρκικών αρχών, ενώ μάλιστα έχουν δεχθεί σφοδρή κριτική τα τελευταία χρόνια, λόγω της ολοένα και μεγαλύτερης επιρροής του Προέδρου Ερντογάν στην λειτουργία τους και στην έλλειψη διαφάνειας που έχει προκύψει.

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου (αριστερά), ο επικεφαλής των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών Χακάν Φιντάν (κέντρο) και ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ (δεξιά).

Από την μία, η τουρκική αντιπολίτευση έχει επισημάνει ότι η Στατιστική Αρχή της Τουρκίας «πειράζει» τους αριθμούς και δεν δίνει στην δημοσιότητα τα πραγματικά στατιστικά δεδομένα για την κατάσταση και την πορεία της τουρκικής οικονομίας, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον πληθωρισμό, ενώ για τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, η Sozcu τονίζει ότι το 2020 ξεπέρασε τον προβλεπόμενο προϋπολογισμό της κατά περίπου 250 εκατομμύρια λίρες.

Επίσης, το 2021 η MIT έλαβε χρηματοδότηση 300 εκατομμύρια λίρες από τον επενδυτικό προϋπολογισμό της τουρκικής προεδρίας και τελικά πραγματοποίησε δαπάνες ύψους 631 εκατομμυρίων λιρών, σύμφωνα με τον γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό Deutsche Welle. Τον περασμένο Ιανουάριο, δημοσίευμα της DW ανέφερε ότι οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες έλαβαν 825 εκατομμύρια λίρες από τον επενδυτικό προϋπολογισμό της Προεδρίας στο πλαίσιο του Επενδυτικού Προγράμματος 2022 που υπέγραψε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Φωτογραφίες Reuters

Tags: MITTURKSTATΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Eurofighter
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Eurofighter στην Τουρκία: Το 2030 η παράδοση των πρώτων μαχητικών – Θα ενσωματώνουν Meteor και τουρκικά πυρομαχικά

16/12/2025 - 11:32
Steel Dome
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Steel Dome: «Με 100 συστήματα αεράμυνας ενισχύεται ο τουρκικός θόλος το 2026 – Θα έχει AI και συστήματα EW

15/12/2025 - 11:21
Ερντογάν - Πούτιν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Ερντογάν μετά τη συνάντησή του με τον Πούτιν: «Η ειρήνη δεν απέχει πολύ»

13/12/2025 - 13:42

Διαβάστε Επίσης

Καιρός σήμερα: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις σε όλη την χώρα – Δείτε αναλυτικά

Σαν σήμερα: Το 1943 οι Γερμανοί εκτελούν 118 κατοίκους στα Δράκεια Μαγνησίας

Μερτς: «Να μην γίνουμε έρμαιο των μεγάλων δυνάμεων – Γερμανία και ΕΕ πρέπει να έχουν ενεργό ρόλο στις διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία»

Ισραήλ: O Νετανιάχου ενέκρινε συμφωνία-ρεκόρ με την Αίγυπτο για το φυσικό αέριο

F-35: Ο Τραμπ πιέζει για την αγορά των stealth μαχητικών τον νέο Τσέχο πρωθυπουργό, που τα χαρακτήρισε «άχρηστα και υπερτιμημένα»

Ζελένσκι: «Η Ρωσία ετοιμάζεται για ακόμη έναν χρόνο πολέμου – Η Ουκρανία χρειάζεται υποστήριξη»

Γερμανία: Η Επιτροπή Προϋπολογισμού ενέκρινε 50 δισ. ευρώ σε εξοπλισμούς για την Bundeswehr

Η Πολωνία θα αρχίσει να παράγει νάρκες κατά προσωπικού για να τις τοποθετήσει στα ανατολικά της σύνορα

Top News

Ειρήνη Μαρινάκη: Το «τελευταίο αντίο» στην σπουδαία Πειραιώτισσα - Πλήθος κόσμου έδωσε το «παρών»

Νίκος Παππάς για την επίθεσή του στον δημοσιογράφο Νίκο Γιαννόπουλο: «Είχα λάθος αντίδραση στη δική του δράση - πρόκληση»

Χαμός με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου στην εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Τραβούσε βίντεο μάρτυρες και βουλευτές

Σοφία Μουτίδου για Γιώργο Λιάγκα: «Μήπως ήταν κόλπο επικοινωνιακό; Δεν ντρέπεστε να λέτε ασυνάρτητα πράγματα;»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert