OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ

Ναυπηγεία Ελευσίνας: «Σημαντική η συμμετοχή της Βρετανίας στην κατασκευή νέων ΤΠΚ για το ΠΝ»

08/12/2022 - 20:57
Ναυπηγεία Ελευσίνας
Share on FacebookShare on Twitter

«Καταλύτης για την περαιτέρω ανάπτυξη του αμυντικού σκέλους στα Ναυπηγεία Ελευσίνας η συμμετοχή των Βρετανών στο πρόγραμμα αναβάθμισης και κατασκευής νέων ΤΠΚ του Πολεμικού Ναυτικού».

Αυτό σημειώνεται σε ανακοίνωση με αφορμή την επίσκεψη του Βρετανού υφυπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Λίο Ντότσερτι στις εγκαταστάσεις των Ναυπηγείων Ελευσίνας ενώ προστίθεται ότι ο υφυπουργός, κατά τη διάρκεια της περιήγησής του στους χώρους του Ναυπηγείου, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο των προγραμμάτων του Ελληνικού Ναυτικού, και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξει συνέχεια τους στο άμεσο μέλλον.

Ο υφυπουργός συνοδευόταν από τον πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα Μάθιου Λότζ, τον στρατιωτικό ακόλουθο Captain of Royal Navy, ‘Αλεξ Μπους, τον εμπορικό ακόλουθο Σωτήρη Λεοντάρη και τον εμπορικό διευθυντή της BAE Systems Ελλάδος Αθανάσιο Στάμου.

Η αντιπροσωπεία ενημερώθηκε από τον πρόεδρο και διεθύνοντα Σύμβουλο της ONEX Shipyards & Technologies Group Πάνο Ξενοκωστα, τους επικεφαλής των Αμυντικών Πρωτοβουλιών του ομίλου ΟΝΕΧ, τους επικεφαλής της ONEX Elefsis Shipyards και στελέχη της ONEX Elefsis Naval & Maritime, σχετικά με τις δραστηριότητες του ομίλου, το επιχειρηματικό πλάνο που σχετίζεται με την επαναλειτουργία των Ναυπηγείων και τις παραγωγικές δυνατότητες αυτών.

Κατόπιν ο κ. Ντότσερτι μετέβη στις εγκαταστάσεις των Ναυπηγείων όπου ξεναγήθηκε στους βιομηχανικούς χώρους και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τεχνικό προσωπικό και στελέχη του ομίλου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, σημαντικό μέρος της ξενάγησης αφιερώθηκε στην μακρόχρονη και δυναμική παρουσία των Ναυπηγείων Ελευσίνας σε αμυντικά προγράμματα, με τον κ. Ντότσερτι να επιθεωρεί εν εξελίξει προγράμματα του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού. Υπενθυμίζεται ότι τα τελευταία χρόνια τα Ναυπηγεία Ελευσίνας έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία το πρόγραμμα ναυπήγησης νέων ΤΠΚ για το ΠΝ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, με το πλάνο του ομίλου ONEX, τα Ναυπηγεία Ελευσίνας θα είναι σύντομα σε θέση να αναλάβουν σημαντικά έργα, τόσο στο εμπορικό όσο και στο αμυντικό σκέλος, έχοντας σαν εφαλτήριο την Βρετανική τεχνογνωσία που αποκτήθηκε αναβαθμίζοντας τις παραγωγικές δυνατότητες των Ναυπηγείων προς όφελος τόσο του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού όσο και των στόλων άλλων συμμαχικών Χωρών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Tags: ΒΡΕΤΑΝΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟΤΠΚ

Related Posts

καιρός
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός σήμερα: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις – Δείτε αναλυτικά

16/12/2025 - 04:33
καιρός
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Τοπικές νεφώσεις και πιθανότητα βροχών σε Σποράδες, Εύβοια και Κρήτη

15/12/2025 - 06:09
καιρός
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Τοπικές νεφώσεις και ασθενείς βροχές

14/12/2025 - 07:50

Διαβάστε Επίσης

Βρετανία: Μετά την καταδίκη πολιτικού για φιλορωσική προπαγάνδα επανεξετάζονται οι ξένες «παρεμβάσεις» στο πολιτικό σύστημα

Σχολή Ναυτικών Δοκίμων: Εγκαίνια για το νέο Προσομοιωτή Ναυτιλίας, δωρεά του Ιδρύματος «Αθηνάς Μαρτίνου» [pics]

Γερμανία: Παρέδωσε Patriot και IRIS-T στην Ουκρανία – Στέλνει AIM-9 Sidewinder το 2026

Η Ιταλία σχεδιάζει επένδυση 2,4 δισεκατομμυρίων ευρώ σε φρεγάτες – Στο πακέτο ο εκσυγχρονισμός των FREMM

Μόσχα: Μυστηριώδης θάνατος αντιπροσώπου σερβικής εταιρίας εμπορίας όπλων

Τουρκικά ATR-72 και UAV έκαναν τρεις παραβάσεις του FIR Αθηνών στο νοτιοανατολικό Αιγαίο

Οκτώ ευρωπαϊκές χώρες προειδοποιούν: Η Ρωσία είναι η κύρια απειλή για την ειρήνη στον Ευρωατλαντικό χώρο

Η Ρωσία διαψεύδει ότι ουκρανικό υποθαλάσσιο drone έπληξε ρωσικο υποβρύχιο στο Νοβοροσίσκ [vid]

Top News

Θεσσαλονίκη: Πιλοτική 24ωρη λειτουργία του Μετρό και έξι λεωφορειακών γραμμών στις 20 και 27 Δεκεμβρίου

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο δικηγόρος του κατέθεσε έγγραφα που φέρεται να αποδεικνύουν ότι δεν οδηγούσε εκείνος την Lotus στην Αττική οδό

Ηλεκτρικό ρεύμα: Πως να αλλάξετε πάροχο - Η διαδικασία μέσω gov.gr

Μαρία Καρυστιανού για το νέο κόμμα: «Δεν θα αυτοπροταθώ ως ηγέτης - Μόνο του θα υποδείξει ποιον θέλει αρχηγό»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert