OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΕΕΘΑ

Α/ΓΕΕΘΑ: «Παρών» ο Στρατηγός Φλώρος στην SOFEX-22 που διεξήχθη στην Ιορδανία [pics]

02/11/2022 - 14:18
Α/ΓΕΕΘΑ
Share on FacebookShare on Twitter

Την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου και την Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022, ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Ιορδανία προκειμένου να παραβρεθεί στην 13η Special Operations Forces Exhibition (SOFEX-22), κατόπιν πρόσκλησης του Ομολόγου του Chairman of the Joint Chiefs of Staff (CJCS) Jordan Armed Forces (JAF) Major General Yousef Ahmed Al-Hnaity.

Η έκθεση έλαβε χώρα στο «Aqaba Gate Aviation King Hussein International Airport» στην Aqaba, υπό την αιγίδα της Α.Μ. Βασιλέα του Χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας Abdullah II bin Al Hussein και Ανώτατου Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεών της. Στην SOFEX-22 παρέστησαν επίσης οι Αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων της Αργεντινής, του Σουδάν και του Μπαχρέιν, καθώς και στρατιωτικές αντιπροσωπείες από 98 Χώρες.

Την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022, ο Α/ΓΕΕΘΑ παραβρέθηκε σε δείπνο που παρατέθηκε από την Α.Μ. Βασιλέα της Ιορδανίας σε επίσημους προσκεκλημένους της SOFEX-22, κατά το οποίο και σε συνέχεια της τιμητικής ακρόασης που του παραχώρησε την 9 Νοεμβρίου 2021 στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στο Αμμάν, είχε την ευκαιρία να τον ενημερώσει για την περαιτέρω εμβάθυνση της Στρατιωτικής Συνεργασίας μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των 2 Χωρών και την συμβολή της στην κοινή τους προσπάθεια για την προώθηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Η στρατιωτική άσκηση και οι διμερείς επαφές

Την Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022 και στο πλαίσιο της έναρξης της SOFEX-22, ο Α/ΓΕΕΘΑ παρακολούθησε επίδειξη τακτικής άσκησης από τις Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων της Ιορδανίας που προσομοίωνε αντιμετώπιση τρομοκρατικής ενέργειας σε εμπορικό πλοίο και εξουδετέρωση τρομοκρατικού θύλακα σε παραθαλάσσια περιοχή.

Α/ΓΕΕΘΑ

Στην συνέχεια μετέβη στον Συνεδριακό Χώρο «Aqaba Gate Aviation», όπου περιηγήθηκε στον χώρο της Έκθεσης στην οποία πάνω από 300 εκθέτες από όλο τον κόσμο παρουσίασαν αμυντικά προϊόντα τελευταίας τεχνολογίας, με έμφαση στις Ειδικές Επιχειρήσεις και στην καινοτομία γενικότερα, με μεγάλη ποικιλία οπλισμού, στρατιωτικών οχημάτων, μη επανδρωμένων συστημάτων και συστημάτων C4ISR.

Ακολούθως ο Α/ΓΕΕΘΑ είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα με τον Ομόλογό του Major General Yousef Ahmed Al-Hnaity, με τον οποίο αφού αναφέρθηκαν στους πολυετείς και ισχυρούς στρατιωτικούς δεσμούς μεταξύ των δύο Χωρών, συνομίλησαν επί θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος με ιδιαίτερη έμφαση στις διεθνείς εξελίξεις και στις επιπτώσεις για την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής τόσο του αναθεωρητισμού όσο και του παρεμβατισμού στις υποθέσεις άλλων κρατών, καθώς και στην Τριμερή Συνεργασία Ελλάδας – Ιορδανίας – Κύπρου και στον σταθεροποιητικό της ρόλο.

Επίσης, συζήτησαν για τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στο διεθνές περιβάλλον μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και στην επακόλουθη ραγδαία μεταβολή του περιβάλλοντος και της αρχιτεκτονικής άμυνας και ασφάλειας. Ο Α/ΓΕΕΘΑ επεσήμανε τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας που επιθυμεί και προάγει τις σχέσεις καλής γειτονίας, και έδωσε έμφαση στις διευρυμένες διμερείς και πολυμερείς συνεργασίες με τις Αραβικές Χώρες και το Ισραήλ από κοινού με την Κυπριακή Δημοκρατία, καθώς και στην σύναψη αμυντικών συμφωνιών στρατηγικής σημασίας με τις ΗΠΑ και την Γαλλία.

Α/ΓΕΕΘΑ

Στο προσκήνιο οι Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων

Στη συνέχεια και στην βάση του «Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας 2022» μεταξύ των 2 Χωρών, οι 2 Αρχηγοί επικέντρωσαν την συζήτησή τους στους τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης των στρατιωτικών δεσμών και εμβάθυνσης της σχέσης Ελλάδας και Ιορδανίας με επέκταση των κοινών τους δράσεων στον μέγιστο δυνατό βαθμό, λαμβανομένου ιδιαίτερα υπόψη ότι τις τελευταίες 4 δεκαετίες άνω των 300 Ιορδανών Αξιωματικών έχουν αποφοιτήσει από Ελληνικές Στρατιωτικές Σχολές, στις οποίες την παρούσα χρονική περίοδο φοιτούν άνω των 50 Ιορδανών μαθητών. Επ’ αυτού, ο Α/ΓΕΕΘΑ αναφέρθηκε στην πρόσφατη ορκωμοσία των νέων Αξιωματικών της ΣΣΑΣ, στους οποίους περιλαμβάνονται και 6 Αξιωματικοί Υγειονομικού από την Ιορδανία.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε επίσης στις Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων (Special Operations Forces – SOF) και στην εμβάθυνση της διμερούς Στρατιωτικής Συνεργασίας στον τομέα αυτό, με πλέον πρόσφατα και χαρακτηριστικά παραδείγματα την συμμετοχή μας στην άσκηση «EAGER LION 22» στην Ιορδανία, όπως και της Ιορδανίας με παρατηρητές στην «HERCULES 22» που έλαβε χώρα στην Αίγυπτο. Στο πλαίσιο αυτό, ο Α/ΓΕΕΘΑ απηύθυνε πρόσκληση στον Ομόλογό του όπως εξετάσει την συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ιορδανίας τόσο στην άσκηση «HERCULES 23», όσο και στην επόμενη διακλαδική άσκηση μεγάλης κλίμακας «ΗΝΙΟΧΟΣ», της οποίας η πολυπλοκότητα και επιχειρησιακή αξία αναβαθμίζεται συνεχώς.

Τέλος, ο Α/ΓΕΕΘΑ συνεχάρη θερμά τον Ομόλογό του για την άρτια διοργάνωση της SOFEX-22, τον ευχαρίστησε για την θερμή φιλοξενία και τις προσπάθειες που καταβάλει η Ιορδανία για την προαγωγή της ασφάλειας, της σταθερότητας και των σχέσεων καλής γειτονίας, και του απηύθυνε πρόσκληση προκειμένου να επισκεφθεί επίσημα την Ελλάδα το ταχύτερο δυνατό.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες:

Α/ΓΕΕΘΑ Α/ΓΕΕΘΑ Α/ΓΕΕΘΑ Α/ΓΕΕΘΑ Α/ΓΕΕΘΑ Α/ΓΕΕΘΑ Α/ΓΕΕΘΑ
Tags: SOFEX-2022Α/ΓΕΕΘΑΑ/ΓΕΕΘΑ ΦΛΩΡΟΣΕΛΛΑΔΑΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΙΟΡΔΑΝΙΑ

Related Posts

Α/ΓΕΕΘΑ
ΓΕΕΘΑ

Α/ΓΕΕΘΑ Χούπης για 25η Μαρτίου: Οι Ένοπλες Δυνάμεις παραμένουν ο κορυφαίος πολλαπλασιαστής ισχύος της Πατρίδος

24/03/2026 - 12:12
Α/ΓΕΕΘΑ
ΓΕΕΘΑ

Α/ΓΕΕΘΑ Χούπης στην BILD: Σε ετοιμότητα 5 λεπτών η Πολεμική Αεροπορία για τυχόν ιρανική επίθεση – Η Ελλάδα είναι ασφαλής

22/03/2026 - 16:28
Patriot
ΓΕΕΘΑ

Ελληνικοί Patriot κατέρριψαν βαλλιστικούς πυραύλους του Ιράν στη Σαουδική Αραβία

19/03/2026 - 11:38

Διαβάστε Επίσης

F-35: Χωρίς ραντάρ θα παραδίδονται από το φθινόπωρο τα stealth μαχητικά στις ΗΠΑ – Το πρόβλημα με το APG-85

Ώρα υπογραφών για τους PULS: Σε 18 μήνες τα ισραηλινά συστήματα στην Ελλάδα

Καιρός σήμερα: Ισχυρά φαινόμενα στην Κρήτη – Τοπικές βροχές στην υπόλοιπη χώρα

Σαν σήμερα: Το 1821 ο Επίσκοπος Παλαιών Πατρών Γερμανός κηρύσσει την έναρξη της Επανάστασης

Πυρηνικές δοκιμές: Οι ΗΠΑ δεν έχουν λάβει ακόμη «καμία απόφαση» για το πώς θα ξαναρχίσουν

Ερντογάν: «Η Τουρκία διατηρεί την ψυχραιμία της και επιδιώκει ειρήνη στη Μέση Ανατολή»

Ισραήλ: Τουλάχιστον 9 άνθρωποι τραυματίστηκαν από επίθεση του Ιράν με βαλλιστικούς πυραύλους με πυρομαχικά διασποράς [vids]

Financial Times: Το Ιράν επιτρέπει σε «μη εχθρικά» πλοία να περνάνε από τα Στενά του Ορμούζ

Top News

Οι διάλογοι φωτιά που έκαψαν το κύκλωμα που εξαπατούσε τον ΕΦΚΑ - «Δύο μαγαζιά μου είναι σε εικονική εταιρεία» έλεγε ο TikToker

Ο Γιώργος Τσαγκαράκης αφέθηκε ελεύθερος με αυστηρούς περιοριστικούς όρους - Του επιβλήθηκε και εγγύηση 50.000 ευρώ

Νίκος Ορφανός: Μόλις έμαθα ότι έχω όγκο στον εγκέφαλο ενημέρωσα τον γιο και τη γυναίκα μου, τους είπα θα το παλέψουμε

Αλεξάνδρα Ούστα: Η μητέρα μου πέθανε στην κλινική που είχε μπει για απεξάρτηση από το αλκοόλ

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert