OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Ξεσηκώθηκαν οι Παλαιστίνιοι – Ο στρατός έκλεισε τους δρόμους στη Νάμπλους [pics]

12/10/2022 - 20:41
Ισραήλ: Ξεσηκώθηκαν οι Παλαιστίνιοι – Ο στρατός έκλεισε τους δρόμους στη Νάμπλους [pics]
Share on FacebookShare on Twitter

Εκατοντάδες Παλαιστίνιοι διαδήλωσαν σήμερα κοντά στα φυλάκια ελέγχου ενός μεγάλου προσφυγικού καταυλισμού στην Ανατολική Ιερουσαλήμ στο Ισραήλ.

Την ίδια ώρα τα καταστήματα έκλειναν στη Δυτική Όχθη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού με αφορμή τις ένοπλες επιθέσεις στις οποίες σκοτώθηκαν δύο στρατιώτες, αυτήν την εβδομάδα.

Επεισόδια σημειώθηκαν σε πολλές πόλεις στη Δυτική Όχθη και οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας απέκλεισαν τους δρόμους που οδηγούν στη Ναμπλούς, μία από τις πόλεις που βρίσκονται στο επίκεντρο των ταραχών, στις οποίες έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 100 Παλαιστίνιοι από την αρχή του έτους.

Τα εμπορικά καταστήματα παρέμειναν κλειστά στην Παλιά Πόλη και στον κεντρικό εμπορικό δρόμο της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, του κατεχόμενου παλαιστινιακού τομέα που έχει προσαρτηθεί από το Ισραήλ. Τα ιδιωτικά σχολεία ζήτησαν από τους μαθητές τους να παραμείνουν στο σπίτι.

«Η απεργία γίνεται σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον προσφυγικό καταυλισμό του Σουάφατ (…) Φαίνεται ότι θα είναι η αρχή μιας εκστρατείας κοινωνικής ανυπακοής και ας ελπίσουμε για το καλύτερο», σχολίασε ένας κάτοικος της Ιερουσαλήμ, ο Χάλεντ Άλκαμ.

Από το Σάββατο, στρατός και αστυνομία έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του υπόπτου που πυροβόλησε και σκότωσε μια 18χρονη στρατονόμο σε φυλάκιο ελέγχου στον προσφυγικό καταυλισμό του Σουάφατ. Ο καταυλισμός αυτός, που σήμερα είναι πλέον μια πυκνοκατοικημένη περιοχή όπου ζουν 60.000 άνθρωποι, έχει αποκλειστεί εδώ και ημέρες, καθώς η αστυνομία χτενίζει δρόμους και σπίτια, αναζητώντας τον δράστη. Ελέγχονται επίσης αυστηρά όλα τα οχήματα.

Ισραήλ

Σήμερα, μεγάλες ουρές αυτοκινήτων σχηματίστηκαν στα φυλάκια που οδηγούν εκτός του Σουάφατ, ενώ ομάδες νέων εκτόξευαν πέτρες εναντίον των αστυνομικών και έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων.

Στα τέλη Μαρτίου οι ισραηλινές δυνάμεις ξεκίνησαν επιχειρήσεις καταστολής στη Δυτική Όχθη, με αφορμή επιθέσεις Παλαιστίνιων στο Ισραήλ, στις οποίες σκοτώθηκαν 19 άνθρωποι. Έκτοτε, οι επιδρομές του στρατού και οι συγκρούσεις με ομάδες ενόπλων σε πόλεις όπως η Ναμπλούς και η Τζενίν έχουν γίνει σχεδόν καθημερινό φαινόμενο, πυροδοτώντας την οργή νεαρών Παλαιστίνιων, οι οποίοι εκτοξεύουν πέτρες και βόμβες μολότοφ στους στρατιώτες. Χθες, Τρίτη, άλλος ένας Ισραηλινός στρατιώτης σκοτώθηκε κοντά σε έναν εβραϊκό οικισμό, ανάμεσα στις πόλης Τζενίν και Ναμπλούς.

Τεταμένη η κατάσταση στο Σουάφατ

Σύμφωνα με τον Κάζεμ Άμπου Χαλάφ, έναν εκπρόσωπο της υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών για την παροχή βοήθειας στους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA), οι ενισυχμένοι έλεγχοι στις εισόδους του Σουάφατ και η βία οδήγησαν στο κλείσιμο των σχολείων και των κέντρων υγείας της υπηρεσίας αυτής στον καταυλισμό. «Η κατάσταση επί τόπου είναι πραγματικά τεταμένη», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο. Όπως είπε, τόνοι σκουπιδιών συσσωρεύονται στους δρόμους αφού σταμάτησε η αποκομιδή τους.

Στην Παλιά Πόλη, ο Ναουάλ Τζόντεχ, είπε ότι η κόρη του ζει στο Σουάφατ με την οικογένειά της και «λέει ότι η κατάσταση είναι άσχημη εκεί πέρα».

Ο Άραβας Ισραηλινός βουλευτής Άχμεντ Τίμπι, που επισκέφθηκε την Τρίτη το Σουάφατ, είπε ότι «υπάρχουν ασθενείς ή τραυματίες που δυσκολεύονται να βγουν από τον καταυλισμό για να νοσηλευτούν, οι φούρνοι είναι άδειοι, γιατροί και νοσηλευτές δεν μπορούν να φτάσουν εκεί».

«Για να βγεις από τον καταυλισμό πρέπει να περιμένεις στο αυτοκίνητό σου τρεις-τέσσερις ώρες. Αυτό είναι συλλογική τιμωρία», κατήγγειλε.

Ισραήλ

Πηγή: AΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες Reuters

Tags: ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜΙΣΡΑΗΛΝΑΜΠΛΟΥΣΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Related Posts

Τραμπ
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: «Πολύ καλές οι διαπραγματεύσεις με το Ιράν, θέλουν συμφωνία – Καλές και οι συνομιλίες για την Ουκρανία» [vids]

07/02/2026 - 09:16
Ζελένσκι
ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι: «Πρέπει να ενισχυθεί η αντιαεροπορική άμυνα και οι ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας»

07/02/2026 - 08:56
Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σε στρατόπεδο της Τεχεράνης μετά από βραχυκύκλωμα [vid]

07/02/2026 - 08:31

Διαβάστε Επίσης

Τραμπ: «Πολύ καλές οι διαπραγματεύσεις με το Ιράν, θέλουν συμφωνία – Καλές και οι συνομιλίες για την Ουκρανία» [vids]

Ζελένσκι: «Πρέπει να ενισχυθεί η αντιαεροπορική άμυνα και οι ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας»

Ιράν: Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σε στρατόπεδο της Τεχεράνης μετά από βραχυκύκλωμα [vid]

Ουκρανία και ΗΠΑ συζητούν σχέδιο για ειρηνευτική συμφωνία – με εκλογές και δημοψήφισμα – μέχρι τον Μάρτιο

Ο Σμήναρχος που «έδωσε» τα μυστικά του ΝΑΤΟ στην Κίνα – Η σύλληψη και το χρονικό της υπόθεσης

Καιρός σήμερα: Γενικά αίθριος – Αυξημένες νεφώσεις στα δυτικά

Σαν σήμερα: Το 1990 καταρρέει η Σοβιετική Ένωση

Η Κομισιόν πρότεινε το 20ό πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας: «Η Μόσχα καταλαβαίνει μόνο τη γλώσσα της πίεσης»

Top News

Έλλη Τρίγγου: «Ο Γιάννης Στάνκογλου είναι ένα όνειρο, φανταστικός, πολύ καλός παρτενέρ, πολύ βοηθητικός»

Οι απολύσεις στη Washington Post και το τέλος μιας εποχής: «Άδειασαν γραφεία, έμειναν μνήμες»

Ματ Σλιχτ: Ο δημιουργός του Moltbook, του «social» των AI που γεννήθηκε από απλή περιέργεια και χωρίς ο ίδιος να γράψει ούτε μία γραμμή κώδικα

Ηλιάνα Παπαγεωργίου: Το πάρτι γενεθλίων και το φιλί στον σύντροφό της - H υπέροχη τούρτα με τα πετράδια

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert